• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/M. L.

12.10.2024

16:20

Kakav peh! Zdravko se "razboleo"  od muke! Imao je grozd od 7 kg, a sad...

M. L.

Srbija

Kakav peh! Zdravko se "razboleo" od muke! Imao je grozd od 7 kg, a sad...

Podeli vest

U Topoli, drugog dana Oplenačke berbe, teško je i pešice proći! Iz svih pravaca ogromne su gužve, a svi krenuli ka Vinskoj ulici...

Miriše varoš na tek ubrano grožđe, jabuke, vino, mešaju se sa poznatim mirisom sveže pečenog mesa i kuvanog kupusa. 

Kupci pazare grođže, najveća je gužva baš na tim tezgama. 

Foto: M. L.

Ovako izgleda Vinska ulica u Topoli za vreme Oplenačke berbe

 

A Zdravko Glišić iz Šuma, jedan od stalnih izlagača, poznat po izuzetno kvalitetnom grožđu i krupnim plodovima, tužan!

- Čuvao sam najveći grozd za "Berbu". Imao je oko sedam kilograma i uspeo sam da ga bezbedno dovezem do tezge, ali kada sam želeo da ga okačim da svi vide moj ponos iz vinograda, otkinu se deo i evo, ovo je ostalo! Otprilike oko tri, četiri kilograma je na evenci - jada nam se Zdravko. 

Foto: M. L.

Zdravku ostalo pola od najvećeg grozda koji je spremio da pokaže na Oplenačkoj berbi

 

Oplenačku berbu ne propušta! Već pola veka je deo nje...

Ima i mlađih koji će sasvim sigurno održavati ovu lepu priredbu u čast grožđa i vina.

Vinar Dimitrije iz sela Lipovac je jedan od njih.

Prodaje vino iz svoje porodične vinarije.

 

- Najviše se traži šira, odnosno slatko vino koje košta oko 300 dinara za litar, a ovo "odležalo" flaširano je oko 1.000 dinara pa na više - kaže Dimitrije. 

Posle šetnje, ljudi svraćaju pod šatre. Porcija svadbarskog kupusa je 800 dinara, a kilogram prasetine oko 2.000...tesno za goste, ali ne žale se.

Mnogi su došli da bi bili što bliže bini na kojoj će večeras pevati Haris Džinović...

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

Održan sastanak Poslaničke grupe prijateljstva sa Ukrajinom sa Poslaničkom grupom Vrhovne rade Ukrajine za međuparlamentarne odnose sa Srbijom
Politika

Održan sastanak Poslaničke grupe prijateljstva sa Ukrajinom sa Poslaničkom grupom Vrhovne rade Ukrajine za međuparlamentarne odnose sa Srbijom

Predsednik Poslaničke grupe prijateljstva sa Ukrajinom Radoslav Milojičić i članovi Grupe Staša Stojanović i mr Milovan Drecun, razgovarali su, preko zoom platforme sa članovima Poslaničke grupe Vrhovne rade Ukrajine za međuparlamentarne odnose sa Republikom Srbijom, predvođenom potpredsednikom Grupe Dimitrijem Natalukhom.

28.10.2024

20:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set