• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.10.2024

17:06

U Srbiji zanatlija ni za lek! Sajam zapošljavanja potvrđuje: Ovaj kadar fali i to godinama unazad

RINA

Srbija

U Srbiji zanatlija ni za lek! Sajam zapošljavanja potvrđuje: Ovaj kadar fali i to godinama unazad

Podeli vest

Sajam zapošljavanja, koji se organizuje u Priboju 18. oktobra, potvrđuje činjenicu da u Srbiji godinama unazad vlada najveća potražnja za stručnim kadrom iz oblasti zanatstva.

Poslodavci su iskazali potrebu za zapošljavanjem radne snage različitih profila – hemijskih inžinjera, mašinskih inžinjera, tehnologa, inžinjera elektrotehnike, inžinjera elektronike, hemijskih tehničara, mašinskih tehničara, ali i operatera CNC mašina, metalostrugara, električara, bravara, zavarivača, proizvodnih radnika, stolara, pekara, konfekcionera proizvodnih radnika, mašinskih tehničara, šivača, stolara, tapetara.

- Očekuje se učešće oko 20 poslodavca sa ponudom od oko 200 radnih mesta. Zainteresovanim nezaposlenim licima ovogodišnji Sajam zapošljavanja i obrazovanja pruža priliku da neposredno od poslodavaca saznaju njihove uslove rada i kadrovske potrebe, kao i da svoje kvalifikacije predstave poslodavcima u direktnoj komunikaciji - kažu za RINU organizatori.

Učešće na Sajmu zapošljavanja i obrazovanja potvrdile su osnovne, srednje i visokoškolske ustanove iz Priboja i regiona, kao i  poslodavci koji su iskazali potrebu za zapošljavanjem radne snage različitih profila.

Zainteresovanim nezaposlenim licima Sajam zapošljavanja i obrazovanja je prilika da se u direktnom kontaktu sa poslodavcima informišu o ponuđenim radnim mestima i predstave svoje kvalifikacije, dok će učenici završnih razreda osnovnih i srednjih škola imati priliku da se upoznaju sa smerovima  srednjih i visokoškolskih ustanova te na taj način olakšati donošenje odluke o upisu u srednju, odnosno visoku školu.

Sajam zapošljavanja i obrazovanja u Priboju, u petak 18. oktobra 2024. u prostoru Regionalnog inovacionog startap centra u Priboju organizuje Filijala Prijepolje Nacionalne službe za zapošljavanje.

Sajam će se realizovati u terminu od 11 do 13 časova.

Detaljnije informacije o Sajmu zapošljavanja i obrazovanja zainteresovani poslodavci i nezaposlena lica mogu dobiti u ispostavi Priboj filijale Prijepolje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set