NAZIRE SE STRAŠAN RAT? Nuklearna sila troši stotine miliona dolara na projekte, a sa druge strane je moćna imperija
125. 12. 2025. u 20:22
225. 12. 2025. u 20:22
Ovaj recept donosi sočnost i mekoću mesa koje se sporo krčka pod sačem, upijajući arome začina i mlečne slatkoće. Savršen je za porodična okupljanja i posebne prilike, jer ne samo da garantuje fantastičan ukus, već pruža i autentično iskustvo pripreme koje budi nostalgiju za starim, domaćim jelima.
Junetina, poznata po svojoj čvrstoj strukturi, postaje znatno sočnija i mekša kada se priprema u mleku. Mlečna kiselina ima sposobnost da omekša meso koje se polako krčka sa povrćem, čineći ga bogatijim i ukusnijim, jer meso upija sve aromatične note.
Bitno je napomenuti da meso treba pripremati odvojeno od povrća kako bi se očuvala autentičnost ukusa junetine uz minimalne začine. Povrće se priprema posebno u tiganju, i dodaje na kraju kako bi zadržalo svoju boju i šarenilo.
Sastojci (povrće):
Priprema:
Povrće isecite na veće komade, ne previše sitno. Luk možete iseći na četvrtine ili polovine, dok beli luk ostavite ceo. Meso iseckajte na veće komade. U zagrejani tiganj dodajte mast i povrće. Važno je da povrće ne mešate dok se ne zapeče sa svih strana, kako bi ostalo hrskavo.
Foto: Printskrin/K1TV
Kada je povrće dobro zapečeno, stavite sač (koji mora biti ugrejan da ne bi pukao). Sač treba biti okružen vatrom, a u njega se dodaje svinjska mast ili loj. Meso se stavlja u sač u slojevima, vodeći računa da bude dovoljno masti i mišićnog tkiva. Ne žurite sa procesom – meso mora biti dobro posoljeno i možete dodati krišku limuna.
Začini za povrće:
Mleveni biber, sok od limuna, lovorov list, tucana crvena paprika, malo susama, sušeni paradajz. U sve to umešajte svinjsku mast ili maslac, a po želji možete dodati malo kima. Svi začini se posipaju slatkom paprikom. Dodatno, možete dodati još jednu krišku limuna, ruzmarin ili bosiljak. Umesto preliva od paradajza, tokom pripreme povrća, možete dodati ceo paradajz i preliti sve vodom.
Kada je meso gotovo, dodajte mleko (do pola sača). Mleko će omekšati meso i učiniti ga još sočnijim.
Foto: Printskrin/K1TV
Važno o saču:
Postoje različite priče o saču, ali zemljani sač je mnogo praktičniji i bolji od metalnog. Preporučuje se da ga podmažete sa mašću ili lojem. Ključ uspešne pripreme je sporo kuvanje, jer vatra ne sme biti previše jaka, kako bi se jelo lagano krčkalo.
Junetinu iz sača, nakon završene termičke obrade, ostaviće se da odstoji u mleku nekoliko sati. Nakon toga, jelo se lagano zagreva i servira – savršen planinski obrok koji budi sva čula ukusa.
KOMPLETAN RECEPT MOŽETE POGLEDATI OVDE!
Pratite nova kulinarska putovanja Saše Mišića svakog radnog dana u emisiji „Sofra” na K1 televiziji. Program televizije K1 pratite na kablovskim operaterima: mts (kanal 111), Supernova (kanal 11), Orion (kanal 7) i Hipernet (kanal 8). Emisiju „Sofra“ možete gledati i na YouTube kanalu K1 televizije.
Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.
Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.
Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.
Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.
Srbija je na pravom putu, a u budućnosti treba da obezbedi vrhunsko obrazovanje na fakultetima u saradnji sa vodećim univerzitetima širom sveta i izgradi data centre kako bi bila konkurentna na međunarodnom nivou, izjavio je američki profesor ekonomije, akademik i svetski priznati geopolitički analitičar Džefri Saks u intervjuu koji je vodio ministar finansija Srbije Siniša Mali.
25.12.2025
14:03
Nenada Rašića, Kurtijevog slugu, napustila je i Gordana Mihajlović, jedini kandidat za poslanika na vanrednim parlamentarnim izborima iz Zubinog Potoka ispred njegove stranke Za slobodu, pravdu i opstanak.
25.12.2025
15:47
Izraelski istoričar Gideon Grajf izjavio je danas da se u Srebrenici desio zločin tokom ratnih dejstava devedesetih, ali da to nije bio genocid, dodajući da su Srbi optuženi za zločine koje nisu počinili.
25.12.2025
14:15
Ministar kulture Nikola Selaković u emisiji "Da se ne lažemo" na Informer TV govorio je o, između ostalog, višemesečnim pokušajima rušenja države.
25.12.2025
19:40
Ministar pravde Nenad Vujić poručio je da zakazivanje elektronske sednice od strane predsednika Saveta Branka Stamenkovića nije u skladu sa Poslovnikom o radu Visokog saveta tužilaštva.
25.12.2025
15:09
Viši sud u Beogradu osudio je danas Nemanju Šućurovića (42) na 14 godina zatvora jer je kontinuirano zlostavljao 50-godišnju vanbračnu suprugu u njenom stanu, što je za posledicu imalo njenu smrt 21. juna 2024. godine.
25.12.2025
18:04
Aleksandar P. (40) iz Beograda, koji je uhapšen u velikoj akciji policijskih službenika UKP-SBPOK u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu kao organizator kriminalne grupe koja je sumnjiči da je imala velike laboratorije za uzgoj marihuane ima krcat dosije a dobro je poznat i javnosti.
25.12.2025
17:13
Na građevinskom objektu u Petrovcu na Mlavi došlo je do požara oko 15.40 sati.
25.12.2025
17:03
Policija Crne Gore objavila je fotografije muškarca za kog se sumnja da je mogući napadač na Podgoričanina Đ. V., koji je 11. decembra ranjen u blizini Stare Varoši.
25.12.2025
15:49
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijske uprave za grad Beograd, UKP, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu identifikovali su napadača koji je d 6. decembra 2025. godine u restoranu u Novom Beogradu izrešetao Nemanju Krstića (30).
25.12.2025
15:15
U centru švedskog grada Bodena, na Božić, dogodio se stravičan napad u kom je jedna osoba umrla a više osoba je povređeno, prenosi list Aftonbladet.
25.12.2025
19:44
Tridesetšestogodišnji muškarac preminuo je nakon što je brutalno pretučen tokom masovne tuče u kojoj je učestvovalo više od 20 osoba, u noći između srede i četvrtka, u rumunskom gradu Blaželu, saopštilo je Tužilaštvo pri Tribunalu u Sibiju.
25.12.2025
19:30
Na savremenom bojištu u Ukrajini, na kojem sve više dominiraju bespilotne letelice i izviđačko-napadni dronovi, sve češće se pojavljuju propagandni snimci čija je svrha psihološki pritisak i diskreditacija protivnika.
25.12.2025
19:00
Osnivač kanala Telegram, Pavel Durov, oštro je kritikovao francuskog predsednika Emanuela Makrona, optuživši ga da Evropsku uniju gura u, kako je naveo, "digitalni gulag", preneli su danas francuski mediji.
25.12.2025
18:30
Dvojica lopova opljačkala su prodavnicu 7-Eleven u severnom Teksasu na Badnje veče. Jedan od njih je bankomat zakačio za automobil, dok je drugi nagazio gas, što je dovelo do urušavanja unutrašnjosti prodavnice.
25.12.2025
18:00
Dok se sve češće govori o nepotizmu i privilegijama u filmskoj industriji, zaboravlja se da su mnoge najveće svetske zvezde do uspeha stigle potpuno same.
25.12.2025
15:45
Glumica Srna Lango, iznenadila je javnost priznanjem da i danas, u 54. godini, ima naviku iz detinjstva da sisa palac.
25.12.2025
12:59
Igrani film "Đeneral" imaće svoju svečanu premijeru 21. januara u Beogradu a Dragoljuba Dražu Mihailovića glumiće srpski glumac Nikola Rakočević.
25.12.2025
13:30
Glumica Jugoslava Drašković se povukla sa velikih ekrana kada je bila na vrhuncu slave nakon iznenadne smrti supruga producenta Zorana Cvetanovića.
25.12.2025
08:52
Sočan biftek obavijen aromatičnim nadevom i zlatno-pečenim lisnatim testom jedno je od onih jela koje bez mnogo truda ostavlja snažan utisak.
25.12.2025
18:20
Doček Nove godine savršen je trenutak da unesete feng šui elemente u svoj dom i privučete pozitivnu energiju.
25.12.2025
20:20
Pečene kruške sa topljenim sirom, hrskavim orasima i mirisnim medom predstavljaju savršenu harmoniju ukusa koja se priprema brzo.
25.12.2025
17:00
Ovaj kolač je pravi hit za sve ljubitelje slatkiša. Brzo se priprema, jednostavan je, a ukus je zaista bogat i sočan.
25.12.2025
19:40
Odabir pravog broja lampica za jelku često je dilema, no uz nekoliko jednostavnih smernica lako se postiže skladno osvetljenje.
25.12.2025
17:40
Film bivšeg rijaliti učesnika Lazara Čolića Zole inspirisan porodicom Kulić ponovo je onlajn, a on poručije da neće odustati od prikazivanja uprkos pretnjama.
25.12.2025
19:32
Pevač Uroš Živković doživeo je javni linč nakon što je izjavio da je našao ženu koja će da mu podiže dete i održava kuću.
25.12.2025
18:18
Danas su se navršile dve godine od smrti Mihaila Janjuševića, brata Marka Janjuševića Janjuša, a rijaliti učesnik ne prestaje da plače.
25.12.2025
17:39
Starleta Tamara Đurić otišla je da uradi estetsku korekciju ubrizgavanja botoksa u vrat, pa pokazala kako izgleda postupak.
25.12.2025
16:31
Sofija Šašić, ćerka pevača Željka Šašića i modne kreatorke Sonje Vuksanović, napravila je gala žurku povodom svog 26. rođendana.
25.12.2025
15:59
Imate mišljenje?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavite komentar