• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

13.04.2022

11:52

VAŽNO! Specijalna akcija MUP za zaštitu dece, policija će obilaziti škole i prevoznike! OVO JE RAZLOG!

Vesti

VAŽNO! Specijalna akcija MUP za zaštitu dece, policija će obilaziti škole i prevoznike! OVO JE RAZLOG!

Podeli vest

Ministarstvo unutrašnjih poslova će u cilju zaštite bezbednosti dece i nastavnog osoblja u narednom periodu kontrolisati da li prevoznici poštuju odredbe Pravilnika o načinu obavljanja organizovanog prevoza dece, imajući u vidu da predstoji period učestalijih đačkih ekskurzija i rekreativne nastave

- Podsećamo da je organizator prevoza dužan da najkasnije u roku od 48 časova pre otpočinjanja prevoza obavesti nadležni organ unutrašnjih poslova o prevozniku, mestu i vremenu polaska, broju angažovanih autobusa, broju angažovanih vozača autobusa i broju prijavljene dece i drugih lica koja učestvuju u izvođenju putovanja, kako bi saobraćajna policija mogla blagovremeno da izvrši kontrolu svih autobusa i vozača - saopšteno je iz MUP.

Foto: V. J.

Poručuju da će policajci dosledno kontrolisati da li autobusi i vozači autobusa ispunjavaju sve uslove propisane Pravilnikom o načinu obavljanja organizovanog prevoza dece i neće dozvoliti otpočinjanje prevoza dece dok ne budu ispunjeni svi propisani uslovi.

- Takođe, biće intenziviran nadzor u sedištima prevoznika, kako bi se sprečile i sankcionisale nepravilnosti koje su utvrđene u prethodnom periodu - navodi se u sapštenju i dodaju da u slučaju saznanja da škole kao organizatori đačkih ekskurzija nisu blagovremeno obavestile MUP o realizaciji ekskurzije, biće obavešteno Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja radi preduzimanja mera iz njihove nadležnosti, piše Kurir.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set