• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blace info press

14.08.2024

09:59

Gordan je na ulici u Blacu našao štos para: Prebrojao je novac, pa odmah doneo odluku

Zoran Sinko

Vesti

Gordan je na ulici u Blacu našao štos para: Prebrojao je novac, pa odmah doneo odluku

Podeli vest

Gordan Stanić iz Blaca vlasnik radnje Oaza shop dekoracije koja se nalazi u strogom centru mesta, gestom je pokazao da postoje pošteni i čestiti ljudi. A Blačani su takvi oduvek bili.

Naime, Gordan je na ulici u strogom centru Blaca našao "štos" para.

- Krenuo sam autom do prodavnice i na ulici video pregažen "štos" para. Izašao sam iz auta, niko nije primetio da sam uzeo novac i isti stavio u auto. Izbrojao sam i video da se radi o velikoj sumi novca - opisao je taj događaj Gordan koji je odmah bez razmišljanja krenuo u potragu za vlasnikom izgubljenog novca.

- Video sam u kojoj banci je preuzet novac i preko te banke saznao ko je izgubio novac - dodaje Gordan koji je odmah kontaktirao vlasnika, sugrađanina Živorada Todorovića.

Porodica Todorović preuzela je novac, a pošteni pronalazač nije ni hteo da čuje da prihvati bilo kakvu "čast", odnosno novčanu nagradu.

- Ni jednog trenutka nisam pomislio da novac zadržim za sebe, želja mi je bila da pronađem onoga ko je isti izgubio i da sav novac vratim onome kome i pripada - kaže Gordan, dodajući da se u tom trenutku prisetio kako je bilo njegovom ocu koji je takođe, nedavno izgubio novac, koji nažalost nije došao u ruke poštenog nalazača da isti i vrati.

Ovim gestom, Gordan je vratio veru u poštenje a porodica Todorović uputila je veliku zahvalnost svom sugrađaninu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set