• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/P. Ivković

23.10.2024

08:52

Snimanje, ispraćajna sala i fotografije! Ovako se sahranjuju ljubimci na beogradskom groblju! Vlasnici dolaze na daće

Facebook/Aleksandar Šapić

Vesti

Snimanje, ispraćajna sala i fotografije! Ovako se sahranjuju ljubimci na beogradskom groblju! Vlasnici dolaze na daće

Podeli vest

Beograd je u naselju Bežanija dobio prvo groblje za kućne ljubimce, koje ukupno broji 893 grobna mesta, a cenovnik varira od veličine psa i pozicije grobnog mesta. Koliko je ljubimaca saranjeno, koja je procedura i da li ih vlasnici nakon ukopavanja posećuju, otkrili su za Informer iz JKP "Pogrebne usluge".

Kako su istakli za naš portal, do sada je sahranjeno sedam ljubmaca, a vlasnici neretko nakon ukopavanja dolaze da ih posete. 

- Cenovnik groblja za kućne ljubimace je moguće pogledati na zvaničnoj internet stranici JKP „Pogrebne usluge“ Beograd klikom OVDE cene zavise od veličine kućnog ljubimca. Stavka samog ukopa iznosi od 17.720 dinara za malog ljubimca, do 30.240 dinara za velikog ljubimca. Uz sahranjivanje, postoje i obavezne usluge kao što su zakup i održavanje grobnih mesta 5 godina unapred, izgradnja grobnog mesta, eko-pet vreća, naknada za korišćenje hladnjače , što sve utiče na dalju cenu - kažu nam i dodaju:

 

Foto: Facebook/Aleksandar Šapić

 

 

- Do sada je na groblju za kućne ljubimce obavljen  ukop 7 ljubimaca.

Ispraćaj ljubimca zavisi od želje vlasnika

- U skladu sa izborom sugrađana, postoji mogućnost ispraćaja iz ispraćajne sale, gde se po želji građana na ekranu reprodukuju (audio-vizuelni materijali), nakon čega sledi prenos do grobnog mesta i sam ukop. U ovoj prostoriji postoji mesto za kovčeg ili eko-pet vreću, fotografiju i cveće.

Da li vlasnici posećuju grobna mesta?

- Prema informacijima koje smo dobili od kolega koji rade na ovom groblju, sugrađani koji su izvršili ukop svojih kućnih ljubimaca na groblju za kućne ljubimce u Beogradu, ih često obilaze.

Broj grobnih mesta na groblju za kućne ljubimce je trenutno 839, tačnije 832 slobodna mesta. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

Održan sastanak Poslaničke grupe prijateljstva sa Ukrajinom sa Poslaničkom grupom Vrhovne rade Ukrajine za međuparlamentarne odnose sa Srbijom
Politika

Održan sastanak Poslaničke grupe prijateljstva sa Ukrajinom sa Poslaničkom grupom Vrhovne rade Ukrajine za međuparlamentarne odnose sa Srbijom

Predsednik Poslaničke grupe prijateljstva sa Ukrajinom Radoslav Milojičić i članovi Grupe Staša Stojanović i mr Milovan Drecun, razgovarali su, preko zoom platforme sa članovima Poslaničke grupe Vrhovne rade Ukrajine za međuparlamentarne odnose sa Republikom Srbijom, predvođenom potpredsednikom Grupe Dimitrijem Natalukhom.

28.10.2024

20:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set