• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.10.2024

10:43

Nakon optužbi da se beba u Čačku ugušila greškom lekara, hitno se oglasila bolnica: Istraga je pokrenuta, stiže i inspekcija

Shutterstock

Vesti

Nakon optužbi da se beba u Čačku ugušila greškom lekara, hitno se oglasila bolnica: Istraga je pokrenuta, stiže i inspekcija

Podeli vest

Nakon vesti i tvrdnji članova porodice porodilje A.V. da se novorođenče ugušilo na odeljenu ginekologije u čačanskoj bolnici, greškom lekara, jer su je navodno nekoliko puta vraćali kući govoreći da nije termin za porođaj, oglasila se i Opšta bolnica u Čačku,

Zbog nemilog događaja bolnica je preduzela sve potrebne mere, a Ministarstvo zdravlja sprovešće istragu!

- Povodom događaj u vezi sa porodiljom A. V. obaveštavamo Vas da je o celokupnom događaju obavešteno nadležno Ministarstvo zdravlja i nadležni zdravstveni inspektor. Takođe, po nalogu direktora ustanove biće urađena vanredna unutrašnja provera kvaliteta stručnog rada u Službi za ginekologiju i akušerstvo sa neonatologijom Opšte bolnice Čačak - saopšteno je u OB Čačak.

Podsetimo, bolnica u Čačku oglasila se nakon optužbi dede preminule bebe da su lekari krivi. On je istakao da je beba svih devet meseci bila zdrava, a trudnoća uredna, ali kako je rekao, do problema je došlo pred sam porođaj jer su trudnicu vraćali kući sa stomakom do zuba nekoliko puta.

- Ona je nosila zdravu bebu punih devet meseci. Termin za porođaj je bio 12. oktobar, ali je ordinirajući doktor ženu vratio kući rekavši da još uvek nije termin. Ona je potom ponovo došla 14. oktobra, pa opet 16., i zadnji put u petak 18. oktobra. Po nalazu doktora sve je bilo u redu, ali je svaki put vraćena kući jer joj je rečeno da nije termin za porođaj - kaže deda. 

On dodaje da je trudnica iz Ivanjice konačno 20. oktobra primljena na odeljenje u 17 časova, međutim beba se ugušila.

- Kada je sve bilo kasno uradili su carski rez. Beba je bila u teškom stanju. Navodno su radili reanimaciju ali bezuspešno. Ubili su je svojim neradom, javašlukom, neznanjem. Da nesreća bude još veća trudnica je dugo čekala da ostane u drugom stanju i ne zna se da li će ponovo uspeti. Mnogo nam je teško, znamo da našeg nesuđenog unuka ništa neće vratiti, ali želimo da kažemo šta nam se desilo, želimo samo da se nikome i nikada ovakvo nešto ne ponovi zbog nepažnje lekara. Želimo samo da ova tužna istina ugleda svetlost dana - priča ovaj čovek.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

Održan sastanak Poslaničke grupe prijateljstva sa Ukrajinom sa Poslaničkom grupom Vrhovne rade Ukrajine za međuparlamentarne odnose sa Srbijom
Politika

Održan sastanak Poslaničke grupe prijateljstva sa Ukrajinom sa Poslaničkom grupom Vrhovne rade Ukrajine za međuparlamentarne odnose sa Srbijom

Predsednik Poslaničke grupe prijateljstva sa Ukrajinom Radoslav Milojičić i članovi Grupe Staša Stojanović i mr Milovan Drecun, razgovarali su, preko zoom platforme sa članovima Poslaničke grupe Vrhovne rade Ukrajine za međuparlamentarne odnose sa Republikom Srbijom, predvođenom potpredsednikom Grupe Dimitrijem Natalukhom.

28.10.2024

20:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set