• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O.G.

27.10.2024

17:14

Temperatura pada za 10 stepeni! Meteorolog otkrio: Ovog datuma kreće prodor hladnog vazduha!

Shutterstock

Vesti

Temperatura pada za 10 stepeni! Meteorolog otkrio: Ovog datuma kreće prodor hladnog vazduha!

Podeli vest

Miholjsko leto trajaće još samo dva dana, nakon čega nam stiže nagli pad temperature i drastično zahlađenje, otkrio je za Informer meteorolog Ivan Ristić.

Meteorolog Ivan Ristić najavio je značajno pogoršanje vremena koje nam sledi u naredna dva dana.

- Miholjsko leto i prolećne temperature trajaće još samo sutra. Već od utorka očekuje nas postepeni pad temperature kada ćemo imati niske oblake i pojačanu maglu. U kotlinama temperatura će ići do 15 stepeni, dok u predelima sa više sunca živa će meriti od 17 do 21 stepen, i ovakve temperature će se zadržati do nedelje  - ističe meteorolog Ristić.

Kako navodi naš sagovornik, od nedelje, 3. novembara, sledi drastično zahlađenje kada će temperatura pasti za čak 10 stepeni.

- U nedelju dolazi do snažnog prodora hladnog vazduha što će za posledicu imati veliki pad temperature. Očekuje se da temperatura padne za 10 stepeni. Tada ulazimo u prave novembarske temperature, ali ostajemo pod uticajem anticiklona, što znači da još uvek neće biti snežnih padavina - zaključio je za Informer meteorolog Ristić. 

Foto: Zoran Sinko

 

RHMZ: Narednih sedam dana jutra sa mrazom, tokom dana maglovito

Republički hidrometeorološki zavod izdao je najnoviju prognozu za naredni period. 

Sutra ujutru po kotlinama, dolinama reka i visoravnima jugozapadne, juzne i jugoistočne Srbije biće maglovito, ponegde i sa slabim prizemnim mrazom, a tokom dana biće pretežno sunčano i toplo - navodi se u prognozi RHMZ.

Foto: Shutterstock

 

Kako navodi RHMZ, duvaće slab i umeren, na istoku i jak, severozapadni vetar. Najniža temperatura od 2 do 12 stepeni, najviša dnevna od 20 do 25.

U Beogradu će sutra biti pretežno sunčano i toplo.  Duvaće slab i umeren, severozapadni vetar.  Najniža temperatura od 10 do 12 stepeni, najviša dnevna oko 23.

Tokom idućih sedam dana jutra će biti hladna, ponegde uz slab prizemni mraz, a u nižim predelima uz maglu ili nisku oblačnost koja se ponegde može i duže zadržati.

Vreme će biti umereno do potpuno oblačno u većini mesta suvo, a tek ponegde sa slabom kišom. 
Najviša dnevna temperatura biće u granicama proseka za ovaj period godine od 17 do 21 stepeni. 

Prema prognozi RHMZ, krajem perioda očekuje se jače naoblačenje i osetno zahlađenje.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set