• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic.rs

28.10.2024

10:47

Dečak upoznao vršnjaka na internetu, pa usledio horor! Kada je ušao u njegov stan bilo je prekasno, počele su dve godine pakla

Shutterstock

Vesti

Dečak upoznao vršnjaka na internetu, pa usledio horor! Kada je ušao u njegov stan bilo je prekasno, počele su dve godine pakla

Podeli vest

Dečak iz Novog Sada upoznao je drugara putem interneta i nakon pet meseci dopisivanja, otišao je u njegov stan gde je doživeo seksualno zlostavljanje, ucene i pakao koji je trajao čak dve godine.

Nakon upoznavanja, konstantnog dopisivanja, poklanjanja pažnja i skupocenih poklona, dečak je napravio kobnu grešku kada je poželeo da se upozna sa "virtuelnim drugarom". Otišao je kod njega u stan i shvatio da nešto nije u redu i tada je počeo njegov pakao od dve godine seksualnog zlostavljanja i ucene.

Ovaj slučaj šokirao je Novosađane, ali i celu Srbiju. Naime, stručnjaci Centra za nestalu i zlostavljanu decu, tačnije "Net patrole", prvi su se susreli sa konkretno ovim slučajem teškog gruminga, a koji je samo primer kako seksualni predatori ne prezaju da se služe svim sredstvima da dođu do žrtava.

Foto: Shuterstock

 

Šta je gruming?

Edukator Centra za nestalu i zlostavljanu decu i koordinator "Net patrole" Slobodan Negić detaljno je objasnio šta je zapravo gruming,reč iz engleskog jezika koja se koristi za kućne ljubimce i znači voditi računa o ljubimcu, u digitalnom okruženju, dobio je potpuno novo značenje.

Gruming opisuje manipulatorski odnos koji predator razvija sa detetom koje u digitalnoj komunikaciji ne zna ko je s druge strane, a predatori prvo rade na uspostavljanju odnosa punog poverenja. Upravo tako je dečak iz Novog Sada postao žrtva jednog zlostavljača.

- Dečak je živeo sa majkom, otac nije prisutan. Upoznao je drugara na internetu i komunikacija je trajala dugo, predator je bio jako strpljiv, razvijao je super odnos s njim, slao mu je za rođendan poštom patike i dečak je osećao da neko stalno o njemu brine. U stvari, predator je uskočio na mesto očinske figure. Posle 4-5 meseci komunikacije stigao je predlog da se sretnu. Dečak je odlučio da se vidi s njim jer ga je dugo doživljavao kao prijatelja koji vodi računa o njemu. Po ulasku u stan je video da nešto nije u redu, ali bilo je kasno, nije mogao da izađe. Čovek ga je silovao i sve snimio. Tada je počeo njegov pakao. Vratio se kući i dobijao je ucene od tog čoveka da će objaviti sve na mrežama ako ne dođe ponovo - rekao je Negić za Blic.

Foto: printscreen

 

Međutim, ucenjivani dečak je odlazio ponovo i to je trajalo dve godine. U jednom trenutku je pokušao sve da ispriča majci, ali je baš tada majka gledala TV seriju u kojoj su se pojavljivali pripadnici gej populacije. Majka je prokomentarisala: "Da je moje dete gej, odrekla bih ga se".

Upravo zbog te rečenice njegove majke, dečak se plašio se da će izgubiti i majku ako joj sve kaže. Na kraju se poverio drugarici, a njena tetka je predložila da se jave Centru za nestalu i zlostavljanu decu.

Centar za nestalu i zlostavljanu decu obezbedio je svu logistiku, psihološku i pravnu podršku. Predator je uhapšen, prikupljeni su dokazi i pravnosnažno je osuđen na 12 godina robije što je maksimalna kazna u našem zakonodavstvu.

Dečak je prošao strašne stvari za te dve godinu, na sreću je uspeo nekako da se nosi sa tim.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set