• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: objektiv

06.02.2021

09:41

Devojka dala beskućniku novac: Godinu dana kasnije u torbi je našla nešto što ju je ŠOKIRALO

Estrada

Devojka dala beskućniku novac: Godinu dana kasnije u torbi je našla nešto što ju je ŠOKIRALO

Podeli vest

Amerikanka Jana Dreskot (24) doživela je najneverovatnije iskustvo u životu posle spontanog čina dobrote i velikodušnosti.

Jana je prošle godine došla do jedne prodavnice u Portlandu kako bi obavila nedeljnu kupovinu, a usput je primetila starijeg čoveka kako po hladnom vremenu sedi samo u džemperu i letnjim papučama sa strane i gleda u daljinu. Nije čak imao ni masku.

“Ispred njega nije bila ni kutija za davanje novca, ništa. Videlo se da je beskućnik, nikako nije izgledao dobro. Ali mu se na licu videlo da ga je život doveo dotle, da nije, što se kaže ‘propalitet’. Posle prodavnice sam odnela namirnice do kola i prišla sam mu. Rekao mi je da je pre 20 godina bio uspešan u svom poslu, ali da su ga zbog nekoliko grešaka svi otpisali, da mu je žena uzela kuću i odvela decu, da nigde nikoga nema. Digao je sada ruke od svega. Ušla sam u prodavnicu i pitala zaposlene jesu ga viđali ovde, na šta su mi odgovorili da je pre dolazio češće, kao i da deluje da nije pre bio beskućnik. Kupila sam mu hamburger i dala nešto novca, oko 40 dolara. Prijateljice su mi odmah zamerile što bacam novac, ali imala sam osećaj da moram da mu pomognem”, rekla je Jana za ABC 7.

Spletom okolnosti, ispostavilo se da je pomoć tom čoveku bilo nešto što će joj promeniti život.

Narednog prepodneva Jana je prolazila kolima pored prodavnice, bez namere da ponovo svraća, ali ga je videla ponovo ispred.

“Izašla sam iz auta i dala mu ćebe iz njega da se utopli. Bilo mi ga je mnogo žao. Izgledao je poput mog oca dobro i pošteno, vidi se da je negde u životu mnogo pogrešio i da nije od onih koji su stalno na ulici. Nasmejao se i pružio mi je ruku, rekao da se zove Fil. Popričali smo nekoliko minuta. Tada mi je dao neki medaljon. Rekao je da najmanje godinu dana nije upoznao osobu koja će s njim popričati više od 5 sekundi. Taj medaljon nasledio je od dede, naglasio mi je da ima neku vrednost, ali nisam obraćala pažnju. Rekao je da sam dobra osoba koja će uspeti. Pozdravili smo se i ja sam medaljon stavila u torbu”, rekla je Jana.

Na njega je potpuno zaboravila. Takođe i na Fila. Posle nekoliko dana, kada je praznila torbu videla je medaljon. Setila se Fila kad je otišla do prodavnice u nabavku, ali nije ga bilo tamo.

“Radnici su mi rekli da ga nema. Otišla sam u zalagaonicu i pitala vredi li išta, pošto mi je delovalo da je pravo zlato. Ispostavilo se da je njegova vrednost oko 15.000 dolara. Nisam mogla da verujem. Ništa mi nije bilo jasno. Zašto ga Fil nije prodao? Zašto je dao meni? Počela sam da plačem jer mi je majka bila bolesna i skupljali smo novac za težu operaciju. Da li mi je ovo bilo suđeno ne znam, ali mi je u potpunosti promenilo život. Majka je sada dobro, izvukla se, nasmejana idem kroz izazove. Fila više nisam videla”, rekla je Jana za TV stanicu ABC7.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade

pre 3 godine

Ovakve tupave priče se izmišljaju samo u americi i velikoj britaniji .....

sledeća vest

Vesti

TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!
Live TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!

Sinoć su otvorene Olimpijske igre u Parizu. Spektakl prilikom otvaranja izazvao je burne reakcije. Da li je ono bila promocija jednakosti kako tvrde organizatori, ili nešto drugo? Na ovu, ali i sve druge važne svetske teme govorili su gosti emisije "Rat uživo", Dragoslav Rabrenović ispred Instituta ta nacionalnu strategiju i stručnjak za strategijski menadžment.

27.07.2024

22:05

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)
Live TV

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)

Amerika je rešila da nam za svog novog izaslanika pošalje čoveka koji ukupno ima tri slike na internetu. To je čovek koji je organizovao Majdan. Ne pište nam se dobro. Na ovu temu u emisiji "Otvoreni studio" govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i stručnjak za bezbednost Ivan Miletić. Novinar i ratni reporter Igor Damjanović uključio se uživo u program i komenarisao je ovu temu.

27.07.2024

19:43

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija