• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tamara Matić

07.01.2022

15:51

"URAGANKE" OTKRILE SVOJE ŽELJE ZA NAJRADOSNIJI HRIŠĆANSKI PRAZNIK - Daj nam, Bože, više para!

Đorđe Bukvić

Estrada

"URAGANKE" OTKRILE SVOJE ŽELJE ZA NAJRADOSNIJI HRIŠĆANSKI PRAZNIK - Daj nam, Bože, više para!

Podeli vest

Članice grupe "Harikejn" rešile su da posle nekoliko godina Božić proslave sa svojim porodicama.

Sanja Vučić, Ksenija Knežević i Ivana Nikolić poželele su da ove godine iz česnice izvuku dukat.

Foto: Đorđe Bukvić

"Harikejn"

- Radujem se svakom Božiću, provešću ga s najbližima. Želim svima novac, sreću i da korona što pre nestane! Hoćemo da radimo punom parom kao ranije i da uživamo u životu - kaže Sanja i objašnjava koje običaje poštuje na Božić:

Volimo da nazdravimo za Božić

Ivana Nikolić, Sanja Vučić i Ksenija Knežević nisu ljubiteljke alkohola, ali za najradosniji hrišćanski praznik vole da popiju koju čašicu više.
- Uvek nazdravimo porodično, nekad rakijom, a nekad vinom - kažu "uraganke".

 

- Kao mala, svake godine sam bila položajnik i obožavala sam to. Dešavalo se da mi mama pospe malo kafe na ringlu, pa se tu pojave varnice, a ja ih "džaram". To je bilo mnogo smešno i simpatično. Onda za ručak lomimo česnicu, koju ja nikad nisam ni probala da umesim... Često sam izvlačila dren, da budem zdrava!

Foto: Đorđe Bukvić

Sanja Vučić sa pogačom

Za razliku od Sanje, Ksenija uvek izvuče dukat.
- Kao mala, Božić sam proslavljala totalno drugačije nego sada i to mi baš nedostaje. Uvek bih izvukla dukat, ali, iskreno, nije mi se baš pozlatilo dosad, videću kako će biti ove godine. Deda me je učio da pravim pogaču, baš sam volela tu prazničnu atmosferu u kući. Kao mala sam pijukala oko šporeta i pevala razne pesmice. Možda to ponovim i ove godine - priča Ksenija i čitaocima Informera čestita praznik:
- Hristos se rodi! Uživajte sa svojim najmilijima i lepo provedite Božić!

Treća članica grupe "Harikejn" Ivana Nikolić otkriva da je često išla po badnjak:
- Nisam ranoranilac, ali kada su praznici, uvek ustajem u zoru. Tako sam često išla po badnjak dok sam živela u Nišu. Uglavnom sam tu bila podrška prijateljima i rođacima, nikad ja nisam vukla drvo, ali sam im pesmom "pomagala". To mi je ostalo u prelepom sećanju. Nadam se da ću ove godine izvući dukat iz pogače jer kad god se to desi, zaradim dosta novca!

Foto: Đorđe Bukvić

Lokacija: Tetrastar
Pogača: Pekara Marković 0600627866
Nošnja: KUD "Dren"


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija