• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/U.Ć.

15.01.2022

10:18

OVO su poznate osobe koje su završile IZA REŠETAKA! Đoković ŽRTVA politčkih igara, pevač tvrdio da mu je HAPŠENJE NAMEŠTENO!

printscreen

Estrada

OVO su poznate osobe koje su završile IZA REŠETAKA! Đoković ŽRTVA politčkih igara, pevač tvrdio da mu je HAPŠENJE NAMEŠTENO!

Podeli vest

Glu­m­ci, pe­va­či, mi­si­ce i spo­r­ti­sti ne­re­t­ko se na­đu na uda­ru pra­v­de či­ne­ći kri­vi­č­na de­la, zbog če­ga su se mno­gi od njih suo­či­li sa za­tvo­r­skim ka­zna­ma.

Neke od poznatih ličnosti bili su na robiji zbog trgovine narkoticima, pijanstva, nedozvoljenog posedovanja oružja, nelegalnih transfera i drugih prestupa. Drugi, poput Novaka Đokovića, su zbog političkih igara i licemerja ljudi "širokog shvatanja", završili iza rešetaka.

Novak Đoković

Najbolji teniser sveta, ali pre svega čovek na koga mnogi mogu da se ugledaju, završio je pritvoru jer su mu Australijske vlasti odbile vizu. Nakon što je Novak dokazao na sudu svoju nevinost, jasno pokazvši očigledne greške koje su tamošnje vlasti napravile, Australijski ministar za imigracije Aleks Houk poništio mu je vizu za ulazak u Australiju, čime mu je uskraćena prilika da napadne 21. grend slem trofej u karijeri i postane najuspešniji igrač u istoriji tenisa.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Aca Lukas

Aleksandar Vuksanović, poznatiji kao Aca Lukas, uhapšen je pre 19 godina u akciji "Sablja" i osuđen na četiri meseca zatvora zbog neovlašćenog posedovanja pištolja. Kasnije je izjavljivao da mu je hapšenje namešteno, ali da nije mogao da se izbori i dokaže nevinost.

Foto: printscreen RTV Pink

Aca Lukas

Ceca Ražnatović

Ista akcija "Sablja" je "došla glave" i Svetlani Ceci Ražnatović, koja je takođe nekoliko meseci provela u ćeliji. Najpre zbog sumnje da je kontaktirala sa članovima zemunskog klana, a zatim i zbog neprijavljenog arsenala oružja i sumnjivih poslova u vezi s preprodajom fudbalera Obilića. Ceca je zbog ovog poslednjeg krivičnog dela osuđena na osam meseci zatvora 2011. godine, koje je provela sa nanogicom u svojoj kući.

- Sećam se da nikada nisam videla onolike bubašvabe! Uslovi života u toj rupi bili su pakleni - rekla je Ceca po izlasku iz Centralnog zatvora 2003.

Foto: Marko Đoković

Ceca

Džej Ramadanovski

Zbog prekomerne količine alkohola u krvi i vožnje u pijanom stanju iza rešetaka se našao i Džej Ramadanovski. Pevač je zgrešio u Švedskoj, a tamošnji zatvori su komforniji nego pojedini naši hoteli.

- Proveo sam šest i po godina u domu, pa mi nije bilo teško da se priviknem na skandinavske uslove. U zatvoru smo imali teretanu, saunu, džakuzi i solarijum, pa se nekako i moglo živeti - rekao je pokojni folker.

Foto: printscreen

Džej Ramadanovski

Zdravko Čolić

Sredinom osamdesetih, u jeku najveće slave, uhapšen je Zdravko Čolić na aerodromu u Ohridu, kada mu je u džepu nađena poprilična svota deviza. Prema tadašnjem zakonu, to je bilo strogo zabranjeno, posebno ako za taj novac nije bio prijavljen porez. Čola se ipak izvukao, pa je pušten nakon saslušanja od tri dana.

Foto: TV Pink printscreen

Zdravko Čolić

Bora Čorba

I frontmen Riblje čorbe Bora Đorđević je bio sedam dana u istražnom zatvoru kao srednjoškolac jer je s društvom upadao u bogataške stanove i od tako stečenog novca kupovao instrumente.

Foto: printscreen

Bora Čorba

Danijela Vranić

Tužilaštvo u Beogradu prie nekoliko godina podiglo je optužnicu protiv Danijele Vranić zbog napada na policajca tokom privođenja u centru Beograda, kad je sa 1,84 promila alkohola u krvi pravila darmar po centru grada bežeći od patrole. Pevačica je nakon suđenja morala da plati popriličnu sumu odštete, ali je zatvor izbegla. Provela je samo jednu noć u ćeliji na trežnjenju.

Foto: printscreen instagram

Danijela Vranić

Žarko Laušević

Po­zna­ti glu­mac osu­đen je na 13 go­di­na za­tvo­ra zbog dvos­tru­kog ubi­stva iz ju­lu 1993. u cen­tru Po­d­go­ri­ce. On je ta­da iz svog pi­što­lja upu­cao Dra­go­ra Pe­jo­vi­ća i Ra­do­va­na Vu­či­ni­ća, dok je An­dri­ju Ka­ži­ća te­ško ra­nio. Na su­đe­nju se bra­nio tvr­d­nja­ma da je pi­što­lj po­te­gao u sa­moo­d­bra­ni, jer su pret­hod­no ubi­je­ni mla­di­ći na­pa­li nje­ga i nje­go­vog bra­ta Bra­ni­mi­ra. Osu­đen je na­j­pre na 15 go­di­na za­tvo­ra, ali je tu ka­znu uki­nuo Sa­ve­zni sud i na­lo­žio da se pos­tu­pak po­no­vi. U no­vom pos­tu­p­ku 1998. osu­đen je na če­ti­ri go­di­ne, zbog če­ga je au­to­mat­ski pu­šten iz za­tvo­ra, na­kon če­ga se pre­se­lio u Nju­jo­rk. Tri go­di­ne ka­sni­je, ka­znu je po­no­vo prei­na­čio Vr­hov­ni sud, osu­di­v­ši ga ko­na­č­no na 13 go­di­na. Sre­di­nom 2009. Lau­še­vić je po po­te­r­ni­ci uha­p­šen u SAD, ali je ubr­zo pu­šten.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Žarko Laušević

Milan Kalinić

Glu­mac i vo­di­te­lj na­šao sa na op­tu­že­ni­č­koj klu­pi ne­ko­li­ko pu­ta. Na­j­pre je u no­ve­m­bru 2011. pro­gla­šen kri­vim i osu­đen uslov­no jer je de­vet go­di­na ra­ni­je za­jed­no sa ne­ko­li­ko sau­če­sni­ka iz pros­to­ri­ja Cr­ve­ne zve­zde po­ku­šao da ukra­de te­le­vi­zor. U mar­tu 2015. iza­zvao je sao­bra­ća­j­nu ne­sre­ću kod Bru­sa, ka­da je vra­ća­ju­ći se s Ko­pao­ni­ka svo­jim „le­n­dro­ve­rom „ na­le­teo na „su­zu­ki“ u kom je bi­lo tro­je ma­đa­r­skih dr­ža­vlja­na, ko­ji su po­vre­đe­ni. Osu­đen je na no­v­ča­nu ka­znu i odu­zi­ma­nje do­zvo­le na če­ti­ri me­se­ca. Sa za­ko­nom se su­ko­bio i u apri­lu ove go­di­ne, ka­da se na ko­ša­r­ka­škoj uta­k­mi­ci iz­me­đu Par­ti­za­na i Cr­ve­ne zve­zde po­tu­kao sa na­vi­ja­čem Da­li­bo­rom Da­dom Kr­ko­vi­ćem.

Foto: facebook

Milan Kalinić

Dragan Kojić Keba

Pe­vač je 2017. kolima na­le­teo na ma­lo­le­t­nu de­vo­j­ku na pe­ša­č­kom pre­la­zu u Uli­ci Pa­ris­ke ko­mu­ne na No­vom Beo­gra­du. To­kom uvi­đa­ja je utvr­đe­no da je u tre­nu­t­ku ne­sre­će vo­zio bez do­zvo­le, ko­ja mu je pret­hod­no odu­ze­ta zbog bro­j­nih pre­kr­ša­ja. Sa tu­ži­la­štvom je sklo­pio spo­ra­zum o priz­na­ju kri­vi­ce i osu­đen je na no­v­ča­nu ka­znu od 140.000 di­na­ra, a do­zvo­la mu je odu­ze­ta na osam me­se­ci.

Foto: TV Pink printscreen

Dragan Kojić Keba

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Neprijatelji opkoljavaju Srbiju! Da li je u pitanju špijunaža ili terorizam?
Live TV

Neprijatelji opkoljavaju Srbiju! Da li je u pitanju špijunaža ili terorizam?

Oko Srbije već duže vreme kruže razni špijunski dronovi. Malo - malo pa se posmatraju položaji srpske vojske. Niz incidenata dogodio se 2015. pa sve do incidenta ispred Izraelske ambasade. Mnogo je opasnosti! Da li smo bezbedni? Na ovu temu u "Info večeri" govorili su politički konsultant Vladimir Dobrosavljević, bivši obaveštajac Karlo Dulović i Željko Šajn, novinar "Politike".

04.07.2024

22:24

Evo zbog čega je ubijen Gadafi! Nije istina da je pokušao da uništi dolar! (VIDEO)
Live TV

Evo zbog čega je ubijen Gadafi! Nije istina da je pokušao da uništi dolar! (VIDEO)

Neki kažu da se posledice istorije ne smiruju ni danas. Libija više nije ona zemlja koja je nekada bila. Neki kažu da je danas bolje, a neki da je mnogo gore. Mejlovi HIleri Klinton su procurili i otkrivena je istina zašto je Gadafi skinut sa vlasti, a to je zato što se suprotstavio dolaru. O tome zbog čega je ubijen Gadafi, u emisiji "Info dan" govorili su nekadašnji premijer Srbije Nikola Šainović i Darko Obradović, iz Centra za stratešku analizu.

04.07.2024

18:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija