• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.02.2022

09:00

GODINU DANA BEZ BALAŠEVIĆA Porodica neće obeležiti ovaj dan

Estrada

GODINU DANA BEZ BALAŠEVIĆA Porodica neće obeležiti ovaj dan

Podeli vest

Danas se navršava godinu dana od smrti velikog umetnila Đorđa Balaševiča. Autor najlepši stihova preminuo je 17. februara 2022. godine i svojim odlaskom je ujedinimo ceo Balkan.

Ljudi u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Mađarskoj, Hrvatskoj i širom sveta okupljali su se kako bi odali počast piscu i zapevali u glas njegove stihove.

Balašević je sahranjen u najvećoj tajnosti u prisustvu najbližih prijatelja i članova porodice, a njegov grob danas će obići samo najverniji fanovi.

Foto: Informer

Đorđe Balašević

Kako je nedavno saopštila Đoletova ćerka, Beba Balašević porodica neće obeležiti godišnji pomet jer se svog oca, muža i dede sećaju svakog dana, a ne samo 17. februara.
- Obeležavati dan kad je Neko Tvoj otišao sa ovog sveta, nije nešto što se ikad praktikovalo u našoj kući. 
Ne zbog 'nedostatka poštovanja' nego upravo suprotno. Tog Nekog sećaš se svaki dan, srećeš ga u bezbroj malih dnevnih događaja, od ulice kojom ste prolazili, pesmi koju ste komentarisali, sportskom događaju, susretu sa zajedničkim likovima... I ne, NIJE ti potreban taj datum u godini da bi obeležio svoje sećanje na tog Nekog. Od svih prelepih i predragocenih dana koje provedeš sa tim Nekim, gotovo je uvredljivo obeležavati baš taj dan  - poručila je nedavno Beba Balašević na svom Instagram profilu.

Foto: facebook

Beba Balašević

Ona je otkrila i da porodici Balašević smeta što fanovi pale sveće ispred njihove kuće.
- Dakle, samo za one koji drugačije gledaju na sve to: svećama je mesto, zna se gde... Imajte poštovanja i razumevanja prema nama koji živimo u Jovana Cvijića... Mislim da nema potrebe dalje da objašnjavam zašto... Te sveće imaju svoj pridev koji izbegavam da koristim sada, ali odnosi se na lokaciju... A to nije porodična kuća...


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nenad

pre 2 godine

Nije mi jasno ko još pali sveće nekome ko je govorio iskvarenim hrvatskim jezikom

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17