• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ljubav&zdravlje/M. Jovanović

29.03.2022

12:41

Mia Borisavljević se zbog SREĆE NIČEGA ne ODRIČE! 'Sve je stvar dobre organizacije!'

printscreen instagram/Slika na profilu korisnika miaborisavljevic miaborisavljevic

Estrada

Mia Borisavljević se zbog SREĆE NIČEGA ne ODRIČE! 'Sve je stvar dobre organizacije!'

Podeli vest

Organizovala sam sebi život tako da u svakom trenutku mogu da budem tu za svoju porodicu, kaže popularna pevačica Mia Borisavljević

Pevačica Mia Borisavljević od tinejdžerskih dana bavi se pevanjem, a njena karijera doživela je veliki procvat tokom 2008. godine kada je objavila prvi album "Prvi stepen ludila". Otad je počela da niže hitove i privlači veliku pažnju publike, kako glasom, tako i atraktivnim stasom. U periodu velike popularnosti suočavala se i sa brojnim neprijatnostima i predrasudama zbog atraktivnog izgleda. Neko vreme pevačica se povukla iz javnosti, međutim, publika je nije zaboravila. Sada je ovaj period turbulencija daleko iza nje, te se posvetila stilu života o kakvom je oduvek maštala. Mia je više šest godina u srećnoj vezi sa kolegom Bojanom Grujićem, sa kojim ima dve ćerke, razvili su svoj posao sa fitnes studiom, a pevanje im je hobi kojim se bave prema tempu koji im odgovara. S obzirom na to da je oduvek brinula o svom izgledu, pevačica je i tokom trudnoća izgledala zdravo, lepo i zadovoljno. Za Ljubav i zdravlje Mia govori o novom stilu života, velikim odlukama koje je donosila kako bi se posvetila porodičnoj sreći, ali i strahovima sa kojima se suočava svako roditelj.

S obzirom na to da si oduvek bila veoma posvećena vežbanju i oblikovanju svog tela, kako si tokom perioda pandemije uspevala da održavaš taj tempo?
- U početku, kada je sve bilo zatvoreno, Bojan i ja smo otišli u Valjevo gde imam kuću, kupili smo odmah džak za boks i još neke sprave i počeli da vežbamo zajedno. U društvu sa još jednim komšijom smo vozili bicikle po 60 kilometara dnevno ili smo kombinovali kardio vežbe na traci i boks. Pronalazila sam vežbe što iz glave, što putem Jutjuba. Nikad aktivniji nismo bili nekog tokom ovog perioda pandemije, odatle se i javila ideja za otvaranje fitnes centra koji sada imamo.

Da li u tvom fitnesu i ti vežbaš ili samo rukovodiš njime?
- Vežbam i te kako. Zakažem sebi termine na početku nedelje, jer je velika gužva, da se ne bi desilo da ostanem bez svog termina. Verovali ili ne, jednom mi se to desilo u sopstvenom fitnesu i od tada se na vreme organizujem. Kod nas nema protekcije, prvo izvežbam, pa onda nadgledam.

Osim vežbanja, da li si korigovala i ishranu?
- Još uvek ništa nisam korigovala što se tiče ishrane. Nisam ni na kakvim posebnim režimima ili dijetama. Kada je u pitanju moja ishrana, nema ništa posebno ni da se redukuje jer se uglavnom pravilno hranim. S tim što bi trebalo da izbacim slatkiše i da se potpuno odreknem peciva koje volim da jedem. Međutim, i ovakva hrana koja utiče na gojenje je kod mene zastupljena u umerenim količinama. Kako bih mogla da je konzumiram, sebi sam nametnula malo više treninga i tu pravim balans.

Posle trudnoće si se brzo vratila u formu. Kako si oporavila svoje telo nakon drugog stanja?
- Posle dva meseca od porođaja sam počela da treniram. Nisam se ni tokom trudnoća, niti u periodu nakon porođaja, odricala hrane koja mi prija i koju volim da jedem. Ima tu malo i genetika, ali i toga da mi je metabolizam dobro funkcionisao, pa su i kilogrami brzo nestali.

Da li si bila aktivna i tokom trudnoće?
- Tokom prve trudnoće sam maltene radila najnormalnije treninge i imala i nastupe. Tokom druge trudnoće nisam smela bukvalno ništa da radim jer sam pila utrogestan skoro od prvog dana i bila mi je zabranjena fizička aktivnost. Baš mi je bilo teško da se naviknem da mirujem, ali to je sada iza mene. Sve je na kraju bilo u redu.

Šta bi posavetovala devojkama, kada da krenu sa vežbanjem posle porođaja?
- To sve zavisi od osobe do osobe, odnosno od toga kakva je trudnoća bila, pa i sam porođaj - da li je u pitanju prirodni ili carskim rezom. Takođe, veliki uticaj ima i to da li su se devojke pre trudnoće bavile nekim sportom ili nisu.

Kako se organizuješ da vežbaš, nastupaš i budeš posvećena porodici?
- Otkad su ponovo krenuli nastupi, svakog vikenda negde gostujem. Ne znam ni sama kako sve postižem. Zaključila sam da zarad lične sreće i zadovoljstva, nešto mora da trpi. Nemam vremena da snimam emisije, idem na intervjue i ta strana je definitivno najviše istrpela. Otvorila sam fitnes na većem prostoru, povećali smo broj radnika i ta odgovornost, za celokupno funkcionisanje ovog studija, je isključivo na meni i Bojanu. S druge strane, krenuli su nastupi na kojima oboje moramo da se pojavimo, čak imamo i zajedničke nastupe. Objavila sam nedavno i novu pesmu "Psihijatar", ali opet i roditelji smo i tu ne možemo da odsustvujemo, već da budemo posvećeni. Jedino što mogu sebi da uskratim su ti javni nastupi i pojavljivanja u medijima.

Misliš li da će tvoja karijera trpeti zbog ovakve odluke?
- Iskreno, to me uopšte ne zanima sada. Radim kako se osećam. Sada nastupam jer vidim da sam tražena od strane ljudi, nemam to moranje kao nekada kada sam se bavila samo pevanjem. Nekada mi je egzistencija zavisila isključivo od moje pevačke karijere, sada mi ništa ne zavisi od toga i hoću da mi nastupi budu nešto na šta odlazim s ljubavlju i uživanjem, kao u neki dobar provod, a ne nešto što je pod moranjem. Nova pesma je već postigla veliki uspeh. Primećuje se na nastupima, što sam ja rasterećenija, to imam više poziva za nastupe. Prosto tako stvari funkcionišu u životu: kada nešto zapneš i hoćeš na silu da uradiš, to ne ide, kada si opušten, odmah se sve odvija u potpuno suprotnom smeru. Što se više odupirem tome i trudim se da odmorim, to me više menadžer obaveštava o novim nastupima.

Da li to znači da uskoro nećeš snimati nove pesme i aktivnije se posveti muzici?
- Od Bojana, koji mi i radi sve pesme, naručila sam dva dueta koje bih želela da snimim. Međutim, to sve zavisi od njega i njegove inspiracije - kada bude mogao da uradi dobru pesmu, tada će i biti objavljeno.

Koliko ti je olakšavajuća okolnost što je i tvoj partner takođe pevač, pa ima razumevanja za nastupe i obaveze?
- Mnogo mi to pomaže. Zamislite da se on bavi nekim poslom sa uobičajenim radnim vremenom, pa da ja kad dođem sa nastupa, on ode da radi? Mi se nikada ne bismo ni viđali onda. Upoznavali bismo se svake nedelje iznova.

S obzirom na takav raspored, imate li pomoć oko čuvanja dece, ili ste sami angažovani?
- Kako sami? Ne, nikako. Imamo pomoć bebisiterke i moje majke koje su stalno tu za sve što treba. Posebno moja mama, ona naravno uživa u vremenu provedenom sa unukama, to i njoj prija.

Strahuješ li da ćeš zbog obaveza propustiti neki bitan trenutak u odrastanju svoje dece?
- To ne može da se desi, da nešto propustim. Na primer, u svom fitnesu u kojem radim, imam vremena da se svako popodne vratim kući i uživam sa porodicom. Kada mi je počela karijera pevačice, posebno kada je sve krenulo uzlaznom putanjom, stalno sam bila odsutna, što zbog nastupa u Srbiji, što zbog daljih putovanja. Sada, bez obzira što radim u fitnesu, i ujutru i uveče sam kod kuće, tako da ne propuštam ništa, posebno jer mi je studio na samo par minuta od kuće. Organizovala sam sebi život tako da u svakom trenutku mogu da budem tu za svoju porodicu.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija