• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.04.2022

21:08

OLIVERA KOVAČEVIĆ SE OGLASILA NAKON NAPADA NA KONSTRAKTU: Umetnica je protiv rata i na strani je žrtava!

Gordan Jović

Estrada

OLIVERA KOVAČEVIĆ SE OGLASILA NAKON NAPADA NA KONSTRAKTU: Umetnica je protiv rata i na strani je žrtava!

Podeli vest

Nakon napada na predstavnicu za pesmu Evrope Anu Đurić Konstraktu zbog fotografija postavljenih na evrovizijskom tviter nalogu RTS-a, oglasila se Olivera Kovačević

Olivera Kovačević gostovala je u emisiji "Beogradska hronika", a tom prilikom je progovorila o komentarima na društvenim mrežama da nameštaj na fotografijama Konstrakte liči na latinično slovo "Z", slovo koje je postalo zabranjeno u mnogim zemljama Evrope zato što su ruska vojna vozila u Ukrajini označena tim znakom.

Korisnici društvenih mreža ovo su shvatili kao provokaciju, iako se sama Konstrakta nije bavila politikom niti davala bilo kakve izjave na tu temu, a sada je Olivera otkrila o čemu se zapravo radi.

Foto: Gordan Jović

Konstrakta

- Obično takve priče imaju bizaran početak kao što je i to fotografisanje. U galeriji RTS-a organizovali smo fotografisanje za novine Informer. Novinar i fotoreporter Informera bili su vrlo korektni i jako lep tekst su napisali, a i fotografije su divne. Mi smo to uradili da bi u našem prostoru to fotografisanje Vaskršnje proteklo kako treba i baš kada se potrudite da to bude kako treba desi se to da je potreban sto da se stave lavor i jaja. Scenograf je otišao i doneo stolove, drvo se slaže uz taj lavor i sve je ispalo kako treba. Ti stolovi su već četiri godine kod nas u fundusu, to su stolovi iz emisije "Čas anatomije", to su naši majstori napravili dok nije bilo nikakvog pomena ni priče o ratu. Mi ne možemo da kažemo da se ne može pročitati na toj fotografiji slovo "Z". Niko nije bio svestan toga, ni kada su fotografisali, ni naši ljudi koji su bili na fotografisanju. Tu fotografiju smo na RTS-ovom sajtu objavili i niko nije prepoznao opasnost. Kada kažem opasnost želim da otklonim bilo kakvu sumnju da je Konstrakta na bilo koji način učestvovala u tome, ne daj Bože podržala rat. Ona je umetnica, umetnik je protiv rata i na strani je žrtava. RTS nikada nije na strani rata, RTS kroz svoj program upravo to pokazuje, da ne može da podrži rat i agresiju na tuđu zemlju, prema tome mi se potpuno ograđujemo od bilo kakve ideje da je neko to namerno učinio - rekla je Olivera u emisiji "Beogradska hronika".

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU "NA SASLUŠANJU" SA JOVANOM LJUBISAVLJEVIĆ:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija