• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

23.06.2022

22:52

NAUČI DA HODAŠ! Balaševićeva ćerka otkrila koliko je teško živeti sa invaliditetom! PAKAO JE PRAZAN SVI ĐAVOLI SU OVDE!

beta/printscreen

Estrada

NAUČI DA HODAŠ! Balaševićeva ćerka otkrila koliko je teško živeti sa invaliditetom! PAKAO JE PRAZAN SVI ĐAVOLI SU OVDE!

Podeli vest

Ćerka Đorđa Balaševića, Beba, objavila je na Fejsbuk profilu tekst u kojem je otkrila koliko je teško živeti sa invaliditetom, jer od ljudi oko sebe nailazi na osudu i podsmeh

Jelena Beba Balašević, ćerka legendarnog Đorđa Balaševića, doživela je strašnu saobraćajnu nesreću 1998. godine.

Foto: Privatna arhiva

Beba Balašević

Blaševićeva je imala ozbiljne povrede, vratni pršljenovi su ispali iz kičmenog stuba. To je stvorilo otok na kičmenoj moždini i totalnu oduzetost svih udova. Saputnicima je rekla da je slomila vrat. Kada je stigla u bolnicu, prognoze su bile potpuno obeshrabrujuće. Pacijenti sa takvom povredom vratnog dela kičme praktično se nikad ne oporave. Ipak, Jelena je 8. marta 1999. kući otišla hodajući. 

Beba je sada podelila tekst na Fejsbuk profilu u kojem je opisala neprijatnost koju je doživela na ulici, a na kontu njenog hoda.

Foto: facebook

Beba Balašević

- Tamo negde 2001. godine, kod Katedrale, uveče, 1. januara, grupa momaka pored kojih sam prolazila, u navijačku melodiju smestila je stihove: "Nauči da hodaš! Je**te, nauči da hodaš! Nauči da hooodaaaš..." Jadna ja? Nisam. Par godina unazad od te večeri moji roditelji pitali su doktora koliko imam šanse da preživim: "Malo, nažalost." Moji roditelji su ga upitali: "Koliko malo? Je l' ima bar jedan posto?", a doktor je odgovorio: "Toliko, otprilike, ima." Jadna ja što mi grupa frajera peva na ulici da naučim da hodam? Nisam. Ja sam prošla kroz pakao i izašla iz njega. Da li je ružno? Jeste. Da li je očekivano? Jeste. Da li je to bio jedini put za ove 23 godine da mi je neko dobacivao ili komentarisao hod? Nije. Samo je to bilo među prvim iskustvima sa ljudima u ovom novom životu. Kao osoba sa uočljivom fizičkom manom, rano naučiš da od deset ljudi, jedan će ti pokazati saosećanje i razumevanje. Za ostalih devet, tvoj problem je čist senzacionalizam. I to je tako. I "pakao je prazan svi đavoli su ovde" i "pakao to su drugi" i more drugih citata na istu temu od mnogo pametnijih od mene. Davno uočeno. Život me rano i dosta surovo naučio šta je pesnik uočio dok je brojao ljude s krsta. Rekla bih sada hvala svima svojima, poznatim i nepoznatim, ali prepoznatim, osećajnim, dobrim i normalnim, ali znam da njihova podrška nije usluga i zato neću - napisala je Beba.

POGLEDAJTE NOVU EMISIJU "DO KOSKE SA JOVANOM JEREMIĆ":




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija