• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/D. I.

19.09.2022

13:21

PORODICA OBELEŽILA GODIŠNJCU SMRTI MARINE TUCAKOVIĆ U CRKVI! Na njen grob jutros doneli samo jednu važnu stvar!

Insider / Miloš Rafailović, e-stock

Estrada

PORODICA OBELEŽILA GODIŠNJCU SMRTI MARINE TUCAKOVIĆ U CRKVI! Na njen grob jutros doneli samo jednu važnu stvar!

Podeli vest

Marina Tucaković (69) preminula je 19. septembra 2021. godine, a njen sin Milan i suprug Aleksandar danas su sa drugim članovima familije i prijateljima obeležili godišnjicu njene smrti u crkvi Pokrova Presvete Bogorodice. A da su jutros rano posetili grob Marine Tucaković svedoči je jedna crvena ruža, ali i brojanica koja je ostavljena na mermeru

Suprug i sin Marine Tucaković okupili su prijatelje među kojima je njena kuma Marijana Petrović, kompozitor Damir Handanović, članovi grupe "Zana" Jelena i Zoran Žika Živanović i mnogi drugi koji su se u crkvi Pokrova Presvete Bogorodice pomolili za pokoj duše poznatog tekstopisca. Nakon održanog pomena, Marinin suprug Futa dugo je stajao ispred njene fotografije, a posle razgovora sa sveštenikom, svi su napustili crkvu.

Foto: e-stock

Marinini najbliži... Futa, Žika, Jelena i kuma Marijana

Pre toga posetili su Marinin grob i položili cveće, upalili sveće, a ostavili su i jednu brojanicu za koju se pretpostavlja da je pripadala Tucakovićevoj.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Na grobu samo jedna brojanica...

Iako je Marinin sin Laća najavljivao žurku za godišnjicu njene smrti, ova vrsta obeležja je izostala jer im je preminuo dragi prijatelj Kornelije Bata Kovač:

- Devetnaestog septembra navršava se godinu dana od smrti Marine Tucaković, moje majke. Pomen ćemo obeležiti u krugu najbližih - obratio se Laća svojim pratiocima na Tviteru, pa dodao: 

Foto: printscreen

Iz poštivanja prema Korneliju Kovaču, Laća otkazao žurku

- Prvobitni plan je bio da joj priredimo žurku za sve njene najdraže likove iz života jer je uvek govorila da bi tako želela da je ispratimo. Sedamnaestog septembra bila je sahrana Bate Kovača. Našeg porodičnog prijatelja. Maminog druga. Da izbegnem patetiku, Bata i mama su oni koji se jednom rode. Nadam se da ne moram da objašnjavam ko je Kornelije Bata Kovač, niti ko je Marina Tucaković. On je takođe i jedan od onih koji nikad ne umiru. Žurku odlažemo. Bato, počivaj u miru. Pozdravi mi kevu! - napisao je ožalošćeni Milan.

Foto: Instagram

Milan Laća Radulović

Marina je rođena u Beogradu 1953. godine, a već sa 19 godina je počela da piše tekstove za pop pesme, paralelno studirajući Ekonomski fakultet. Tada je sarađivala sa grupom Zana koja je objavila vanvremenski hit "Dodirni mi kolena".

Marina je od tada nanizala toliko hitova da im se ni broja ne zna. Pisala je pesme za Cecu, Lepu Brenu, Zdravka Čolića, Draganu Mirković, Acu Lukasa, Miligram i mnoge druge.

Foto: printscreen

Marina Tucaković

Za Željka Joksimovića je, između ostalog, napisala i pesmu "Nije ljubav stvar", s kojom je nastupao na takmičenju za pesmu Evrovizije. Na istom takmičenju učestvovala je i njena pesma "Ljubav je svuda", koju je izvela grupa Moje 3.

Za ovu pesnikinju ljubavi je važilo da odlično zna koji pevač može da otpeva njene stihove tako da mu se veruje. Tako je svojevremeno rekla da je samo Džej mogao da otpeva "Ugasila si me kao zadnju cigaretu". Za Nedu Ukraden je napisala čuvene stihove "Zora je svanula, suza je iz oka kanula", za koje se i danas smatra da su najskuplji ikad napisani na našoj estradi.

Među pevačima koji su se proslavili uz njene pesme su i Saša Matić, Ana Nikolić, Nataša Bekvalac. Mnogi misle da je najlepše napisala Oliveru Mandiću, s kojim je bila u ljubavi četiri godine.

Marina Tucaković bila je decenijama u braku sa Aleksandrom Futom Radulovićem, sa kojim je zajednički potpisala brojne muzičke albume. Sa njim je imala dvoje dece - starijeg sina Milana Radulovića Laću i mlađeg Miloša koji je rano preminuo. Posle ove tragedije svi su mislili da će Marina prestati da piše, ali ona se izborila kao lavica sa svim nedaćama.

Ipak, 2018. godine joj je dijagnostikovan rak dojke. Lečila se kod nas i u inostranstvu, a stanje se povremeno poboljšavalo. Futa je bio sve vreme uz nju i hrabrio dok je prolazila kroz cikluse hemoterapije, negovao kod kuće, a sin je čak spavao uz nju na odeljenju za onkologiju, ležeći na dušeku na podu bolesničkog apartmana. Obojica su joj pružali podršku i ljubav do poslednjeg dana.

U poslednje vreme je svoje poruke ostavljala na Instagramu, a čak ni tada je nije napuštala želja da one budu jezgrovite i pune smisla. Među onima koje će se pamtiti je i ova:

U jednom danu se rodiš. U jednom umreš. U jednom se zaljubiš. U jednom danu upoznaš osobu koja ti promeni život. U jednom danu se sve dogodi.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vučević: Dunavski koridor biće završen do septembra 2025.
Politika

Vučević: Dunavski koridor biće završen do septembra 2025.

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević obišao je danas radove na izgradnji završnog sloja asfalta na prvoj deonici Dunavskog koridora kod petlje Požarevac i najavio da će ta brza saobraćajnica biti završena u septembru 2025. godine, što je 15 meseci pre ugovorenog roka.

26.06.2024

14:03

Da verujem u laži i besmislice ne mogu! Vučić iz Brisela: Ja imam srpski pristup i ne inetersuje me niko osim Srbije!
Politika

Da verujem u laži i besmislice ne mogu! Vučić iz Brisela: Ja imam srpski pristup i ne inetersuje me niko osim Srbije!

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje se odvojeno sastao sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varhejijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

26.06.2024

13:59

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija