• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/D. I.

28.12.2022

14:38

ČOLINA IZJAVA O BOŽIĆU ŠOKIRALA JAVNOST! Pevač otkrio kako je proslavljao najradosniji praznik, svi ga napali!

Estrada

ČOLINA IZJAVA O BOŽIĆU ŠOKIRALA JAVNOST! Pevač otkrio kako je proslavljao najradosniji praznik, svi ga napali!

Podeli vest

Legendarni pevač Zdravko Čolić opisao je kako je izgledao Božić kada je on bio dečak i tom prilikom izazvao opštu pometnju na društvenim mrežama.

Čola je tokom gostovanja u jednoj emisiji rekao kako je u bivšoj Jugoslaviji bilo zabranjeno proslavljanje Božića:

Foto: TV Pink printscreen

Zdravko Čolić

- Imali smo jelku i sve je to bilo vezano za Novu godinu. Božić kao Božić nije bio zato što je bilo vreme socijalizma, komunizma... Nije se smelo obeležavati kao što je to kasnije bilo, kada su nastupile verske slobode...- a onda je nastao haos na mrežama.

Tviteraši su podelili snimak iz emsije, a mnogi su reagovali burno na Čolinu izjavu istakavši da smatraju da je u potpunosti netačna.

"Šta sam se ja kolača najela na Božićima i Bajramima u Jugoslaviji, a nikada me nisu uhvatil. Sad vidim da sam ja zapravo bila disident", napisala je jedna korisnica na Tviteru, "Čola zaražen virusom populizma", "Šta mu bi, bio je normalan lik", "Biće da je ipak demencija u pitanju", glasili su drugi komentari besnih tviteraša.

Pevač je nedavno govorio o istoj temi i spomenuo da je njegov otac radio u policiji - "U državnom poslu nije smelo ništa da se slavi. Ni Uskrs ni Božić ni Bajram. To je sve bilo zabranjeno. Iz detinjstva nemam te božićne radosti", rekao je i dodao da se umesto proslave Božića kitila jelka za proslavu Nove Godine.

- Ti verski praznici nisu imali odobrenje. Kasnije kada je sve to krenulo to drugim putem, svako je to obeležavao na svoj način. Danas svako ima pravo da slavi ono što hoće i voli- zaključio je.

Zdravko Čolić je dugi niz godina u srećnom braku i ima dve ćerke, ali se bračnim vodama kako je istakao dugo opirao. Fotografije s Čolinog venčanja su ostale misterija za javnost, a pevač je otkrio da se ceremonija odigrala na livadi, kao i zašto njegovu suprugu ne viđamo u javnosti.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vera

pre 1 godinu

Čolin otac je bio milicioner ili vojno lice, znači komunista a njima je zaista bilo zabranjeno da slave verske praznike. U mojoj kući se to uvek proslavljalo, i kupovao se badnjak i 60-ih i 70-ih... kao i danas.

Dragana N

pre 1 godinu

To je istina za sve koji su radili u drzavnim sluzbama. Obican svet je slavio, doduse bez pompe, skromno i tiho da ne upada u oči.

raska

pre 1 godinu

Normalmo da komunisti nisu smeli da obelezavaju verske praznike.

Novak

pre 1 godinu

Moji otac i majka su slavili božić, iako su bili borci drugog svjetskog rata i imali boračke penzije. Niko im nije branio.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija