• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

31.12.2022

20:03

ONI SU NAS NAPUSTILI U 2022.GODINI! Poznate ličnosti koje je opaka bolest, starost i tragična sudbina preselila u carstvo nebesko!

Printscreen

Estrada

ONI SU NAS NAPUSTILI U 2022.GODINI! Poznate ličnosti koje je opaka bolest, starost i tragična sudbina preselila u carstvo nebesko!

Podeli vest

Ako ni po čemu drugom, ova 2022. godina ostaće upamćena po brojnim smrtnim slučajevima poznatih ličnosti u Srbiji.

Brojne poznate domaće ličnosti napustile su nas tokom 2022. godine. Talentovani glumci i muzičari, preminuli su i iza sebe ostavili pregršt filmova, pesama i sećanja.

U nastavku vas podsećamo ko nas je sve napustio u 2022. godini.

Foto: Marko Đoković

Branko Cvejić

Branko Cvejić 

Glumac Branko Cvejić preminuo je 26. jula u 75. godini, saopštilo je tada Jugoslovensko dramsko pozorište, čiji je bio dugogodišnji član i bivši direktor.

Cvejić je rođen u Beogradu 25. avgusta 1946. godine. Petu beogradsku gimnaziju završio je 1965, a iste godine upisao Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu.

Igrao je u više od 40 celovečernjih igranih filmova i ostvario niz značajnih uloga u TV serijama, filmovima i dramama.

Foto: Printscreen You Tube

Snežana Nikšić

Snežana Nikšić 

Glumica Snežana Nikšić preminula je u Beogradu u 79. godini

Dramska umetnica, koja je igrala i u pozorištu i na filmu, i televiziji, umrla je u bolnici Bežanijska kosa nakon duge i teške bolesti.

Snežana Nikšić rodjena je u Nišu 30. novembra 1943. godine. U Beogradu je apsolvirala glumu na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju, a tokom karijere pojavila se u više od 40 filmskih i televizijskih naslova.

Foto: informer.rs

Bojan Lazarov

Bojan Lazarov

Glumac Bojan Lazarov preminuo je 09.04.2022 godine u Beogradu.

Život ovog glumca obeležila je borba protiv teškog oboljenja. Njega je godinama mučila depresija, a pre dve godine pokušao je da oduzme sebi život. Ipak, lekari su tada uspeli da ga sačuvaju.

Glumac je, međutim, nastavio da se bori protiv ove bolesti, a u aprilu je oduzeo sebi život skokom sa mosta na Adi i na mestu je ostao mrtav.

Iza njega su ostala dva deteta, koja je dobio iz braka, koji se završio razvodom.

Bojan Lazarov rožen je 1972.godine i bio je član ansambla Malog pozorišta „Duško Radović“. Studirao je glumu na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Bore Draškovića. Od 1996. godine profesionalno glumi u pozorištu, na filmu i televiziji. Bio je član Narodnog pozorišta u Somboru. Ostvario brojne uloge u pozorištima u Beogradu i Somboru.  

Foto: Beta

Puriša Đorđević

Puriša Đorđević 

Reditelj Mladomir Puriša Đorđević preminuo je u 98.godini u Beogradu 

Legendarni Purke, reditelj čiji se opus ubraja u najznačajnije i najpoetičnije na ovom, ali i na evropskom podneblju, koji je svojim duhom i šarmom i danas jedan od naših najmlađih stvaralaca i sugrađana, rođen je 6. maja 1924. u Čačku.

U 20 igranih ostvarenja (među kojima su remek-dela, teatrologija "Devojka", "San", "Jutro" i "Podne", kojom je osvajao nagrade na najvećim svetskim festivalima, "Pavle Pavlović“, koji je bio „bunkerisan“ i cenzurisan…), u 20 biografskih, pet TV i preko 50 kratkih filmova, kao i u 12 knjiga, više od stotinu priča i u tri drame, njega je, zapravo, kako kaže, uvek zanimala čovekova sreća i ljubav.

Bio je oženjen glumicom Milenom Dravić. Razveli su se posle nekoliko godina zajedničkog života, a Puriša je otvoreno pričao da nikada nije prežalio taj krah braka i rastanak sa lepom Milenom.

Foto: Printscreen/You Tube

Gorica Nešović

Gorica Nešović 

Poznata radio-voditeljka i novinarka Gorica Nešović preminula je u 59. godini života posle duge i teške bolesti.

Rođena je 15. maja 1964. u Beogradu, gde je završila osnovnu školu i gimnaziju. Karijeru radijske voditeljke započela je 1982. godine na Studiju B.

Početkom devedesetih vodila je emisije na Trećem kanalu.

Vratila se na Studio B, pa kao programska direktorka Radija B92 i voditeljka jutarnjeg programa u Srbiji Dizanje.

Slušaoci Prvog programa Radio Beograda mogli su da prate emisiju Buđenje koju je uređivala i vodila sa prijateljem i kolegom Draganom Ilićem, odakle su se preselili na radio Indeks.

Gorica je autor tri knjige, iza sebe je ostvaila sina Marka.

Foto: printscreen

Kornelije Kovač

Kornelije Kovač 

Čuveni srpski kompozitor Kornelije Kovač preminuo je u 81. godini u Beogradu 13.09.2022 godine

Rođen je u Nišu 1942. godine, a svoju prvu kompoziciju "Pusti trotoari" Kovač komponuje već sa četrnaest godina - 1956. godine.

Nakon što je bio u mnogim bosanskim orkestrima, pridružio se sarajevskom najpopularnijem rok bendu, Indeksima. Sa njima je bio na dvomesečnoj turneji u Rusiji.

Kornelije Bata Kovač postaje član Indeksa 1966. godine.

Septembra 1968. godine Kornelije se preselio u Beograd gde je osnovao Korni grupu, koja je 1974. predstavljala SFR Jugoslaviju na Pesmi Evrovizije.

Kornelije Kovač je pisao muziku za pozorište, filmove i televiziju.

Foto: Youtube printscreeen

Igor Starović

Igor Starović 

Pevač popularne grupe "Divlji kesten" Igor Starović preminuo je 17.05.2022 posle kraće bolesti, u 56. godini života.

Igor je proveo 10 godina u bendu "Divlji kesten" gde je bio pevač, kompozitor i aranžer. Grupa je nastala 1992. godine za vreme rata i odmah su postali miljenici publike. Snimili su pet albuma iza kojih su ostali veliki hitovi: "Suze krijem, same teku", "Ti si moja muzika", "Kristina", "Zorane, Zorane", "Nataša", "Gori, gori, srce moje"...

Grupa je uživala veliku popularnost, održali su na hiljade koncerata širom zemlje i sveta, osvajali brojne muzičke nagrade. Pre nepunih godinu dana Igor i grupa "Divlji kesten" dobili su priznanje "Beogradski pobednik" za "doprinos i očuvanje tradicije u pop muzici".

Igor Starović je, inače, po obrazovanju bio diplomirani arheolog, a ovu pasiju negovao je do kraja života. Uz muziku i arheologiju njegova velika ljubav bila je i košarka.

Foto: Novak Đurović

Aki Rahimovski

Aki Rahimovski 

Pevač Aki Rahimovski preminuo je 22.01.2022 godine u 66. godini života

Bio je frontmen poznate grupe "Parni Valjak", iza sebe je ostavio troje dece

Foto: printscreen/reuters

Siniša Mihajlović

Siniša Mihajlović 

Legendarni fudbaler i trener, Siniša Mihajlović nije uspeo da pobedi u najvažnijoj životnoj bici. Nakon što mu se zdravstveno stanje naglo pogoršalo u poslednjih nekoliko dana, on je preminuo 16.12.2022 godine okružen porodicom.

Mihajlović se dosta dugo od 2019. godine borio sa leukemijom, uspevao je da je pobedi i da se vrati kraj aut linije, ali se ona nažalost ponovo vratila i zadala jak, bolan udarac.

Foto: Foto Prntscreen youtube

Milan Radulović Laća

Milan Laća Radulović 

Tekstopisac Milan Laća Radulović, sin pokojne Marine Tucaković i kompozitora Aleksandra Fute Radulovića, iznenada je preminuo 13.12.2022 godine u Izraelu.

Radulovića su pronašli u Tel Avivu na ulici, a Hitna pomoć je po izlasku samo mogla da konstatuje smrt.

Laća je krenuo stopama svoje majke i autor je i tekstopisac brojnih hitova. Sarađivao sa najvećim estradnim imenima.

Bio je poznat po britkom jeziku i čvrstim stavovima. Često je pominjan u medijima, između ostalog i kada je priznao da je priveden zbog posedovanja droge.

Foto: Tanjug / Nemanja Jovanović

Masimo Savić

Masimo Savić 

Pevač Masimo Savić u preminuo je 23. decembra u 61. godini.

Savić je preminuo u Vinogradskoj bolnici gde je bio na lečenju od raka pluća.

Masimo Savić je rođen 6. juna 1962. godine u Puli.

Detinjstvo je uglavnom provodio u Istri, iako su ga životne okolnosti odvele prvo do Italije, pa zatim do Australije.

Srednju školu je pohađao i završio u Zagrebu, gde je započeo svoju muzičku karijeru.

Godine 1982. postao je član zagrebačke art-rok grupe Dorijan Grej i sa njom objavio svoj prvi album pod nazivom Sjaj u tami, a dve godine kasnije i album Za tvoje oči. Grupa se proslavila ponajviše zahvaljujući prepevu pesme The sun ain’t gonna shine anymore grupe Walker Brothers, ali i upečatljivom glasu Masima Savića.

BONUS VIDEO: 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bobicernica

pre 1 godinu

Sve velikani, samo laca I Gorica narkomani.Da bog da goreli u paklu,narkomani.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17