• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.01.2023

13:47

"MI UMETNICI NA SMRT GLEDAMO DRUGAČIJE"! Održana komemoracija Zoranu Kaleziću!

printscreen

Estrada

"MI UMETNICI NA SMRT GLEDAMO DRUGAČIJE"! Održana komemoracija Zoranu Kaleziću!

Podeli vest

U velikoj sali KIC-a "Budo Tomović" održana je komemoracija povodom smrti legende jugoslovenske muzike Zorana Kalezića.

Komemoraciji su prisustvovali brojni prijatelji, kolege, predstavnici kulturnog života, te poštovoci lika i dela nedavno preminulog umetnika. Prisutnima su se obratili predsednik Udruženja estradnih umetnika i izvođača Crne Gore Danijel Alibabić, muzičar Šukrija Žuti Serhatlić, reditelj Nikola Vukćević, Predsednik SO Danilovgrad Velimir Đoković, te muzičar i Zoranov kum, Bojan Đurović. Kolege i prijatelji istakli su značaj Kalezićevog stvaralaštva za crnogorsku kulturu, ali i njegov ljudski i pošteni odnos prema mladima, kolegama, domovini...

Foto: Informer

- Mi umetnici na život i smrt gledamo malo drugačije od ostalih. Najveća nam je smrt od svih smrti ako odemo sa ovoga sveta i više niko nikad ne čuje za nas ili ona da smo tu, živi i zdravi, ali su nam pesme kratkog veka. A tvoja smrt, Zorane, zapravo ne postoji, jer je vest da te savladala opaka bolest, koju si nosio sa toliko hrabrosti i šarma, samo osvetlila ono što je ostalo od tebe, a to je čitav jedan život bez kraja. Kako si bio čovek koji se beskompromisno držao istine, ne mogu, a da ne pomenem da mi je žao što u svojoj zemlji nisi dobio status koji ti pripada, ali mi je najdraže, jer si sve moguće naklonost i poštovanje dobio od milionske publike širom bivše Jugoslavije kojoj si donosio najlepše melodije iz Crne Gore - kazao je Alibabić.

Da se Kalezić samo preselio za "najskuplji sto", gde sa svojim prijateljima Tomom Zdravkovićem, Silvanom Armenulić.. peva najlepše pesme, poručio je Zoranov kolega i prijatelj Žuti Serhatlić, napominjući da su i nama ostale pesme i uspomne koje će živeti večno.

BONUS VIDEO: 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija