• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.02.2023

12:17

TRAŽI SE DISKVALIFIKACIJA HRVATSKE NA EVROVIZIJI! Grupa "Let 3" traktorom ismevala progon više od 250.000 Srba u zločinačkoj akciji "Oluja"

Printscreen

Estrada

TRAŽI SE DISKVALIFIKACIJA HRVATSKE NA EVROVIZIJI! Grupa "Let 3" traktorom ismevala progon više od 250.000 Srba u zločinačkoj akciji "Oluja"

Podeli vest

Hrvatska je sinoć odabrala svog predstavnika za "Evroviziju" koja će se ove godine održati u Liverpulu, a nakon pobede grupe "Let 3" sa pesmom "Mama ŠČ" nastao je potpuni haos jer su na ovaj festival došli na traktoru, čime su praktično ismevali progon više od 250.000 Srba u zločinačkoj akciji "Oluja"...

Jedna grupa fanova ovog prestižnog muzičkog takmičenja traži da se diskvalifikuje Hrvatska, dok ima i onih kojima se ovaj performans dopao.

Pored samog nastupa, koji je takođe izazvao brojne negativne komentare, najviše u Hrvatskoj gde se čak zahteva i diskvalifikacija, pažnju javnosti je privukao i "performans" ove grupe, koja je na skandalozan način pokušala da bude duhovita.

Naime, "Let 3" se na festival za predstavnika Evrovizije dovezao trktorom, što su mnogi protumačili kao ismevanje progona više od 250.000 Srba u zločinačkoj akciji "Oluja"...

Iako se članovi ove grupe pravdaju da je ovaj njihov potez zapravo imitacija poklona koji je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko kupio predsedniku Rusije Vladimiru Putinu za 70. rođendan, malo je onih koji su u to poverovali.

"Odmah diskvalifikujte Hrvatsku ili barem pesmu", "Želim Hrvatskoj nula bodova na Eurosongu", "Hrvati, šta ste to napravili? Ako se ovo kvalifikuje u finale, biću jako uzrnemiren", "Šta nije u redu s vama?", "Nova godina, novi neprolazak Hrvatske u finale", "Je li Hrvatska namerno pokušava da sabotira svoje šanse na Eurosongu?", "Druge države se barem trude", neke su od kritika.

Foto: Printscreen

Bend Let 3 je stigao na festival "Dora" na traktoru...

Grupa "Let 3" je inače bizarna polupank grupa, koja je poznata po ekscesnim performansima. Tako su sada na "Doru", došli na traktoru, dok su na sceni nosili haljine i kapu koja je deo vojničke uniforme. U svojim izjavama oni su govorili kako je njihova pesma antiratna.

Foto: Printscreen

Scena iz spota prikazuje traktor koji je postao simbol pogroma nad Srbima u Oluji...

U moru onoga čime su šokirali javnost je i njihov album iz 2005. godine koji je nosio naziv "Bombardiranje Srbije i Čačka". On sadržajno nije bio uverljiv, ali je naziv namerno stavljen kako bi se skrenula pažnja publike i javnosti.

Hrvatski bend je takođe nastupao u srpskoj narodnoj nošnji, a čak su i masturbirali na sceni i merili polne organe.

Takođe, "Let 3" je 2000. godine izveo performans tokom koga su simulirali kolektivno samoubistvo streljačkim vodom.

Kako izgledaju spot i pesma sa kojom Hrvatska želi da se predstavi na Evroviziji možete pogledati u videu ispod.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Samosvesna građanka

pre 1 godinu

Hrvatska neće biti diskvalifikovana, zato što Hrvatska i članice EU imaju iste moralne vrednosti.

Stockholm

pre 1 godinu

A dosta vise i nas Srba.Mi cemo sad svaku voznju traktora u naredni 1000 i vise godina povezivati s tim i smatrati provokacijom.

Mali mi IQ

pre 1 godinu

.......jaka in pesma......sve pedercine.....????????

Koko

pre 1 godinu

Kakve gluposti.Decki samo ismijavaju politicare koji vode ratove.Uostalom pjevač grupe je Srbin.

Perun

pre 1 godinu

ahahaha kmekmekmeeeee pa ko na tenku sa cvecem dodje u hrvatsku vrati se na traktoru....tako cete se vracat i iz ukrajine mamu van plisnavu poturcenu jeben.....

vuk

pre 1 godinu

zalosno je sto ima toliko srba koji ovo podrzavaju...a jos zalosnije sta se danas desava u evropi...zalosna je evropa ako im hrvati donose kulturu

Vns

pre 1 godinu

Informer je definitvno bolestan....ozbiljni ste fanatici....bolest je kod vas uzela maha

Dragan Kovač

pre 1 godinu

Tu grupu fanova treba poslati da kopaju i izbace neke gluposti iz glave

Auuu atak na Srbe i Ruse

pre 1 godinu

'Mali psihopat' očevidno za ujake V.V. Putin, koreografija jednog od morona dvije rakete u rukama. 'Mama ide u rat' - očevidno 'Majčica Rusija'! Kad nam bude radioaktivna sarmatizirana Croatia, sa 1, 2 ili tri slijetanja raketa sarmat, tko če nam bit kriv? Hoće li i Rusi mislit da se dečki zabavljaju i sprdaju ili... ŠČ

ante

pre 1 godinu

hahahah vrhunska pjesma, hoce li reagirati pickousno vaginalni jedini voda kim jung vucic, mozda danilce diler heroina, jesmo li vas popisali po twitteru i vasu novinarku, praznoglavku. silikon joj pojeo bre mozak. a gde je ljubavnik od vode kim jung vucica, velja nevolja. hahahah. ajde pickice od urednika trci jedinom vodi i daj guzu da te jebe koliko si napaljen na njega. hahahah. jednini voda drama queen pickousno vaginalni retardrirani majmuncici iz beogradskog pasaluka.

Ja

pre 1 godinu

Budalastina, ovo nema veze sa Srbima, hajde dosta je da glumimo zrtve.

mirda

pre 1 godinu

Ne ismijava se progon srba već ruska invazija. ŠČ (rus. Ŝ), pjesma Let3 o Putinovoj ('majci') Rusiji, najprikladniji je estetsko-glazbeni hrvatski odgovor za pjesmu Eurovizije na aktualnu rusku agresiju. Pa idemo malo dešifrirati tekst. 'Mama' se stalno ponavlja u pjesmi: 'Mama je kupila traktor, Mama je voljela debila' ... 'Mama' kao Majka Rusija, a Bjelorusija (Bjelorusija) je inače model traktora ... Majka Rusija (pod. )kupila Traktor (Bjelorusija) s kojeg je također krenula u agresiju, a iz kojeg se također širi zlo (isto tako godinama 'kupuju' tko stigne... Inače, Putin je Lukašenku nedavno kupio traktor za rođendan ). Ukratko, majka Rusija voli debila - Putina - malog krokodila psihopatu, koji prijeti armagedonom, zbog kojeg mali čovjek ide u rat. Otprilike tako to tekstualno vide Let3, jedini na hrvatskoj sceni koji su simbolično i sarkastično opjevali rusku agresiju koja kroji sudbinu Europe. Nedavno su u jednom od intervjua, kada su se pojavili u TV studiju s raketama na kojima piše 'Lenjin', izjavili da je Putin 'primjer hvalisavca koji misli da je planet njegova igračka'.

Ana Stamenković

pre 1 godinu

Nemate vi iz Informer pojma od grupi Let 3. Nije ovo nikakvo isvanje Srba koji su izbegli iz Krajine, već isevanje Rusije, Belorusije, Putina, Lukašenka. Lukašenko je poklonio Putin traktor za rođendan ili obrnuto. Bolje se držite estrade, nij ja vaš rok i alt muzika sa tekstovima koji imaju dublje značenje. To ni vi a ni prosečan čitalac vaših novina nikada neće shvatiti. Takvima je i Konstraktina pesma bila satanizam. Sram vas bilo Let 3 je zakon

Zivko

pre 1 godinu

Evo citav svit se ruga Srbiji,najbolje da se traktori zabrane i da se vratimo volovima!Let3 je izrazito nacionalisticki nabrijana grupa i njihove poruke treba shvatit ozbiljno! majko moja....

Troll of sandwich

pre 1 godinu

Kakvi ste vi mentoli...nije ismevanje oluje, vec ismevanje diktatora, rata, a traktor je poklon koji je Lukasenko poklonio Putinu za 70. rodjendan. Informer...kreteni... Kakav sljam novinarstva... Let 3 dolazio u Srbiju kad niko nije, nastupali u Narodnim nosnjama, preprevali srpekse pesme... Ljudi iz Rijeke - 0 nacionalizma imaju u krvi.

Aleksandar

pre 1 godinu

Ja sam Srbin, i ovo veze nema sa nama, nego Lukašenkov poklon Putinu, za 70ti rođendan,a i marka traktora je Belarus

Super mama

pre 1 godinu

Ја о томе сво вријеме причам! Ругају се Србима и Русима. Нисам то очекивала од њих, до јуче су ми били јако драги

Realnost

pre 1 godinu

Poštovani, oni koji poznaju Let 3, prepoznat će aluzije na nacizam koji prožima Evropu od vremena Hitlera, pa do progona Srba sa vekovnih ognjišta, a najinteresantnija je interpretacija medija koji su okrenuli sve na Rusiju i Putina što se vidi da nema nikakve veze sa porukom performansa, a siguran sam da će se o tome odnosno o istini govoriti tek posle Evrovizije ako se bude smelo od fašizma i ustaštva u hrvatskoj!!! Kako god vreme će pokazati istinu, a ona se neće svideti nikom zapadno od Srbije!!!!!!! Dajte vremena istini, ona uvek dođe prekasno i niko je ne primeti!!! Najbitnija poruka svega je ponovna opasnost od rata koji će sve obuhvatiti.

Krek

pre 1 godinu

Interesantno kako Informer koji je pre samo par godina opisivao vesti o Let 3 kao "HIT!" sada baljezgari na ovaj način. Naravno, vest je bila o tome kako je bend, nakon što je Kolinda izbacila bistu Tita iz kancelarije došao na scenu, predstavio statuu Angele Merkel kako sere i suštinski rekao "Nosi ovo da ti ukrašava prostor Kolinda." Da su Ustaše, ne bi rekli jednu lošu reč o Kolindi. Rekao bih da bi trebali znati po ogledalu ali...

Gigi

pre 1 godinu

Pa ko zrati diskvalifikaciju? Da li je neko sastavio dopus? Poslao ga EBU? Kakav je ovo tupavi naslov? Za ovakav naslov treba navesti koja se institucija zalozila za diskvakifikaciju i kada je poslato zvanicno pismo EBU. Od prazlog lajanja nema nista. Srbi nikakao da nauce da ne laju kroz prozor vac da stvari uzmu u svoje ruke i izbore se na institucionalan nacin. Elemenata za diskvalifikaciju ima koliko hoces. Dakle gospodo izvolite, umesto da ispijate kafe i tracarite latite se posla. Ova pesma je skandal i sramota.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Planeta

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!
Ključa u jugoistočnoj Aziji

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!

Tajvan je zvanično potvrdio stalno prisustvo trupa iz Sjedinjenih Država na ostrvima pod kontrolom Tajpeja u blizini obale kontinentalne Kine. Peking smatra da ostrvo svojom teritorijom, uprkos žestokom protivljenju lokalnih stanovnika. Tenzije oko statusa Tajvana su naglo porasle poslednjih godina. Tajpej je očigledno na vojne manevre Kine odgovorio tako što je na "svoje kopno" pozvao američku vojsku!

28.03.2024

17:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija