• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/D.S.

26.03.2023

13:02

NAJGORI OSEĆAJ JE KAD ZNAŠ DA OD TOGA NEMA NIŠTA... Ognjen Amidžić se prisetio pokojnog Marinka Madžgalja, pa otkrio jednu anegdotu!

printscreen

Estrada

NAJGORI OSEĆAJ JE KAD ZNAŠ DA OD TOGA NEMA NIŠTA... Ognjen Amidžić se prisetio pokojnog Marinka Madžgalja, pa otkrio jednu anegdotu!

Podeli vest

Voljeni glumac Marinko Madžgalj zauvek nas je napustio na današnji dan pre sedam godina, kada je izgubio bitku sa rakom pankreasa i iza sebe ostavio veliku prazninu u srcima svoje porodice, prijatelja, kolega i svih onih koji su voleli i poštovali rad jednog od najtalentovanijih glumaca koje smo imali.

Marinko je rođen 21. avgusta 1978. u Beogradu, ali je veći deo detinjstva proveo u Kotoru, gde je odrastao. Diplomirao je 2000. godine na Fakultetu dramskih umetnosti, nakon čega je ostvario brojne pozorišne, filmske i televizijske uloge, a bio je uspešan i kao pevač i voditelj. Sa prijateljem Ognjenom Amidžićem osnovao je bend "Flamingosi", sa kojim je postigao veliku popularnost.

Foto: printscreen

Ognjen Amidžić i Marinko Madžgalj

Kako je Ognjen ispričao tokom gostovanja u jednoj TV emisiji, žao mu je što on nekako nije sve predupredio, odnosno što nije ranije otkrio šta se dešava. Svakako, nije siguran da li bi to bilo od pomoći.

Foto: screenshot

Ognjen Amidžić i Marinko Madžgalj

- Najgori osećaj je bio taj što ti znaš da od toga nema ništa. Znali smo svi, barem po onome što su nam doktori rekli, ali držiš jedan promil mogućeg čuda. Kapirali smo se nas dvojica i u tim poslednjim pričama i tim nekim šetnjama koje smo obavljali, tada smo rekli sve. Nije ostalo nekih nedorečenih stvari, jer ti kada imaš, po mom mišljenju, to suštinsko kapiranje sa nekim, već smo se mi dobro upoznali, nije bilo više šta na tom polju da se kaže. Meni je samo žao što on nije uspeo da to predupredi ili otkrije u nekom možda ranijem stadijumu. Da li bi to uspelo da se reši ili ne... Ali, to je život i, bukvalno je, eto, to to. Bio je specifičan, mi smo se tu skapirali, mi smo 11 godina radili. Kada se družiš i kada radiš, jednostavno kada vidiš tu osobu u svim situacijama znaš kakav je - govorio je Ognjen, pa onda nastavio rečima:

Foto: printscreen

Ognjen Amidžić, voditelj

- Bio je jedna čudna kombinacija svega i svačega, i emotivna i kontradiktorna, ali bio je suštinski ta umetnička duša. Bio je taj nematerijalni tip i taj boemski život, ali suštinski. Uvek se setim jedne anegdote... Mi treba da sviramo u Crnoj Gori u "Trokaderu" jedno tri, četiri vezane svirke, gde mi sad sve sa bendom treba da budemo dobri, lupiću, sedam, osam hiljada. I on mene zove i kaže: "Jao, brate, iskreno, ja ne mogu dole da sviram. Ne mogu, stvarno ne mogu. Je l' se ti slažeš?", a nas dvojica smo imali dogovor ili obojica "da" ili obojica "ne" i ja kažem: "Dobro brate, kapiram", a žao mi je, uzećemo dobre pare na to. Otkažemo tu svirku, on me zove prekosutra: "Imaš dvesta evra?".

Marinko se proslavio ulogama u komedijama i komičnim serijalima "Crni Gruja" i "Drug Crni u NOB-u", ljubavnim dramama "Ranjeni orao" i "Greh njene majke", a maestralne uloge je ostvario i u pozorištu, posebno na sceni Ateljea 212 gde je igrao u predstavama "Sedam i po", "Zbogom SFRJ", "Sveti Georgije ubiva aždahu", "Avgust u okrugu Osejdž" i "Kazimir i Karolina".

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)
Live TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)

Broj nestanaka maloletne dece iz godine u godinu je u porastu. Najveći procenat je onih koji sami odu od kuće. Ipak, među nestalima ima i sasvim male dece, ali srećom, njihov broj je izuzetno mali. Porodice nestale dece na prvom mestu obraćaju se državnim organima, ali odgovore traže i od astrologa, vračara, a konkretnu pomoć od privatnih detektiva. Gost "Info jutra" bio je Braca Zdravković, privatni detektiv.

29.03.2024

10:35

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija