• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Glossy/Informer

26.03.2023

10:30

DANAS JE GODIŠNJICA SMRTI MARINKA MADŽGALJA Pre 7 godina glumac je izgubio bitku sa rakom pankreasa!

Kultura

DANAS JE GODIŠNJICA SMRTI MARINKA MADŽGALJA Pre 7 godina glumac je izgubio bitku sa rakom pankreasa!

Podeli vest

Glumac Marinko Madžgalj preminuo je pre tačno sedam godina nakon teške borbe sa rakom pankreasa.

Marinka Madžgalja, večitog dečaka, kako su ga zvali, pamtićemo po brojnim veličanstvenim ulogama, poput Safeta iz Ranjenog Orla, doktora Koste Božića u Grehu njene majke, Čede Velje iz Crnog Gruje...

Foto: Printscreen You Tube

Marinko Madžgalj, glumac

Na daskama koje život znače se takođe izvanredno pokazao. Odigrao je mnogo značajnih predstava kao što su: "Šine", "Hamlet", "Hasanaginica", "Kako vam drago", "Zajedno sami" i još mnogim drugim. Najnovije ostvarenje bilo mu je "Tamo i nazad" gde je glumio sa prijateljem i kolegom Andrijom Miloševićem, piše Glossy.

Uloga i scena po kojoj je bio najviše prepoznatljiv je uloga Safeta u seriji Ranjeni orao, gde je glumio nežnog momka kome je samo stalo da nekog bezuslovno voli.

Te njegove reči i danas odjekuju svima u ušima i primer su mnogima kako i na koji način treba da se poštuje voljena osoba:

Foto: printscreen

- Ja vas nikada neću zaboraviti. Ušli ste u moj život kao pesma i otišli mala bijela gospođice...

2015. godine Marinku je dijagnostifikovan rak pankreasa, a bolest je dugo krio od svojih najmilijih. Ubrzo je usledila i prva operacija, a iako je u jednom trenutku javnosti delovalo da se njegovo zdravstveno stanje poboljšava, istina je bila nažalost drugačija.

Kada su mu lekari saopštili da mu je ostalo još tri meseca života, on se trudio da ih iskoristi maksimalno do poslednjeg trenutka. Snimao je seriju u Crnoj Gori, išao je na hemoterapije, borio se i provodio svaki momenat sa svojom porodicom.

Dvadeset dana pred smrt krstio se u manastiru Ostrog i tako ostvario svoju veliku želju.

Foto: Printscreen You Tube G Production

Marinko Madžgalj, glumac

Nažalost, 26. marta 2016.godine izgubio je borbu i napustio nas.

Nakon njegovog odlaska ostala je velika praznina i seta. Njegova ostvarenja ostaće zauvek dobro upamćena, a dirljivi stihovi koje je otpevao u svojoj poslednjoj pesmi nikada neće izbledeti.

"Ako te nekada sretnem

hoću da smeješ se ponovo

i da ti vrate svu ljubav

koju sam ti ja jednom odneo..."

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!
Tenis

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!

Španski teniser Karlos Alkaraz (20) govorio je na konferenciji za medije uoči nastupa na turniru u Madridu, a osvrnuo se i na povredu nadlaktice koja ga je na skoro mesec dana odvojila od terena.

23.04.2024

20:16

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija