• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir/Informer/D.S.

08.04.2023

10:45

BREGA I BALAŠEVIĆ SU GODINAMA BILI U SVAĐI! Muzičari su prekinuli saradnju zbog teksta Čoline pesme!

Insider/ Darko Cvetanović Darko Pantelić / Hit dodatak

Estrada

BREGA I BALAŠEVIĆ SU GODINAMA BILI U SVAĐI! Muzičari su prekinuli saradnju zbog teksta Čoline pesme!

Podeli vest

Goran Bregović i Đorđe Balašević nekada su bili prijatelji i saradnici, ali je između njih jednom prilikom sve puklo. Oni, kako se nekada pričalo na estradi, godinama nisu razgovarali, razdor je nastao zbog jedne pesme - Čoline "Mađarice".

Ovaj hit Zdravka Čolića objavljen je daleke 1981. godine na albumu "Malo pojačaj radio". Tekst pesme pisao je Balašević. On ga je dao Bregoviću da uradi kompoziciju, jer je na tom albumu bio jedan od Čolinih saradnika zajedno sa Kornelijem Batom Kovačem.

Foto: printscreen

Đorđe Balašević

U Balaševićevoj verziji pesma je nosila naziv "Opatica", ali je Brega to promenio. Više mu se dopalo da Čola peva o jednoj Mađarici, a i smatrao je da će pod tim nazivom pesma bolje proći kod publike, te je na svoju ruku promenio tekst.

Foto: Tanjug

Goran Bregović

Ova izmena svidela se i Zdravku Čoliću, koji je takođe bio za to da se pesma umesto "Opatica" zove "Mađarica", što je Bregi bio još jedan od razloga da samovoljno promeni tekst numere.

Balašević, koji nije dozvoljavao da se to radi, striktno je zabranjivao da se vrše intervencije na njegovim tekstovima, zamerio je Bregoviću pa je došlo do svađe i prekida saradnje.

Foto: Printscreen You Tube

Zdravko Čolić, pevač

Prošlo je mnogo godina, lopta je spuštena, odnos između njih više nije bio zategnut, dobro upućeni u estradna dešavanja stare Jugoslavije su pričali da su počeli da se javljaju jedan drugome kada se sretnu, ali do njihovog zajedničkog rada više nikada nije došlo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se Lajčak: Nadamo se da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću
Politika

Oglasio se Lajčak: Nadamo se da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak istakao je, sumirajući utiske od prethodne nedelje kada je boravio u poseti Srbiji i Kosovu, da je sve spremno za današnju novu rundu dijaloga na visokom nivou u Briselu i izrazio nadu da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću koja je potrebna da se dve strane približe njihovoj evropskoj budućnosti.

26.06.2024

09:44

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija