• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Mili Čolić

08.05.2023

12:50

KOLUMNA ESTRADAnje: Žute strane obojene u crno!

Dejan Milićević

Estrada

KOLUMNA ESTRADAnje: Žute strane obojene u crno!

Podeli vest

Mi gotovo nikada nemamo suze za junake sa estrade, ali oni svoje suze štede i čuvaju i poteku im onda kada svi možemo da ih vidimo.

U trenutku dok ovo pišem u Srbiji su dani žalosti. Svi znamo zašto, zbog čega i koga. Namerno ne želim da napišem, ne zato što ignorišem, već zato što neću da otkucam inicijale, mesta na kojima su se desili užasi, informacije koje ih prate i broj žrtava koje su pale iz razloga koje niko nikada neće moći da dokuči i razjasni. Vi ovo čitate kada su dani žalosti samo formalno prošli.

Nikada mi nije bilo teže da napišem kolumnu nego što je to ovaj put. Za šou-biznis, estradnog, kič, glamuroznog i kemp filozofa ništa nije gore od činjenice da hronika moje žute strane oboji u crno. Dešavalo se, nije da nije, ali nikada kao u proteklih pet dana.

Foto: Dejan Milićević

Mili Čolić, šou-biznis kolumnista

Znamo da nas je pesma održavala i zahvalni smo joj, ali sada nema pesme, samim tim ni igre i igranke. Muk i "Zvuk tišine", kako peva jedna od najpopularnijih pevačica savremene muzičke scene. Samo se to čuje. Ovo je onaj redak trenutak u istoriji srpskog estradno-tabloidnog žutila, ređi od pojave nilskog konja u Velikoj Moravi, kada su šou-biznis radnici ujedinjeni, kada svi misle isto i zaboravljaju na lične animozitete i ratove. O događajima koji su Srbiju zavili u crno, šokirali region i naterali beli svet da piše o nama, oglasila se cela javna i muzička scena. Svako na svoj način, kako je ko umeo i u gotovo nadrealnom trenutku mogao. Neki su to uradili putem medija, neki na svojim društvenim mrežama, a neki i ćutanjem. Razumem i poštujem one koji nisu rekli apsolutno ništa. Ovaj put nemam kritiku ni za nekolicinu koja je komentarišući dešavanja u prvi plan stavljala sebe, svoje odrastanje i situacije sa kojima se suočavala kada je u pitanju vršnjačko nasilje. Desile su se tragične stvari i svako se sa njima borio na svoj način.

Estrada je na situaciju koja se desila Srbiji reagovala onako kako to rade ljudi sa razvijenom empatijom. Nema pevačice ili pevača koji nije otkazao svoj nastup. Otkazivani su nastupi u zemlji, ali i nastupi u inostranstvu. Velika zvezda folk muzike prekinula je turneju po Australiji, a regionalna rep-trep zvezda, uprkos tome što nije iz Srbije i što njeni nastupi nisu bili zakazani u našoj zemlji, takođe je rekla "ne" pevanju, veselju i provodu. Svoju glamuroznu i tradicionalnu godišnju proslavu do daljeg je otkazao i najpoznatiji domaći glosi magazin. Iza nas su dani kada je sve bilo crno i kada su sve rubrike u medijima bile hronika. I dalje se sve vrti oko dva događaja koja će definitivno obeležiti 2023. godinu. Pred nama su izazovi, ali i tuga koja će teško proći.

Kako se bavim savremenim šou-biznisom, ovih dana zaključujem samo jedno. Uprkos tome što sam ovo i očekivao, nije na odmet naglasiti da smo ovaj put od onih koje najviše kritikujemo i kojima svakodnevno tražimo greške ovaj put možda i najviše naučili. Mi, publika, mediji, fanovi i obični smrtnici gotovo nikada nemamo suze za junake sa estrade, ali oni svoje suze štede i čuvaju i ipak im poteku onda kada svi možemo da ih vidimo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija