• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/T. M.

24.05.2023

07:30

BRENA I BOBA POKLONILI CRKVI LUSTER OD 20.000 EVRA! Pevačica i teniser dali ogroman prilog!

printscreen wikipedia, Aleksandar Jovanović Cile

Estrada

BRENA I BOBA POKLONILI CRKVI LUSTER OD 20.000 EVRA! Pevačica i teniser dali ogroman prilog!

Podeli vest

Živojinovići su Crkvi Svetog Vasilija Ostroškog na Bežanijskoj kosi poklonili polijelej od mesinga ukrašen ikonama.

Lepa Brena i Boba Živojinović poklonili su Crkvi Svetog Vasilija Ostroškog polijelej od 20.000 evra. Pevačica i bivši teniser donirali su svetinji, koja se nalazi u blizini njihove kuće na Bežanijskoj kosi, novac za luster od mesinga ukrašen ikonama.

 

Foto: prinstscreen

Lepa Brena i Boba Živojinović

Spas u Bogu


- Brena i Boba su mnogo pomogli Crkvi Svetog Vasilija Ostroškog, a to čine i danas. Kad god su dolazili da pale sveće, razgovarali su sa sveštenikom i pitali ga za šta bi mogli da doniraju novac. On im se jednom prilikom požalio da ne mogu da sakupe novac za polijelej jer je veoma skup. Brena i Boba su se odmah odlučili da ga nabave! Našli su ljude koji su ga za veoma kratko vreme napravili i doneli u crkvu. Urađen je od mesinga, na njemu su sveće koje se pale na struju, a iznad krsta je ugravirano ime Bobe Živojinovića. To ih je koštalo 20.000 evra - kaže naš izvor.

Foto: Branko Pantelić

Crkva

 

On dodaje da su luster sa ikonama Živojinovići poklonili crkvi posle jednog od najtežih perioda u života.
- To su učinili još pre 23 godine, kad je Brenin i Bobin sin Stefan Živojinović otet. Tad su se po ceo dan molili Bogu da bude dobro, da im ga vrate kući živog i zdravog... Kad im je sin vraćen, vodili su i njega u crkvu i molili se da prevaziđe sve traume. Zatim su nekoliko puta bili domaćini crkvene slave. Sve su sami organizovali i platili - zaključuje izvor Informera.  

Foto: Branko Pantelić

Lepa Brena


Vole da pomažu

 

Lepa Brena potvrdila je naša saznanja i istakla da je dar crkvi bila želja cele porodice Živojinović.
- Ne krijemo svoj humanitarni rad, ali ne volimo time ni da se hvalimo. Donirali smo Crkvi Svetog Vasilija Ostroškog novac za centralni luster. Bila je to želja cele naše porodice jer živimo u komšiluku - kaže Brena i dodaje da su ona i Saša Popović tokom katastrofalnih poplava 2014. dali čak pola miliona evra za ugroženo stanovništvo:

Foto: Branko Pantelić

Luster

 

SKROMNI

Tačno je da smo donirali luster crkvi, ali ne volimo da se hvalimo humanitarnim radom
Lepa Brena

- Tokom poplava smo Boba, ja, naš venčani kum Jon Cirjak i Saša Popović donirali 500.000 evra. Za to javnost zna. Tu smo kada treba da se pomogne, trudimo se da to radimo diskretno, ali ako neko sazna za to, nije problem. Mi nemamo tajne. 

Foto: Branko Pantelić

Brena i Senida

Brena: Dopada mi
se Senidina energija


Lepa Brena će ukrstiti glas sa Senidom na Donjem Kalemegdanu 2. juna. Pevačica kaže da pripreme za "saund kleš" sa slovenačkom hip-hop i trep zvezdom uveliko traju:
- Dopada mi se Senida, nisam je poznavala pre nego što smo počele da sarađujemo i dogovaramo se o zajedničkom nastupu. Imam mnogo koncerata i nemam vremena da upoznajem kolege. Oduševila sam se kad sam videla koliko je originalna i autentična pevačica. Sviđa mi se njena energija, "kliknule smo" tokom prvog susreta. Umetnici se odmah prepoznaju!

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!
Politika

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!

Savet za nacionalnu bezbednost Republike Srbije mora hitno da reaguje i donese nova ovlašćenja službama bezbednosti po pitanju njihovih nadležnosti, organizacije i reagovanja, saopštio je danas prof dr Miroslav Bjegović specijalista za terorizam i organizovani kriminal i savetnik predsednika Vlade za nacionalnu bezbednost.

29.06.2024

20:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija