• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Mili Čolić

05.06.2021

15:35

KOLUMNA ESTRADAnje: Šou-biznis novinari nisu bagra, a ni dvorske lude!

printscreen

Estrada

KOLUMNA ESTRADAnje: Šou-biznis novinari nisu bagra, a ni dvorske lude!

Podeli vest

Izvinjavam se Lepoj Breni i Senidah što u ovoj kolumni neću komentarisati njih dve, a ne izvinjavam se organizatorima što ću komentarisati njihove ogromne propuste!

Natpevavanje Lepe Brene i Senidah, namerno ne komuniciram originalni naziv svetski poznatog muzičkog koncepta koje se pod kišom desilo u petak uveče, puna dva dana mi ne da mira. Originalni i dosad neviđeni spektakl kod nas, koji su otvorile dve dive stare i nove balkanske scene, pao je u senku izuzetno loše i sumanute organizacije, koja je u korist očigledno išla svima sem predstavnicima sedme sile!

Izvinjavam se najlepšoj Lepoj Breni i Senidah, koju ne razumem kada peva, što u ovoj kolumni neću komentarisati njihovo pevanje, stajlinge i energiju kojom su plenile i ne izvinjavam se organizatorima što ću komentarisati njihove ogromne propuste! Kunem vam se životom i ranjenom dušom svom da mi se može.

Foto: Dejan Milićević

Mili Čolić, šou-biznis kolumnista

Prvo, zašto je kasnio zahtev za akreditaciju s obzirom na to da je bio dužine epske pesme i da su digitalni obrazac morali da popunjavaju bar dva urednika, jer jedan tokom smene nije mogao da stigne da čekira sve one kvadratiće i bukvalno upiše i krvnu grupu novinara, snimatelja i fotografa, pa da na sve to da i njihov opis?! Drugo, zašto su se akreditacije podizale dva i po sata pre početka događaja i zašto je svaki član ekipe po istu morao da dolazi individualno? Treće, zašto je obezbeđenje bilo neprijatno i neprofesionalno prema novinarima koji nisu stoka, bagra, a ni dvorske lude? Četvrto, zašto je zahtevano da se u izveštajima nakon hepeninga pominje pun naziv koncerta kada je svaki ćošak bio izbrendiran i kada bi to u svakom kadru i fotografiji bilo vidljivo? Plašili ste se da ćemo blurovati? Ne razumem!

Za kraj sam ostavio najbitnije, jer to što organizatori nisu omogućili izjavu Lepe Brene i Senidah pre ili posle nastupa je ozbiljan skandal. Na ovaj događaj nisu dolazili ekstremno poznati i popularni predstavnici javne scene, a PR služba je navela da njih novinari mogu da fotografišu i intervjuišu. Cakano, ali kada se natpevavaju Lepa Brena i Senidah, mene kao novinara, urednika i kolumnistu zanima šta o tome imaju da kažu njih dve, a ne Ana Bebić i žene Novaka Đokovića i Harisa Džinovića.

U petak uveče najvažnije su bile Brena i Senidah, a njihovo mišljenje i utiske o svemu nismo mogli da čujemo. Kom pi-ar stručnjaku ili organizatoru je to palo na pamet?
Meni je samo žao što svog novinara koji je pre svega imao profesionalnu želju da prisustvuje događaju, kao i snimatelja i fotografa nisam ubedio da na događaj ne odu.
Novinari šou-biznis rubrika, krajnje je vreme da pokažemo moć sedme sile koju posedujemo. Ovakvi koncerti tek sa nama postaju događaji o kojima se priča, bez nas su samo dešavanja. Mislite o tome i još više cenite one koji nas cene. Hvala.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija