• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Milan Dimitrijević

26.06.2023

13:41

OVE REČI ĆE HRVATE POSEBNO BOLETI! Oglasio se menadžer Ace Lukasa o blamantnom pokušaju zabrane koncerata!

informer/public

Estrada

OVE REČI ĆE HRVATE POSEBNO BOLETI! Oglasio se menadžer Ace Lukasa o blamantnom pokušaju zabrane koncerata!

Podeli vest

Najavljeni koncerti Jelene Karleuše i Ace Lukasa u Hrvatskoj naišli su na podeljene reakcije, te izazvali negodovanje takozvanog "Domovinskog pokreta Kaštela", a ovim povodom, sada se oglasio se i menadžer folk pevača.

U susednoj Hrvatskoj ponovo stižu negodovanja zbog koncerata naših estradnih zvezda, a ovoga puta pritužbe pristižu iz "Domovinskog pokreta Kaštela". 

Naime, kako bi Jelena i Aca trebalo da nastupe na Barbarincu, iz pokreta navode da se radi o "arheološkom lokalitetu s pomorskom i kopnenom arheološkom zonom u Kaštelanskom zalevu i omiljeno je izletište Kaštelana, Vranjičana, Solinjana i Splićana".

Foto: ATAIMAGES

Aca Lukas

Povodom novonastale situacije oglasio se menadžer Ace Lukasa, Saša Mirković.

- Rado nastupamo po Hrvatskoj, volimo da uveselimo publiku i hrvatska publika dokazano obožava Acu Lukasa. O tome je u svedočila krcata zagrebačka Arena - rekao je Mirković za Kurir.

Da podsetimo, kako  iz pomenute organizacije smatraju, koncerti istaknutih muzičkih zvezda kose se sa identitetom Hrvatske, odnosno područja gde bi ova manifestacija trebalo da bude održana.

Foto: ATAIMAGES

Jelena Karleuša

I ovo leto postaje mesto zabave. "Island of Love" festival na otočiću Barbarincu godinama je bio tehno-partijanerska oaza koja je bila posećena i zapamćena po dobroj zabavi. Disko ostrvo ove godine ugošćuje Jelenu Karleušu, Acu Lukasa i Harisa Džinovića. Domovinski pokret Kaštela smatra da ovaj muzički pravac ne pripada našem podneblju, te kako moramo čuvati mediteransku i evropsku kulturu kojoj pripadamo - poručili su.

Foto: ATAIMAGES

Jelena Karleuša

- Muzika oblikuje našu stvarnost i društvenu filozofiju, a navedeni izvođači pripadaju nekom drugom identitetu. Prljavo kazalište otvorilo je festival i nakon njih će tokom julu Kaštelani, Vranjičani, Solinjani, Splićani i brojni gosti slušati Karleušu, Lukasa i Džinovića, bili u tom trenutku na Barbarincu ili ne bili. Muzika se širi zalivom. Dužni smo čuvati kulturno dobro, a Grad Kaštela, koji je izdao koncesiju na zaštićenom kulturnom dobru, trebalo bi da vodi računa koji će se događaji organizirati na ostrvu - zaključili su u objavi.

Foto: printiscreen

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dejan

pre 11 meseci

Joj kako ih bole ove reči, sve piju analgetike da ublaže bol.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija