• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Milan Dimitrijević

14.09.2023

11:10

Poznati na udaru bombi! Zbog osvete, ucene, reketa i sumnjivih poslova ovim javnim ličnostima život je visio o koncu

Shutterstock/Marko Đoković/Miloš Rafailović/Novak Đurović

Estrada

Poznati na udaru bombi! Zbog osvete, ucene, reketa i sumnjivih poslova ovim javnim ličnostima život je visio o koncu

Podeli vest

Srpska estrada i njeni pripadnici, čini se, nikada ne miruju, a nakon napada na kuću balerine Jelene Tinske, vreme je da se podsetimo najintrigantnijih bombaških napada na domaće javne ličnosti.

Na posed Jelene Tinske bačena je naprava, za koju se ispostavilo da je petarda, nakon čega je glumica poslala otvoreno pismo nadležnim organima u kome je progovorila o nemiloj situaciji sa kojom se susrela. Kako je istakla, mogao je da nastrada njen unuk, a moglo je da dođe i do požara.

Vest o ovome privukla je veliku pažnju medija, ali to nije prvi put da se neka javna ličnost susreće sa ovom vrstom napada. Pored balerine, na meti vandala našli su se, između ostalih, i Jelena Karleuša, Zorica Brunclik, Senida, Boris Isaković, Dušica Jakovljević...

Pre nekoliko godina, na luksuznu vilu muzičke zvezde Jelene Karleuše izvršen je napad, kako se tada pisalo, bombom. Policija je reagovala na poziv građana i utvrdila je da je na posed na beogradskom Dedinju bačena eksplozivna naprava koja je oštetila deo fasade i dvorišta. 

Foto: ATAIMAGES

 

Legenda narodne muzike Zorica Brunclik, uprkos hitovima i koncertima, sada već daleke 1997. godine na naslovnim stranama štampe našla se zbog bombaškog napada, koji su ona i njen suprug, harmonikaš Miroljub Aranđelović Kemiš, podveli pod atak političke prirode. 

Foto: Printscreen

 

Kobne večeri, pevačica je u kući boravila sa tek pristiglim gostima, koleginicom Merimom Njegomir i Lidijom Habić iz PGP-RTS-a, a eksplozija je, kako je pričala Brunclikova, donela šok i nemir, kao i da u prvim trenucima niko nije znao šta se dešava.

Minule godine je na automobilu menadžera trep pevačice Senide, Asima Kravića, takođe došlo do aktiviranja eksplozivne naprave od strane nepoznate osobe, saopšteno je tada iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Foto: ATAIMAGES

 

Na sreću, nije bilo povređenih osoba, ali oštećena su dva poslovna objekta i četiri motorna vozila koja su bila parkirana u neposrednoj blizini. Prema rečima izvora, meta je bio upravo on jer su ga, navodno, ucenjivali da sarađuje sa određenom producentskom kućom. 

- Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo koji nastavljaju rad na rasvetljavanju i dokumentovanju krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti - rečeno je u MUP-u.

Pored Senide, poznato je da je Kravić i ostrašćenom srbomrscu Dinu Merlinu organizovao nekoliko koncerata na bosanskohercegovačkom području. Interesantno je da ovo nije prvi put da se Senida vezuje za ovakve slučajeve. Svojevremeno je bačena bomba i na kuću njenog slovenačkog menadžera, a nedugo zatim puštani su suzavci na njenom nastupu u Prnjavoru.

Glumac Boris Isaković godinama unazad radi kao profesor na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, a nije ni slutio da bi ga taj posao mogao koštati života. Pre 13 godina, ispod automobila istaknutog pedagoga i umetnika, eksploziv je postavljen ispod suvozačevog mesta, a njegova supruga, Jasna, u poslednjem je času odlučila da ne putuje sa Borisom.

Foto: ATAIMAGES

 

Ipak, u pitanju je bila greška, a bomba nije bila namenjena glumcu već nekome od njegovih kolega. Godinu dana kasnije, pred Višim sudom u Novom Sadu optuženi je osuđen na kaznu zatvora od šest godina.

Dušica Jakovljević nedeljama je vozila džip sa ispod kog se, navodno, nalazila bomba. Počinioci nisu stigli da aktiviraju eksploziv, koji je, kako se pisalo, navnodno bio namenjen Dušičinom tadašnjem dečku. Naprava je posle nekoliko sedmica postao nestabilna i eksplodirala je u Ulici Ljutice Bogdana u Beogradu.

Foto: informer.rs

 

- Nadležni organi su došli do stravičnog otkrića da je Jakovljevićeva sa svojom maloletnom decom mogla svakog časa da bude dignuta u vazduh. Bomba je duže vreme bila u džipu, moguće čak i nekoliko sedmica. Pretpostavlja se da su za sada nepoznati počinioci čekali da se Dušicin dečko vrati u Srbiju, pa da aktiviraju čak kilogram eksploziva. Za sve to vreme voditeljka je vozila automobil i u njemu svoju decu, ali i porodicu i prijatelje, ne sluteći da su svakog trenutka na korak od smrti - otkrio je tada izvor Informera.

Producentska kuća i studio "FM play", čiji su vlasnici su Filip Miletić i Miloš Roganović, takođe se našla na meti napada, a povređenih, na sreću, nije bilo. Kako su tada kazali medijima, materijalna šteta bila je ogromna, a hitmejkeri osiguranje nisu imali. 

Foto: ATAIMAGES

 

- Mi smo muzičari i nemamo nikakve veze s kriminalom. Ne znamo ko bi mogao da stoji iza ovoga i zašto. Jutros nam je javljeno da su polomljena stakla na studiju pa smo pomislili da je bila provala. Ali kad smo došli zatekli smo ispred vrata osigurač od bombe pa nam je odmah bilo jasno da je stvar daleko ozbiljnija. Zasad znamo da je bomba bačena posle tri časa jutros, a drugi detalji nam nisu pozati jer policija vrši uviđaj - rekao je Miloš svojevremeno za Kurir.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija