• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.10.2023

16:21

"Nikada ga više nisam video" Keba se prisetio susreta sa Tomom, ono što mu je rekao pamtiće do kraja života

Miloš Rafailović

Estrada

"Nikada ga više nisam video" Keba se prisetio susreta sa Tomom, ono što mu je rekao pamtiće do kraja života

Podeli vest

Dragan Kojić Keba sa Tomom se susreo na samo pet minuta, a pevača će zbog jednog gesta pamtiti do kraja života.

U Skadarskoj ulici, ispred broja 28, danas je u podne otkrivena bista legendarnom pevaču narodne muzike Tomi Zdravkoviću.

Foto: ATAIMAGES

 

Među brojim poznatim ličnostima prisustvovao je i Dragan Kojić Keba koji je ispričao anegdotu sa Tomom.

- Imao sam sreću u životu da upoznam Tomu i da sa njim budem na pet minuta. Sećam se da je to bila 1987. godina. U to vreme je bilo veoma in da se peva na Šabačkom vašaru. Ja sam bio uvodni pevač dok ne dođu Toma, Šaban, Zorica, Vesna... Sve zvezde su tada pevale na tim manifestacijama. Toma je prišao, potapšao me po ramenu i rekao mi: "Zaslužuješ više od ovoga, desiće se". Nažalost, više ga nikad nisam video, a taj trenutak pamtim kao nezaboravan - istakao je Keba za Kurir. 

Foto: ATAIMAGES

 

Supruga Tome Zdravkovića, Gordana, prisustvovala je svečanom činu, a suze nije mogla da zadrži.

Ona je sve vreme jecala, a u trenutku kada je otkrivena bista od emocija nije mogla ni da ga pogleda. Kada je ugledala Tominu figuru, Gordana je ponovo zajecala na sav glas.

Foto: ATAIMAGES

 

Ideja o postavljanju biste Tomi Zdravkoviću potekla je pre nekoliko godina, a na tridesetu godišnjicu od njegove smrti, 2021. godine, Rasim Ljajić je Skupštini Grada Beograda predao inicijativu koju je svojim potpisom podržalo skoro 7.000 ljudi.

Kao što je i trend u evropskim gradovima, bista je u prirodnoj veličini, oko 180 centimetara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija