• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: 24 sedam.rs/Informer.rs

03.10.2023

09:04

"Hoću da budem sudija", Kija Kockar nakon prvog dana na fakultetu otkrila svoje ambicije

Instagram prntscreen/kijakockar

Estrada

"Hoću da budem sudija", Kija Kockar nakon prvog dana na fakultetu otkrila svoje ambicije

Podeli vest

Kristina Kija Kockar, voditeljka emisije "Pre večere" na televiziji Informer, upisala je Pravni fakultet u Beogradu, a juče joj je bio prvi dan na studijama, te je priznala kako je proteklo upoznavanje sa kolegama i profesorima.

Kristina osim zvanja pevačice i voditeljke, u svoju biografiju upisuje i novi status studenta, a ubuduće možda i pravnika, ali i profesora.

Foto: Instagram prntscreen/kijakockar

 

Za srećan i uspešan početak na njenu adresu stiglo je i cveće, ali kako Kija kaže, pošiljalac nije napisao svoje ime, te je tako ostavila prostora da se nagađa da li je u pitanju tajni obožavalac, prijatelj ili ipak član porodice.

Ona je nakon toga ispričala i kako je protekoa njen prvi dan na fakultetnu:

- Pa imali smo obraćanje dekana, ministarke prosvete i ministarke pravde. Najlepši deo je bio hor Obilić, koji je prvo izveo himnu Republike Srbije, himnu fakulteta i još dve prelepe pesme koje su bile u pratnji harmonike. Nisam očekivala da će toliko studenata doći jer nije obavezno ali čak 300 njih je stajalo van amfiteatra. Sutra imam počinju predavanja, i to dva u jednom danu. Iskreno baš se lepo osećam i jedva čekam da krenu predavanja, a ispita me je naravno strah, ali to je u januaru - kazala je Kija. 

Foto: Zoran Sinko

 

Na pitanje kako su reagovali ostali studenti kada su je videli rekla je:                                                                                    
- Pa viđali su me na pripremi još u maju i upoznala sam dosta njih. Neki su isto brucoši, drugi su već ostale godine. I zaista su do sada mi uvek izlazili u susret i sa savetima, skriptama i da mogu da uvek računam na njih oko pomoći, to govorim za ove sa druge, treće...

Kako kaže prvog dana je sve prošlo kao po loju, a Kija nam je otkrila i da li se neko ohrabrio da joj se udvara već prvi dan, što je nju slatko nasmejalo.                                                                    

- Ne (smeh)! Ne treba mi dečko, ali svakako što više prijatelja sa fakulteta. Oni su mlađi od mene i prija mi njihova energija.     

Foto: Instagram prntscreen/kijakockar

 

Naposletku smo Kiju pitali i kakve ambicije ima i da li sebe u budućnosti zamišlja kao pravnika i zapravo šta želi od fakultetske diplome.

- Pa ambicije su prvo da slušam predavanja, pa da položim ispite (smeh). Kao pravnika ne, ali kao advokata, sudiju, tužioca - da. Razlikuje se. A možda najviše kao profesora. Ali to je baš daleko i korak po korak. Svakako mogu sad sa svojim prethodnim fakultetom da budem profesor u srednjoj školi recimo. Ali sto se tiče prava, jednog dana, profesor krivičnog prava - kazala je ona. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija