• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer/K.Ć.

21.11.2023

20:16

Krsna slava u domu poznatih: Brenin sin zasukao rukave i sprema sarmu, a Đokovići se oglasili iz Španije

Informer/društvene mreže

Estrada

Krsna slava u domu poznatih: Brenin sin zasukao rukave i sprema sarmu, a Đokovići se oglasili iz Španije

Podeli vest

Danas je Aranđelovdan, značajan praznik koji se slavi među pravoslavnim vernicima, a u Srbiji ga obeležavaju mnogi, uključujući i poznate ličnosti poput Brenе i Novaka Đokovića.

Pravoslavni vernici širom Srbije danas slave krsnu slavu Aranđelovdan, što je poseban dan posvećen arhanđelu Mihailu. Ovaj praznik je duboko ukorenjen u tradiciji i kulturi, donoseći radost, zajedništvo i duhovnost u domove pravoslavnih porodica.

Neki od poznatih pojedinaca koji takođe obeležavaju ovu svečanost su Brena, cenjena pevačica čiji dom svetli u duhu tradicionalnih običaja, kao i Novak Đoković, vrhunski teniser koji često deli svoju veru i tradiciju sa svojim obožavaocima, ali i Zdravko Čolić, Đani, Darko Filipović, Katarina ŽivkovićAleksandra Mladenović.

Ćerka pevača Zdravka Čolića, Una Čolić, podelila je fotografiju sveće i kolača, dok je pevačica Suzana Mančić istovremeno objavila fotografiju iz crkve. Na toj slici, pop je osveštavao njen kolač, a Suzana je uz fotografiju napisala:

Foto: printscreen/Instagram

 

- Srećna slava! Sveti Arhangel Mihail.

Povodom današnjeg praznika i obeležavanja njihovih krsnih slava, koleginice Katarina Živković i Aleksandra Mladenović su se takođe oglasile. Katarina je podelila ikonu svetog Arhangela, uz dodatnu poruku:

Foto: printscreen/Instagram

 

- Veru poštuj, slavu slavi, neka vide da si Srbin pravi. Srećna slava.

Kod Aleksandre vlada slavska atmosfera i veselje je počelo  još sinoć.

Foto: printscreen/Instagram

 

Darko Filipović, takođe je poželeo svim srećnu slavu. S druge strane, bivši učesnik rijalitija, Savo Perović, ponosno je demonstrirao svoje veštine u pravljenju pogače i uputio srdačne želje svojim najbližima i svima koji danas slave.

Među poznatima koji danas slave su i članovi porodice Đoković. Iako je prethodnih godina Novak Đoković često provodio vreme sa svojom porodicom tokom ovog praznika, ovoga puta se posvetio obavezama kao član Dejvis kup reprezentacije Srbije na turniru u Malagi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Đani i njegova supruga Slađa obeležavaju krsnu slavu, ali nisu delili svoje trenutke slavlja na društvenim mrežama.

Porodica Živojinović takođe proslavlja ovaj dan, a Viktor, mlađi sin Brenin, ponosno je podelio fotografiju ruske salate i sarme. Izgleda da se spremaju za veliki broj gostiju.

Ovaj dan je prilika za okupljanje porodica, prijatelja i zajednice u molitvama, slavlju i obroku koji se deli sa najbližima. Takođe, Aranđelovdan podseća na važnost duhovnosti i očuvanja tradicionalnih vrednosti, čineći ga posebnim i značajnim praznikom za mnoge u Srbiji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija