• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.11.2023

19:20

"Ne ganjam hitove": Dragiša Golubović Golub o albumu koji je izdao posle nekoliko decenija

Vojislav Danilov

Estrada

"Ne ganjam hitove": Dragiša Golubović Golub o albumu koji je izdao posle nekoliko decenija

Podeli vest

Više od 30 godina Dragiša Golubović posvetio je borbi za bolji život svojih kolega, zanemarivši u potpunosti muzičku karijeru.

Ali, i ta pauza je prekinuta pre dve večeri kada je u prepunom klubu „Lisabon“ predstavljen album na kome je Golubović dao novi život nekim od svojih najvećih hitova, ali i legendarnim narodnim pesmama.

Kao neko ko je ceo život posvetio borbi za kvalitet, Golub je isti princip primenio i na muzički plan, pa su se tako na albumu u izdanju Diskosa našle i dve nove pesme koje su iznedrili legendarni autori narodne muzike, dok su za čak sedam od njih snimljeni i spotovi u režiji Dušana Šljivića.

„Moji saradnici, prijatelji i kolege su me bukvalno godinama nagovarali na ovo. Nakon izvesnog vremena ja sam rešio da nešto napravimo, da snimimo neke pesme. Uradili smo i sedam spotova. Pesme su uglavnom u duhu naše narodne muzike, zato sam ovo i prihvatio. Ja sam oduvek bio borac za te vrednosti“, istakao je Golubović.

Foto: foto: Vojislav Danilov

 

 

On je napomenuo da odluka da snimi album nije došla zbog želje za popularnošću.

„Ja ovo nisam snimio da bih ponovo gradio karijeru i ne ganjam hitove. Neka narod sluša, ako mu se dopadne, naravno.“

Golubović je ovom prilikom prokomentarisao i današnju muzičku scenu u Srbiji.

„Mogu da kažem jedino da razni trendovi postoje, ali je pitanje koliko su ti trendovi kvalitetni. Ako se radi o narodnoj muzici ona mora da napreduje, ne može biti na nivou od pre 30 godina. A što se tiče nekih drugih pravaca, ja pozdravljam mlađi svet. Oni vole da slušaju nešto drugo, ali mi je drago što čujem da se sve više mladih vraća narodnoj muzici“, poručio je.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija