• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer/K.Ć.

24.01.2024

10:27

Zabranili ga jer je Srbin: Naš popularni pevač prošao torturu u Crnoj Gori, jedna izjava ga skupo koštala

printscreen/youtube/rts

Estrada

Zabranili ga jer je Srbin: Naš popularni pevač prošao torturu u Crnoj Gori, jedna izjava ga skupo koštala

Podeli vest

Popularni pevač Nebojša Lutovac otkrio je da je dobio zabranu na crnogorskim televizijama zbog izjave da je Srbin.

Nebojša je nedavno u jednoj emisiji pričao o svom životu, pa se dotakao i problema koji ga je snašao u Crnoj Gori

- Ja mogu ponosno da kažem da sam imao skrupule zbog porodice koja u Crnoj Gori mnogo znači, a i ovde. Moje prezime na prostorima Srbije je retko, ali moji su mnogo poznati u nauci. Deda je bio veliki dotkor nauka, jedan stric bio u vojsci general, drugi general, treći otorinoralingolog i tako dalje. To su mnogo poznati ljudi, sve nepristojne ponude su otpadale u startu, ja sam zadovoljan ovim što imam i što sam postigao, a mogao sam mnogo više na osnovu kvaliteta - rekao je Lutovac. 

Foto: printscreen/youtube/rts

 

Pevač je tada otkrio da je zbog izjave o svojoj nacionalnoj pripadnosti bio zabranjen na rnogorskim televizijama 20 godina.

- Dole u Crnoj Gori mene nema zato što sam se javno deklarisao da sam Srbin. Ja sam Srbin, ne mogu da budem Eskim kad su mi deda, otac i svi Srbi. Nema veze to što sam rođen u Crnoj Gori. Bio sam zabranjen na televiziji Crne Gore 20 godina, a jedini razlog je zato što sam Srbin - rekao je Lutovac i dodao da mu i dalje nije jasno zašto se razdvajaju Srbi i Crnogorci kada je reč o istom narodu.

Foto: printscreen/youtube/rts

 

-Večita je borba bila Crna Gora i Srbija, pošto je potpuno isti narod. Ovi moji, odnosno naši, svi iz Crne Gore koji dođu u Beograd ne moraju da uzimaju hotel, jesam li objasnio? Imaju ovde ili ujaka, strica, sestru ili brata, svi smo isti. Večita je težnja bila da taj narod bude zajedno. I ako su i Srbija i Crna Gora zajedno sa Rumunijom na Berlinskom kongresu dobile državnost, znači to se desilo. To su dve države, a narod isti, to je večita tema - zaključio je pevač za "Grand".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Kakav poraz Ukrajinaca! Front gori, borci "Severa" ih pregazili kod Volčanska, Bočkova i Lipca - Jurišaju na Harkov?!
Planeta

Kakav poraz Ukrajinaca! Front gori, borci "Severa" ih pregazili kod Volčanska, Bočkova i Lipca - Jurišaju na Harkov?!

Jedinice grupe "Sever" su kod Volčanska, Bočkova i Lipcova u rejonu Harkova porazile ljudstvo i opremu 36. brigade marinaca, 113. brigade kopnene odbrane i 13. brigade Narodne garde. Pored toga, odbijen je kontranapad jurišnih grupa neprijateljske 71. brigade. Ovo je na jutanjem brifingu rekao portparol Ministarstva odbrane,general-potpukovnik Igor Konašenkov.

24.06.2024

13:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija