• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer/K.Ć.

23.02.2024

10:20

Prija prepevala veliki hit koji krije tragičnu priču: Pevačica oživela bolne uspomene na misteriozno nestalog pevača

ATAIMAGES

Estrada

Prija prepevala veliki hit koji krije tragičnu priču: Pevačica oživela bolne uspomene na misteriozno nestalog pevača

Podeli vest

Popularna pevačica Aleksandra Prijović prepevala je hit pesmu "Sačuvaj tajnu, ljubavi moja", koju u originalu izvodi pokojni Dušan Kostić. Prija ovu numeru izvodi često, a nedavno je uvrstila i u svoj drugi album, a malo ko zna da ova pesma krije tužnu priču.

Dušan Kostić je 13. maja 1996. godine nestao. Mnoge priče kruže šta se dogodilo sa pevačem narodne muzike.

Pisalo se da je Dušan poslednji put viđen na Pančevačkom mostu odakle je navodno izvršio samoubistvo, skočivši u Dunav i od tada mu se gubi svaki trag.

Na mestu odakle je navodno skočio, pronađena je njegova torbica sa ličnim dokumentima. Dušanovo telo nikada nije pronađeno, a samo par dana nakon nestanka, njegovoj porodici je stiglo oproštajno pismo.

- Mnogo vas volim, oprostite mi - pisalo je, a na koverti nije bilo ni potpisa, ni pečata.

Foto: Printscreen

 

Njegova supruga ispričala je da ona i njihove porodice mnogo toga ne razumeju.

- U celom slučaju ima mnogo nelogičnosti. Jedini svedok navodnog samoubistva nije siguran da je to bio Duško. On je izjavio da je samo video nekog čoveka kako skače. I taj deo je obavijen sa mnogo tajni. Torbica i dokumenta su bili potpuno suvi, a njegovo telo nikada nije pronađeno - rekla je Nevenka svojevremeno i dodala:

- Kad bih pristala da pričam o Dušku, verovatno bi me gonila ova žena s kojom je on živeo pre nestanka. Ne bih imala mira. Plašim se najviše za svoje ćerke, shvatite me - rekla je ona tada, sigurna da "tu nisu čista posla".

Foto: Printscreen

 

Jedini očevidac navodnog skoka bio je radnik ŽTP-a, koji je policiji rekao da nije siguran da li je to bio pevač. Telo nikada nije pronađeno, što je dalo prostora za mnoge gradske priče.

Prema jednoj verziji on je ubijen, a samoubistvo je iscenirano da bi se zločin prikrio. Bilo je i onih koji su verovali da je pevač bio u depresiji kada se ubio jer navodno nije mogao da vrati staru slavu. Treća verzija pak sigurno je i najčudnija - da je Dušan sam iscenirao samoubistvo, nakon čega je pobegao u inostranstvo zbog ogromnih dugova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nebojša Bakarec: Lider ZLF - Lažov od starta!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Lider ZLF - Lažov od starta!

Prekjuče 21.6.2024. godine, na konstitutivnoj sednici Skupštine grada Beograda, jedan od novih lidera stranke Zeleno levi front (Ne davimo Beograd), Branislav Dimitrijević, je u svom prvom obraćanju pred Skupštinom grada, masno slagao.

23.06.2024

18:42

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

A kazna za "Ubij Srbina!"?! Hitno se oglasio FSS!
EURO 2024

A kazna za "Ubij Srbina!"?! Hitno se oglasio FSS!

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Jovan Šurbatović izjavio je danas da će FSS zauzeti stav o kaznama za FS Hrvatske (HNS) i FS Albanije (FSHF) kada dobije zvaničnu odluku Evropske fudbalske unije (UEFA).

23.06.2024

17:05

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija