• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

23.05.2024

08:59

Toni Montano je prodao tekst za dres: Pesma je igrom slučaja završila kod Šabana i postala vanvremenski hit

ATA Images/YouTube printscreen

Estrada

Toni Montano je prodao tekst za dres: Pesma je igrom slučaja završila kod Šabana i postala vanvremenski hit

Podeli vest

Velibor Miljković, poznatiji kao Toni Montano, pronađen je juče mrtav u stanu u Beogradu.

 

Toni Montano je uživao u pisanju i sa sobom je uvek nosio sveščicu sa svojim tekstovima. Igrom slučaja je i jedan završio kod Šabana Šaulica, koji je njegove reči pretvorio u veliki hit. 

Naime, Toni je jednom prilikom došao kod Slavka Stefanovića kako bi mu prodao tekst pesme "Šadrvani", koja je postala vanvremenski hit. Kompozitor je odmah uradio melodiju i pozvao Šabana, a ostalo je istorija.

Foto: Printscreen/YouTube/OTV Valentino

 

Povodom Tonijeve iznenadne smrti, oglasio se i Slavko.

- Sad od vas čujem ovu tužnu vest. Mnogo mi je žao. Toni je jedan divan čovek koji je zanesenjak, ali u pozitivnom smislu te reči. Pisao je tekstove za svoju dušu. Ne mogu sad da se setim kako smo se upoznali, ali znam da je došao kod mene i ponudio mi pesme. Doslovice mi je rekao: "Evo, daj mi koliko misliš da treba, samo da kupim dres". Da, baš tako, bio je veliki poštovalac fudbala. Voleo je da piše Mančester ili Rusija, ne mogu sad da se setim. Uopšte nije tražio da ga potpišem na tekstovima, ali ja sam sve želeo da platim kako treba - seća se Stefanović i nastavlja:

Foto: Foto: Printscreen You Tube/ Belgrade Beer Fest

 

- Taj tekst "Šadrvani" mi je odmah zapao za oko. Kad sam uradio melodiju odmah mi je pao na pamet Šaban Šaulić. U to vreme mi je bila čast da uradim za njega. Imao sam dve pesme i rekao Šabanu da ću jednu da mu dam, a za drugu ćemo da se dogovorimo. Obe pesme su se svidele Šabanu, a posebno Šadrvani. Toni nije imao dodira što se tiče Šabana, samo je dao tekst i posle sam još neke tekstove uzeo od njega, ali nismo napravili uspešnu saradnju. On je tako bio pozitivan kad god je došao kod mene voleo je da popije rakijicu. Veliki roker je bio u duši - rekao je Slavko. 

Foto: Informer

 

Šaban je jednom prilikom pričao o saradnji sa Tonijem.

- On i ja se nismo poznavali, ali smo imali prilku da se zateknemo u istom društvu. On je sa sobom nosio punu svesku tekstova koje je pisao sa namerom da ih proda. Nisam imao nameru da snimim pesmu u tom trenutku, ali kada mi je ispričao da mu je novac neophodan da bi preživeo, pogledao sam šta nudi i izabrao pet tekstova. Tražio je mnogo manje para, 20 evra, ali ja sam mu dao punu cenu koju sam inače plaćao. Između ostalih, među njima je bio tekst pesme Šadrvani koji me je stvarno oduševio. Snimio sam tu pesmu i ispostavilo se da je bila veliki hit. Žao mi je što nisam nijednu od ostalih snimio, ali biće vremena - rekao je svojevremeno Šaban Šaulić.

Podsetimo, Tonijevo beživotno telo pronašla je njegova sestra koja je, nakon što se Velibor nekoliko dana nikome nije javljao na telefon, sa policijom obila vrata i ušla u stan u kojem je živeo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Srpski litijum može u Evropu sa "Zelenim pasošem": Johana Bernsel, portparolka EK o projektu "Jadar" i stavu Brisela
Društvo

Srpski litijum može u Evropu sa "Zelenim pasošem": Johana Bernsel, portparolka EK o projektu "Jadar" i stavu Brisela

Hoće li nas "Rio Tinto" potrovati kopanjem litijuma u okolini Loznice? Ovo je pitanje od milion dolara oko kojeg se u Srbiji, poslednjih godina, lome koplja u političkoj areni. Iz Brisela kažu da neće, jer ako Projekat "Jadar" ne bude rađen po najvišim ekološkim standardima, litijum iz Srbije neće moći da se prodaje u Evropskoj uniji, koja je najzainteresovaniji kupac ove kritične sirovine. Brisel svakako neće dozvoliti prodaju, ako se rudarenjem prekrše najstroža ekološka pravila.

16.06.2024

13:27

TV

Krajnji cilj centara moći je uništenje pravoslavlja! Žrtvovali su kompletnu Ukrajinu, broj stradalih je frapantan! (VIDEO)
Live TV

Krajnji cilj centara moći je uništenje pravoslavlja! Žrtvovali su kompletnu Ukrajinu, broj stradalih je frapantan! (VIDEO)

Juče je počeo mirovni samit u Švajcarskoj gde se sastalo gotovo 100 zemalja i preko 50 šefova država da razgovaraju o trajnom prekidu vatre, među kojima su premijerka Italije, Đorđa Meloni, predsednik Francuske Emanuel Makron i predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski, dok je Rusija u potpunosti izuzeta iz ovog skupa. Ekspert za energetiku Dragan Škobalj komentarisao je ovaj događaj tokom gostovanja u "Info jutru" televizije Informer.

16.06.2024

12:33

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija

Osvećen hram Svetih Novomučenika kragujevačkih u Šumaricama
Srbija

Osvećen hram Svetih Novomučenika kragujevačkih u Šumaricama

Episkop šumadijski mitropolit Jovan uz sasluženje umirovljenog episkopa Zvorničko-tuzlanskog i nekadašnjeg Administratora Eparhije šumadijske Vasilija Kačavende, osveštao je danas hram posvećen Svetim novomučenicima kragujevačkim u Spomen parku u Šumaricama.

16.06.2024

14:26

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20