• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer/K.Ć.

25.05.2024

21:11

Nikolu Rokvića je u Egini dočekala tragična vest: "Duša moja, iznenada nas je napustio..."

Shutterstock, Printscreen Instagram/nikolarokvic

Estrada

Nikolu Rokvića je u Egini dočekala tragična vest: "Duša moja, iznenada nas je napustio..."

Podeli vest

Nakon mesec dana hodočašća, Nikola Rokvić je uspeo da stigne do cilja, tačnije do Egine, gde se poklonio moštima Svetog Nektarija Eginskog.

Kada je stigao u manastir, Rokvić je dobio zlatnu medalju od svoje dece i žene, a u novoj objavi je objasnio koliko mu ona znači.

Kako je napisao Nikola Rokvić, nju je napravio njemu jako draga osoba, a onda je saznao da je tog dana on napustio ovozemaljski svet.

"Pomislih u jednom momentu, kako je bilo našim precima, kada su se vraćali živi iz boja, kako su se osećali, preživeli borbe a najboljih prijatelja i saboraca nema… Ostavili svoje živote… Rekoh baš tada kumu Vladi, možeš li to kume da zamisliš… Preživeo si, radostan si, uspeo si a opet veliki gubitak, najbliži prijatelji otišli".

Foto: Printscreen/Instagram/nikolarokvic

 

"Dođoh do cilja... Dobih medalju od svoje dece… Medalju koju mi je napravio moj brat Branislav Bane Babić! I baš u momentu kada mi je stavljena medalja, zvona na crkvi su zazvonila… Velika radost!!! Duša moja je lebdela predelima Egine… A moji me u tim momentima sačuvaše, sačuvaše od teškog saznanja", napisao je Rokvić, pa nastavio:

 

 

"Kada je sunce zašlo, morali su da mi kažu… Duša moja, srce moje, radost moja, Bandži moj, iznenada nas je napustio baš na dan kada sam stigao… Rođen na Svetog Nikolaja, otišao na prenos moštiju Sv.Nikolaja… Dušo moja, koliko si brinuo o meni, koliko si me naučio životu, 30 godina smo drugovali, toliko si usadio svojih emocija i muzike u moju dušu! Hvala ti! Hvala ti za sve sigurnosti koje si imao za nas! Hvala ti za drugarstvo!! I moram ti reći! U potpunosti si ispunio životom reči blaženopočivšeg patrijarha Pavla! "Živite tako da kada se rodite, svi se smeju a kada odlazite, svi da plaču". Znam da si na pravom putu!!! Večna ti slava brate moj dobri", napisao je Nikola Rokvić u emotivnoj objavi.

Podsetimo, Nikola Rokvić je tokom hodočašća, koje je trajalo mesec dana, koliko je pešačio do Egine u Grčkoj, prikupio 38.500.000 dinara za ustanove koje najmlađe pacijente leče od karcinoma.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija