• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Informer/S.K.

29.05.2024

22:36

Potresno! Voditelj TV Informer o izbeglištvu u "Oluji": "Spavalo je nas šestoro u jednoj sobi sa pacovima"

Tanja Andric/printscreen rts

Estrada

Potresno! Voditelj TV Informer o izbeglištvu u "Oluji": "Spavalo je nas šestoro u jednoj sobi sa pacovima"

Podeli vest

"Spavalo je nas šestoro u jednoj sobi s pacovima", priseća se izbeglištva iz "Oluje" Goran Todorović!

Voditelj "Prve info" na Informer TV govorio je o svom teškom detinjstvu i odrastanju nakon što je s roditeljima napustio rodnu Hrvatsku i trbuhom za kruhom tražio svetlo pod suncem.

Izbegao si u "Oluji", zločinačkoj akciji koju su sprovele ustaše 1995. godine. Možeš li nam opisati kako su izgledali ti dani?

- Izbegao sam sa roditeljima u onim velikim kolonama koje sada gledate na snimcima. Bilo je preteško seliti se iz mesta u mesto. Živeli smo kako smo mogli, otac se trudio da nam obezbedi koru hleba svaki dan. Ja se tih stvari ne sećam najbolje, ali su mi oni govorili kako su morali da ubijaju golubove da bi nas prehranili. Dok smo bili podstanari, spavalo je nas šestoro u jednoj sobi, a preko mojih roditelja prelazili su miševi. Međutim, mislim da to čoveka može samo da ojača i da kasnije zna da ceni svaki dinar, ali i da nauči da živi kad ga nema.

Foto: Informer

 

Koliko te je takvo životno iskustvo promenilo?

- Promenilo me nije nimalo, ali verujem da jeste moje roditelje koji su me vaspitali i postarali se da budem ono što sam danas, da mogu da idu podignute glave i da niko prstom ne upire u njih zbog nekih mojih grešaka. Zbog toga što sam bio izbeglica, u školi sam trpeo vršnjačko nasilje i omalovažavanje. Deca nisu htela da se druže sa mnom, bili smo obeleženi i garderobom jer smo primali pomoć od Crvenog krsta, pa se tačno znalo ko su deca koja nemaju. Ali ono što je najbitnije od svega jeste to da sam uvek išao na ekskurziju, letovanje i zimovanje, jer su moji roditelji dali sve od sebe da ja tu razliku ne osetim.

Da li posećuješ rodni kraj?

- U Hrvatsku volim da odem jer imam puno prijatelja dole, ali ne posećujem rodno mesto. Imao sam želju da vidim gde sam se rodio i kuću u kojoj smo živeli, ali to je sve zaraslo do te mere da sam samo uspeo samo krov od kuće da vidim. Do sada nismo mogli ništa da uradimo, ali pošto tamo sada vladaju zakoni EU, imam u planu da kuću jednog dana obnovim.

Foto: Informer

 

Odakle ljubav prema novinarstvu?

- U vreme kada sam počeo da se bavim novinarstvom bio sam druga godina na Fakultetu za kulturu i medije. Otišao sam na finale "Zvezde Granda" kako bih se slikao sa Jelenom Karleušom, ali to se završilo tako što sam uradio intervju sa pobednikom te sezone koji je završio na naslovnoj strani novina za koje sam počeo da radim. Tu počinje moja novinarska avantura, koja traje punih sedam godina.

Kako izgledaju pripreme za "Prve info" na Informer TV? Kako se snalaziš u formatu koji nije estradni?

- Na početku, moram da priznam, nisam bio oduševljen što treba da radim format koji je pre svega informativnog i političkog karaktera, ali kako Ceca u svojoj pesmi kaže: "Živ se čovek na sve navikne", tako sam se i ja navikao (smeh). Pored informativnog dela, trudimo se da ostatak emisije bude zabavan, jer naši gledaoci to ujutru vole da vide.

Foto: Informer

 

Šta te istera iz takta, a šta ti izmami osmeh na lice?

- Ono što ne podnosim jeste nepravda. Iako mnogi okreću glavu od nepravde, ja sam taj koji se ceo život borio protiv toga i uvek sam bio najglasniji kada se takve situacije dešavaju. Zbog toga sam jednom dobio otkaz jer sam se borio za pravdu nad ostalim kolegama, a izvukao sam deblji kraj. Jezik me puno koštao u životu, ali ne žalim. Mimo ovih stvari, ja sam pozitivna i nasmejana osoba. Kada me neko pita kako ćemo, moj odgovor je uvek: "lako ćemo"! Samo neka smo živi i zdravi!

Foto: Informer

 

Gde vidiš sebe za deset godina?

- Ne znam da li ću se do kraja života baviti novinarstvom, jer što sam stariji, sve više priželjkujem neki svoj privatni biznis. Počeo sam da radim na tome i gledam gde se još uvek pronalazim, ali korak po korak. Možda ja, eto, baš za 10 godina budem vlasnik jedne televizijske kuće. Sve želje koje sam imao sam ostvario do sada, pa možda ostvarim i ovu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nove kampanje za bezbedno ponašanje u tunelu! Vesić: Obrazovanje vozaca je ključ - ako sačuvamo makar jedan život, onda sve ima smisla
Društvo

Nove kampanje za bezbedno ponašanje u tunelu! Vesić: Obrazovanje vozaca je ključ - ako sačuvamo makar jedan život, onda sve ima smisla

Nove obrazovne kampanje o ponašanju u tunelu promovisane su danas u prisustvu ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Gorana Vesića koji je istakao da su takve kampanje važne da bi se ljudima ukazalo na to kako mogu da izbegnu nepredviđene situacije u tunelu i sačuvaju svoje i živote drugih učesnika u saobraćaju.

27.06.2024

18:32

TV

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba!
Live TV

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba!

Ako se vratimo u 1989. godinu, setićemo se Miloševićevog govora na Gazimestanu. Neke rečenice izvučene su iz konteksta i tako su korišćene kao navodni dokazi protiv njega na sudu u Hagu. Takođe na Vidovdan predsednik Milošević izručen je Hagu. Da li je sve to moralo i u čemu je simbolika Vidovdana kroz celu srpsku istoriju govorili su u "Info danu" Drušan Proroković i Zoran Anđelković.

27.06.2024

18:03

Da li se Kurti uplašio sastanka sa predsednikom Vučićem? Lažni premijer zapravo je samo slušao naređenja sa Zapada!
Live TV

Da li se Kurti uplašio sastanka sa predsednikom Vučićem? Lažni premijer zapravo je samo slušao naređenja sa Zapada!

Juče su održani pregovori u Briselu o Kosovu i Metohiji. Svi su se pojavili, ali se nisu svi sreli. Aljbin Kurti je izbegao susret sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Da li Kurti nije hteo ili nije smeo da se sastane sa predsednikom, ostaje dilema. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Demo Beriša, predsednik Matice Albanaca u Srbiji i Vladimir Kokanović, predsednik Saveza Srba u Sloveniji.

27.06.2024

16:43

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)
Live TV

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se juče krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti. Na tu temu govorio je za Informer predsednik Lobista Srbije Nenad Vuković tokom gostovanja u "Info jutru".

27.06.2024

13:08

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17