• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer/A.S.

21.07.2024

14:51

Ko bi rekao! Bora Đorđević je autor jednog od Šabanovih najvećih hitova, ove stihove nikada ne biste povezali sa rokerom

ATA Images

Estrada

Ko bi rekao! Bora Đorđević je autor jednog od Šabanovih najvećih hitova, ove stihove nikada ne biste povezali sa rokerom

Podeli vest

Ova pesma se i dan-danas peva po kafanama, a malo ko zna da ju je uparavo Bora napisao.

Pevač Bora Đorđević napisao je skoro sve pesme za bend "Riblja čorba", a malo ko zna da je on autor i mnogih folk pesama. 

Jednu od najpoznatijih narodnih pesama, Bora je napisao za Šabana Šaulića. Reč je o numeri "Prikrašću se tebi pod prozore" iz 1985. godine, koja je u narodu postala poznatija kao "Preskočiću tarabu i jarak".  

Foto: I.M.

 

- Imao sam tu čast da Šaban otpeva i komponuje moj tekst "Preskočiću tarabu i jarak". Takođe, imali smo i zajedničku strast - pecanje. Baš u Krčedinu smo se družili posredstvom našeg prijatelja Miloša. Igrali smo i fudbal zajedno za estradnu reprezentaciju protiv Italije. On i Miša Mijatović su igrali odlično - izjavio je svojevremeno Bora, pa otkrio kako je nastala čuvena pesma:

- To je potpuno izmišljena situacija, moja mašta. Kada sam bio mali, često sam išao u selo Mirosaljci - rekao je Bora.

Foto: Informer

 

On je priznao i da u početku nije želeo da se potpisuje ispod svojih pesama koje je prodavao folkerima.

- Pa dobro, to je bilo logično. Bilo mi je malo truba. Ali posle sam shvatio da su to ipak kvalitetni, dobri tekstovi - dodao je Bora.

Foto: Tanjug

 

Pored pomenute numere, Bora je napisao veliki hit i za Tozovca i Nadu Topčagić. 

- Za Tozovca sam napisao "Vodeničarevu kći". Pa ima jedna za Nadu Topčagić "Evo moga bekrije" - rekao je Bora, a prenosi "Grandonline". 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Oglasio se Trampov tim! 6 milimetara delilo je od tragedije!
SAD

Oglasio se Trampov tim! 6 milimetara delilo je od tragedije!

Nedelju dana nakon što je bivši predsednik SAD i republikanski kandidat na predstojećim izborima Donald Tramp preživeo atentat na skupu u Pensilvaniji, njegov tim za kampanju objavio je najnovije podatke o zdravstvenom stanju Trampa.

21.07.2024

13:57

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija