• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Ana Stanojević

23.07.2024

16:49

"Osetio sam prezasićenje": Nenad Ćeranić o svojoj muzičkoj karijeri, otkrio i kakav je kao profesor na fakultetu (VIDEO)

Privatna arhiva

Estrada

"Osetio sam prezasićenje": Nenad Ćeranić o svojoj muzičkoj karijeri, otkrio i kakav je kao profesor na fakultetu (VIDEO)

Podeli vest

Ćeranić je za Informer ispričao i da li bi se prijavio ponovo na takmičenje "Pesma za Evroviziju", a zatim je dao i svoj sud o muzici koja se sada snima.

Nenad Ćeranić godinama unazad je prisutan na muzičkoj sceni, a pored pevanja i sviranja nekoliko instrumenata - klavira, bubnja i gitare, on se bavi i komponovanjem, aranžiranjem, pisanjem tekstova i produkcijom muzike. Međutim, to nije sve, Nenad radi i kao profesor na fakultetu. 

Foto: Privatna arhiva

 

Njegovu ljubav prema muzici dokazuje i to što je 2022. godine obranio doktorsku disertaciju, pa sada sa ponosom nosi titulu doktora umetnosti. 

Nakon godinu dana pauze, Ćeranić je danas objavio pesmu "Linija života", koja preti da postane pravi hit. Kako je ispričao za Infomer, na pomenutoj numeri je radio detaljno i preponosan je na finalni rezultat. 

- Danas sam sa ponosom objavio pesmu koja se zove "Linija života". Kompoziciju smo radili moj kolega, Alek Aleksov i ja, a tekst sam pisao samo ja. Spot smo snimali na nekoliko lokacija, na kalemegdanskoj tvrđavi, zatim u starom delu Beograda, na Kosančićevom vencu i u Kralja Petra. Uradili smo jednu moćnu baladu što se kaže. Pesma počinje lagano, pa ima malo jaču sredinu i na kraju sve kulminira i u aranžmanu i pevanju. Ova pesma se razlikuje mnogo od svega što sam radio do sada, jer je protkana tim nekim orijentalnim zvukovima - rekao je Nenad. 

Foto: Privatna arhiva

 

Nenad se 2022. godine takmičio na "Pesmi za Evroviziju", pa nas je zanimalo da li planira ponovo da se prijavi.

- Ne, nije to više to. Ja se muzikom bavim isključivo zbog muzike, a to "Show must go on" nije moja šoljica čaja što se kaže. Muzika je nekako pala u treći plan. Sve više liči na cirkus, nego što liči na muzičko takmičenje - izjavio je on. 

Foto: Privatna arhiva

 

Ćeranić je kao mlad počeo da nastupa, zbog čega je u jednom momentu odlučio da se pivuče i posveti obrazovanju. 

- Od 19 godine imam svirke i nastupao sam po najvećim klubovima u Beogradu i odradio sam mnogo veselja, ne zna im se broj i u jednom periodu života sam osetio prezasićenje. To je bilo u momentu kada sam radio na doktoratu. Tada sam se posvetio akademskoj karijeri i nastupe stavio u drugi plan. Nakon odbrane doktorske disertacije, shvatio sam da mi nedostaju svirke i ona sam krenuo sve ispočetka što se kaže - rekao je umetnik. 

Foto: Privatna arhiva

 

Od 2019. godine, Nenad radi kao profesor na fakultetu, a sada je otkrio kakav je prema studentima. 

- Kažu da sam strog i pravičan. Jedino što može da me iznervira su bezobrazluk i nevaspitanje. Kod mene nema poklanjanja ocena. Uvek postoje jasno regulisani parametri kojima se vodim pri ocenjivanju - ispričao nam je on. 

Foto: Privatna arhiva

 

Za kraj, Ćeranić nam je rekao šta misli o savremenoj muzici koja se snima i plasira u javnost. 

- Kada je izmišljen daljinski upravljač, izmišljena je i demokratija. Na tebi je šta ćeš da slušaš i gledaš. I u ovom vremenu sada ima stvari koje su vredne pažnje, ima ih malo, ali opet postoje. Ja sam uvek za prave vrednosti. Koliko god da je veliki hajp na ovim pesmama što se plasiraju, ja znam da je na terenu drugačije stanje. Uglavnom se sve svodi na starije numere - rekao je Nenad za Informer. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Svet je uveliko u Trećem svetskom ratu! NATO je danas zapravo jači nego ikada!
Live TV

Svet je uveliko u Trećem svetskom ratu! NATO je danas zapravo jači nego ikada!

NATO je objavio da je trenutno više od pola miliona vojnika u povišenoj pripravnosti. Proslavili su 75 godina osnivanja i sve što su rekli u Vašingtonu palo je u senku jer je došlo do pokušaja atentata na Trampa. Rusija je ponovo u prvom planu targetirana kao najveći neprijatelj po više osnova. Na ovu temu u "Info danu" govorili stručnjak za bezbednost Ratomir Antonović i Mina Zirojević sa Instituta za uporedno pravo.

23.07.2024

16:29

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Farsa u režiji 'duboke države'! Povlačenje Bajdena zbog "dobrobiti Amerike" - ma kako da ne?! A, tek priča sa Kamalom...
Nema tu ni "D" od dekokratije

Farsa u režiji 'duboke države'! Povlačenje Bajdena zbog "dobrobiti Amerike" - ma kako da ne?! A, tek priča sa Kamalom...

Niti je Bajdenovo povlačenje iz predsedničke trke odraz njegove skromnosti i žrtve za američki narod, niti će iko, pa ni Demokrate, hteti da vide Kamalu Haris na njegovom mestu. Kamala ispunjava sve potrebne kriterijume vouk ideologije da bude izabrana - em je žensko, em nije bela. Ipak, to joj neće pomoći u trci sa Trampom, koji će je „pregaziti".

23.07.2024

17:06

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija

Kakvo je stanje na graničnim prelazima?
Srbija

Kakvo je stanje na graničnim prelazima?

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije zadržavanja za putnička vozila na graničnom prelazu Preševo, na izlazu su do 40 minuta, dok na ostalim prelazima nema zadržavanja, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

23.07.2024

19:14