• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/M.D.

30.07.2024

23:12

Danas je 30 godina od pogibije Ipčeta Ahmedovskog: Jašar se nikad nije oporavio od te tragedije, ovako je govorio o bratu

Shutterstock/ATA images/YouTube video printscreen

Estrada

Danas je 30 godina od pogibije Ipčeta Ahmedovskog: Jašar se nikad nije oporavio od te tragedije, ovako je govorio o bratu

Podeli vest

Jašar Ahmedovski od pogibije rođenog brata Ipčeta Ahmedovskog nikada se nije oporavio.

Danas, 30. jula, navršava 30 godina od pogibije pevača Ipčeta Ahmedovskog.

Legendarni izvođač imao je samo 28 godina kada je izgubio život 1994. godine na Ibarskoj magistrali kod sela Šopići u blizini Lazarevca.

On je stradao kada se svojim mercedesom, koji je vozio, kako su tada mediji izveštavali, čak 200 na sat, zakucao u kamion, i na mestu ostao mrtav.

Iako mlad, Ipče je već imao veliki broj hitova i bio je jedan od najslušanijih pevača na radio stanicama, što je tada bio imperativ za uspešnu karijeru. Njegove kolege Rade Vučković i Novica Zdravković dali su mu nadimak "Mali Rambo" jer je bio, kako kažu, vanserijski talenat.

Njegov stariji brat, pevač Jašar Ahmedovski retko priča o tragediji u kojoj je njegov brat izgubio život, ali ga je spomenuo jednom prilikom.

Vreme ne odnosi bol, ali ga smanjuje. Kada bi takva bol trajala konstantno, čovek ne bi mogao da živi. Večna je bol svakako. Te noći je trebalo da se vidim sa njim u jednom kafiću. Međutim zakasnio sam, bio sam kod jednog kompozitora koji me je zadržao. Ipče je tada otišao iz kafića i eto. Ujutru sam čuo tu vest. Od tog dana život je sasvim drugačiji - rekao je Jašar, pa se osvrnuo na Ipčetov karakter.

On je sasvim drugačiji, totalna kontra od mene. Bio je potpuno onako opušten, a ja vodim računa o svemu. Sa svima je bio druželjubiv, vidi čoveka prvi put i kreće da se grli sa njim. I sada mlada publika, kao da ga poznaju u dušu i karakter. Bio je sasvim običan, temperamentan, sladak, vanserijski pevač. Šta je sve izvodio sa svojim glasom i oko visokih tonova, a nikakvu grimasu nije pravio - rekao je Jašar na Kurir TV.

- Da je ostao živ, danas bi bio jedan od najvećih pevača na estradi, to svi znaju. On je pevao sa lakoćom visine, trilere. To retko ko može. Ja jedino njegove pesme pevam na svojim nastupima. Dugo nisam mogao da pevam njegove pesme, ali ja imam obavezu da ih pevam. Dugo nisam mogao ni da slušam njegove pesme. Njegova pogibija nas je sve poremetila. To ne bih poželeo ni najvećem neprijatelju. To je velika tragedija bila za nas. Ja sam se jedva iščupao. Ali žaliću dok sam živ - rekao je Jašar svojevremeno.

 

 

Inače, skoro se na mrežama pojavilo snimak za koji se tvrdi da je poslednji Ipčetov nastup.

Snimak je nastao u restoranu "Velika Srbija" u Valjevu, a kako se može videti, cela kafana bila je na nogama.

Kao najveći hitovi u njegovom izvođenju izdvojili su se "Hej ti noći sestro moja", "Plačite, oči moje", "Činio sam čuda", "Da ti gužvam postelju" i "On te voli, ja te imam".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Kraj rata nije ni blizu, Rusija je na prekretnici! Proizvode 4000 dronova dnevno, a njihovi avioni i tenkovi deluju nepobedivo!
Live TV

Kraj rata nije ni blizu, Rusija je na prekretnici! Proizvode 4000 dronova dnevno, a njihovi avioni i tenkovi deluju nepobedivo!

Nastavljaju se borbe na više delova ukrajinskog fronta. Zelenski posetio Volin. U Rusiji počele planske vojne vežbe ruske ratne mornarice. Protesti u Venecueli zbog izbornih rezultata. Maduro poručio: Ilon Mask je novi neprijatelj. Izraelske snage napustile su Kan Junis. Hezbolah preuzeo odgovornost na napad Izraela. Na ove teme u emsiji "Rat uživo" govorili su general Vinko Pandurević i novinar Dragan Vujičić. Uživo u program javio se i stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević koji je komentarisao događaje u Ukrajini, ali i u celom svetu.

30.07.2024

22:26

Svet koji poznajemo nepovratno nestaje! Bal satane na otvaranju OI je atak na pravoslavlje! (VIDEO)
Live TV

Svet koji poznajemo nepovratno nestaje! Bal satane na otvaranju OI je atak na pravoslavlje! (VIDEO)

Istorija čovečanstva je istorija rata, ali ovaj rat koji se danas vodi je sudbonosan za čitavo čovečanstvo. Vlada gola sila koja ne obraća pažnju ni na ugovore ni na konvencije . Satanizam se više ne krije, na plaštu demokratiije zloupotrebljavaju se i deca. Evrovizija je pokazala katastrofalno lice, a Olimpijske igre otišle su tri koraka dalje . Slika Davinčija Tajna večera na najbrutalniji način je ismejana. U poslednje vreme u svetu centrala nepogrešivo "greši". Na ovu temu u emisiji "Otvoreni studio" govorili su stručnjak za bezbednost Nikola Antić, Marina Galogaža iz Društva sunarodnika Rusije i pravoslavni publicista Ranko Gojković.

30.07.2024

18:44

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!
Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!

Nepobediv u penjanju uz stub i ove godine, na 14. Krajiškom višeboju u Banatskom Velikom Selu, bio je Jovan Stupar, koji je munjevitom brzinom, za 5, 80 sekundi došao do vrha i na njega okačio krajišku kapu!

30.07.2024

19:21