• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.08.2024

15:56

Kraljica! Čuvari tradicije sa celog Balkana krunisali Draganu Mirković

Miloš Rafailović/privatna arhiva

Estrada

Kraljica! Čuvari tradicije sa celog Balkana krunisali Draganu Mirković

Podeli vest

Dragana Mirković pred narodom krunisana za kraljicu narodne muzike.

Folklorna društva širom sveta jedan su od najznačajnijih čuvara tradicije zemalja iz kojih dolaze, a jedno od najvećih okupljanja ove godine imali su u Ribarskoj banji gde su specijalnoj gošći Dragani Mirković uručili krunu proglasivši je kraljicom narodne muzike. 

Udruženja iz šest zemalja Balkana na ovu odluku došli su jednoglasno, a Dragana je bila vidno ganuta iznenađenjem koje su joj priredili. 

Foto: Foto: Privatna arhiva Dragana Mirković

 

Po završetku zvanične ceremonije usledio je spektakularni koncert koji je digao na noge sve prisutne a amfiteatar u turističkom centru bio je mali da primi sve one koji su želeli da uživaju u muzici regionalne zvezde. 

Foto: Foto: Privatna arhiva Dragana Mirković

 

Ono što je dalo poseban značaj svemu jeste to da je čitava manifestacija imala humanitarni karakter, što se uklopilo i sa kompletnom ovogodišnjom turnejom folk zvezde pod nazivom "Do poslednjeg daha".

Ovo krunisanje, inače, usledilo je samo par dana nakon što joj je na jednom koncertu obožavalac dao krunu na sceni, ali ovoga puta je to naravno dobilo institucionalni značaj jer su u svemu učestvovali čuvari tradicije iz čitavog regiona.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

Za mržnju u Srbiji nema mesta! Ženi koja je pretila vlasniku poslastičarnice "Pelivan" određeno zadržavanje!
Hronika

Za mržnju u Srbiji nema mesta! Ženi koja je pretila vlasniku poslastičarnice "Pelivan" određeno zadržavanje!

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave za tehniku, Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, Posebnim odeljenjem za borbu protiv visokotehnološkog kriminala uhapsili su Lj. K. (1968) iz Beograda zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti.

21.08.2024

17:24

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Terzić zagrmeo! Očekivao sam bolju Zvezdu!
Crvena zvezda

Terzić zagrmeo! Očekivao sam bolju Zvezdu!

Očekivao sam bolju igru Crvene zvezde, a sve priče o teškom gostovanju u Bodeu su se ispostavile kao tačne, poručio je Zvezdan Terzić, generalni direktor crveno-belih nakon što je Bode Glimt savladao izabranike Vladana Milojevića.

21.08.2024

11:18

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija