• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer/A.S.

04.09.2024

19:46

"To smo do danas znali samo ti i ja": Rambo Amadeus otkrio tajnu čuvanu godinama, Bora uradio nešto što niko ne bi smeo

ATA Images

Estrada

"To smo do danas znali samo ti i ja": Rambo Amadeus otkrio tajnu čuvanu godinama, Bora uradio nešto što niko ne bi smeo

Podeli vest

Rambo je u svom obraćanju putem Fejsbuka izneo detalje o Bori za koje javnost nije znala.

Frontmen grupe "Riblja čorba", legendarni Bora Đorđević, danas je preminuo u 72. godini u Kliničkom centru u Ljubljani. Njegovo stanje se poslednjih dana naglo pogoršalo, zbog čega je bio intubiran, a nedugo nakon toga i preminuo. 

Borin prijatelj, muzičar Antonije Pušić, poznatiji kao Rambo Amadeus se putem svog Fejsbuk profila oprostio od Đorđevića. On je u svom opširnom obraćanju otkrio ono što nismo znali o Čorbi, a što još jednom dokazuje kolika ljudska veličina je on bio. 

Foto: Branko Pantelić

 

- Dragi Boro, za tebe i tvoj "Rokenrol za kućni savet" sam znao davno pre našeg susreta u kancelariji PGP-a, davne 1988., dok su urednici većali šta da rade, zatečeni mojim materijalom za prvu ploču.  Tad si bio u naponu snage, na vrhuncu karijere, velika, prava zvezda, a ponašao si se kao dečak, neposredno i blagonaklono, baš kao da smo stari drugari. Kad si čuo materijal, pokazao si neskriveno oduševljenje pred zaprepaštenim urednicima. Sećam se kako si rekao: "Dajte ovom momku reklamu, gurajte ga na TV-u, ovaj će da bude zvezda, luđi je od mene!" - napisao je Rambo pa nastavio: 

Foto: ATA Images

 

- Zvao sam te bojažljivo godinu dana kasnije, davne 1989., da mi gostuješ na ploči, ne bih li malo avanzovao na račun tvoje velike popularnosti. Oberučke si prihvatio, bez ikakvih potpitanja, nisi čak tražio ni jedno slovo od teksta da se menja, obzirno poštujući moj "pesnički" rukopis. Treći  put sam te sreo na zajednikom koncertu na Tašu, ti si bio zvezda večeri, ja sam nastupao na početku, kao jedna od mnogih predgrupa. Taš je bio pun, od silne treme mi je pripalo loše, pao sam na pod, ti i Gaga ste prvi skočili, prišli, masirali me, donosili vodu sa šećerom, zabrinuti, vrlo nežni, kao da sam vam rod rođeni, uspeli ste da me povratite  i osposobite za nastup - napisao je on.

Foto: Ataimages

 

Rambo je zatim otkrio nešto što niko nije znao o Bori. 

- Odmah zatim, to je bilo devedesetih, početkom rata u Bosni, našeg zajedničkog poznanika i menadžera, uhapsila je u Mostaru JNA . Zbog  gorostasnog izgleda i osornog ponašanja, kombinovanog sa bošnjačkim imenom i prezimenom, tako ogroman i osoran, uz "sumnjivo" ime i prezime, u to histerično vreme naš drugar nije imao mnogo šansi da dokaže svoju nevinost. Da ne davim sa detaljima, našeg druga su na lično tvoju intervenciju pustili istog dana popodne, zauzeo si se u to gadno i opasno vreme za "nekog tamo, s one strane". To smo do danas znali samo ti i ja i naš oslobođeni drugar. Mislim da je sasvim umesno da od danas to zna i još po neko - dodao je on. 

Foto: ATA Images

 

Muzičar je zatim otkrio po čemu će zauvek pamtiti Đorđevića. 

- Boro, ja te pamtim kao vrlo nežnog i dobrog čoveka, a da si vrhunski pesnik u šoumen, to znaju svi.  Nažalost,  nikom nisi  znao da kažeš ne, pa si tako tvoj  benigni kafanski  nacionalni zanos trapavo prenio u javni  prostor. Zgodno za zloupotrebe svih vrsta, nema šta. Godinama posle toga nosio si taj nametnuti teret na svojim pesničkim plećima. Ali, onako dostojanstven, ćutao si, bilo ti je ispod pojasa da se "vadiš". Znam iz prve ruke da nisi  bio u stanju ni mrava da zgaziš, a kamo li da nekog mrziš - napisao je on između ostalog pa dodao:

- Počivaj u miru druže!Za mene si od prvog susreta bio legenda i ostaćeš legenda, jer si pre svega bio nežan, skroman i dobar, uglavnom na svoju štetu. Naposletku tvoj veliki, grandiozni stih sve lepo kaže, onom ko zna da sluša: "A sebe bih na poklon dao bilo kome, jer niko od vas ne zna moje brodolome!" - napisao je Rambo na svom Fejsbuk profilu. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Preminula glumica Rada Đuričin u 91. godini
Kultura

Preminula glumica Rada Đuričin u 91. godini

Danas je u Beogradu preminula Rada Đuričin, jedna od najznačajnijih jugoslovenskih i srpskih glumica i dugogodišnja članica ansambla Jugoslovenskog dramskog pozoršta, saopštilo je pozorište.

04.09.2024

13:13

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija