• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/D.S.

06.09.2024

11:08

Čačani se opraštaju od Bore Đorđevića: Pojavile se do sada neviđene fotke iz njegovih porodičnih i privatnih albuma

Shutterstock, Branko Pantelić

Estrada

Čačani se opraštaju od Bore Đorđevića: Pojavile se do sada neviđene fotke iz njegovih porodičnih i privatnih albuma

Podeli vest

Bora Đorđević je preminuo u 72. godini, a njegovi sugrađani su na društvenim mrežama uz oproštajne poruke pokazali do sada neviđene fotke.

Protekla dva dana društvene mreže su prepune dirljivih poruka kojima se javnost iz čitavog regiona oprašta od Bore Đorđevića, rok ikone sa prostora nekadašnje Jugoslavije.

U Čačku, gradu gde je rođen, njegovi sugrađani ispisuju dirljive reči opraštajući se od nekadašnjeg komšije, kuma, prijatelja, brata. Zbog smrti čoveka koji je svojim delima trajno obeležio jednu muzičku epohu, Čačani su otvorili stare albume, pa sada na društvenim mrežama objavljuju njegova do sada neviđene fotografije iz mladosti.

Foto: Printscreen/Facebook

 

Na tim fotografijama se nalazi rok legenda sa brojnim Čačanima, članovima svog prvog benda, ali i sa decom. 

Na stranici "Čačak kroz vreme" na društvenoj mreži Fejsbuk pojavile su se fotografije iz Borine mladosti. Tako je Čačanka Aleksandra Videnović, podelila fotografiju svoga oca na kojoj se nalazi i Bora, ali Radomir Mihailović Točak. Inače,ovo je jedna od retkih fotografija na kojoj su dva virtuoza fotografisana zajedno, u ranoj mladosti.

Foto: Printscreen/Facebook

 

- Na "šipkama" pored parka i dalje sede momci sa slike. Prve grupe Hermelini, Pars, Čačanski plemići počinjali su nešto što su Bora i Točak nastavili i to na tavanu zgrade u tamošnjoj Ulici Vojvode Stepe 1a. Danas je još jedan član prešao u nebeski bend. Sliku je moj otac dobio tek prošle godine i ima veliku sentimentalnu vrednost - objavila je Aleksandra Videnović.

Ova Čačanka je navela i imena sugrađana, a gledajući s leva na desno na fotografiji su Borko Ilić (pokojni) dr Prvoslav Prle Savić, Radomir Mihailović Točak, Bora Đorđević, Milan Marinković i u gonjem redu je njen otac Aco Dimitrijević.

Na istoj stranici administrator je objavio još tri fotografije iz svog, ali i Borinog privatnog albuma, kako je napisao.

Foto: Printscreen/Facebook

 

- Bora sa sinom Borisom kojeg je dobio u prvom braku sa Draganom Đorđević a na fotografiji je i Tamara, Draganina ćerka iz prethodnog braka koja je živela sa njima - navodi stranica Čačak kroz vreme.

Administrator je objavio još dve fotografije iz Borinog detinjstva snimljene u Čačku. Čačanin Vojin Jakovljević, direktor Turističke organizacije u ovom gradu od iz zajedničku fotografiju na društvenim mrežama od slavnog rokera se oprostio sledećim rečima:

Foto: Printscreen/Facebook

 

- Napustio nas je jedan od najvećih! Plemić (stanovnik desne obale Z Morave prim. aut.), rodoljub, prijatelj i brat, to je bio naš Bora! Toliko je voleo Čačak, Srbiju i ovaj narod da se to ne može rečima opisati. Ostaće upamčen kao najveći rok izvođač, a najviše će ostati upamćen kao veliki čovek - naveo je između ostalog  Jakovljević u svojoj objavi.

Porukom na društvenim mrežama od slavnog muzičara se oprostio i Čačanin Vladimir Nikitović novinar, vlasnik portala Moravainfo, inače vrstan poznavalac savremene muzičke scene, nekada gitarista, roker.

Foto: Printscreen/Facebook

 

- Posle 46 godina vreme je za rastanak, a za kraj meni omiljena... - napisao je Nikitović i u objavi postavio Borinu pesmu "Zvezda potkrovlja i suterena".

Goran Marković, takođe Čačanin, je pre dve godine delio scenu čačanskog Kulturnog centra kada sa rok legendom. Tada je njegovoj izdavačkoj kući "Pčelica" dodeljena Decembarska nagrada" najviše odlikovanje grada, a Bori priznanje Počasnog građanina.

Foto: Printscreen/Facebook

 

- Ode naš Čačanin Bora Đorđević. Samo jednom smo se sreli i tada smo imali zajednički trenutak radosti, on kao dobitnik priznanja Počasni građanin Čačka, a Pčelica kao dobitnik Decembarske nagrade grada Čačka. Lepo je bilo biti sa njim na podijumu. Čak smo na sceni Kulturnog centra sa njim zapevali "Zadnji voz za Čačak - napisao je između ostalog Marković. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Vazdušni prostor predstavlja suverenitet jedne zemlje, a "rafali" su idealni za njegovo čuvanje! Sve pilote raduje nabavka novih aviona! (VIDEO)
Live TV

Vazdušni prostor predstavlja suverenitet jedne zemlje, a "rafali" su idealni za njegovo čuvanje! Sve pilote raduje nabavka novih aviona! (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je nedavno, povodom medijskih objava da će Srbija svoje ratne avione MiG-29 ustupiti Ukrajini, da on nikada u životu to ne bi uradio i da migove "nikome na svetu, ni za šta na svetu, ne bi dao". Ove izjave, ali i nabavku francuskih "rafala" komentarisao je penzionisani vojni pilot Boriša Mandić tokom svog gostovanja u "Info jutru".

06.09.2024

09:00

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija

Četiri priče o caru Dušanu koje opstaju vekovima!
Srbija

Četiri priče o caru Dušanu koje opstaju vekovima!

Među Srbima iz sela Lokvice, smeštenog na padinama Šar-planine, u blizini Prizrena, sa kolena na kolena gotovo sedam vekova, prenose se priče o vremenu kada je i ovaj kraj bio pod carom Dušanom, najmoćnijim vladarom u srpskoj istoriji.

06.09.2024

07:30