• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Grand

05.10.2024

10:59

"Cele porodice nestaju!" Oglasio se pevač iz Jablanice, pa otkrio detalje stravičnih poplava: "Ima mnogo mrtvih"

Klix.ba

Estrada

"Cele porodice nestaju!" Oglasio se pevač iz Jablanice, pa otkrio detalje stravičnih poplava: "Ima mnogo mrtvih"

Podeli vest

Poznati pevač iz Jablanice se oglasio, pa otkrio koliko ima žrtava poplava.

Alem Kadić, poznat kao takmičar "Zvezda Granda" iz Jablanice, podelio je potresne detalje o stravičnim poplavama koje su nedavno pogodile Bosnu i Hercegovinu.

Kadić je istakao je šteta u njegovom gradu ogromna, a najviše je šokiralo to što su u pojedinim slučajevima nestale čitave porodice.

- Haos je, ogromne su poplave, katastrofa. Stvarno je Jablanica… Sve su putne komunikacije presečene. Mislim da grad nema još struje. Ja sam u prigradskom naselju, nisam u centru Jablanice, ali znam otprilike šta se sve dešava. Svi su putevi presečeni i stvarno je stanje haos totalni i što je najgore, u svemu tome ima puno mrtvih - rekao je, pa dodao:

Foto: Printscreen You Tube

 

- Moja porodice je iskreno dobro. Mi smo prigradsko naselje koje i nije toliko ugroženo koliko Jablanica i ovaj donji deo Jablanice gde su nažalost cele porodice nestale.

Alem je otkrio kako je sve počelo, te istakao da se sve desilo u roku od 15 minuta.

- To se desilo u noći. Kiša je ovako pojačala u jedan sat i ljude je jednostavno iznenadilo. To se desilo u roku od nekih pedesetak minuta. Sat vremena od lagane kiše do ogromne bujice koja je nosila sve ispred sebe. Sad vidim da iz Jablanice povređene helikopteri prebacuju za Mostar, to je nekih 30-ak kilometara južnije. Spasilačke ekipe su na terenu. Sve je tu, ali samo je pitanje koliko će biti mrtvih - rekao je, pa dodao: 

Foto: Printscreen You Tube

 

- Kod nas jednostavno ne postoji odbrana od bujice, jer kod nas je kršni predeo. To su samo direktne bujice koje bukvalno nose sve ispred sebe. Trenutno su na terenu civilne službe i čekamo da dobijemo poziv da se uključimo kao građani da uradimo ono što možemo, da se priključimo i da pomognemo. U ovom trenutku samo ove specijalne službe koje se bave tim poslom ljudima mogu da pomognu. 

"Stanje je haotično" 

- Ne mogu da priđem gradu. Inače, nismo imali struje do pre nekih sat vremena, telekomunikacije su sve prekinute, tako da je baš haotično stanje. Neverovatno, kao ne znam, na nekom filmu kad čovek gleda - rekao je, pa dodao:

- Trebalo je večeras da nastupam u Jablanici, i eto… Tako je Bog hteo da bude nešto sasvim drugačije, pa sam se zadesio. Iskreno mi je drago, jer sam uz roditelje tu. Oni su već u nekim godinama kada im je svaka pomoć potrebna.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)
Live TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)

Ako postoji istorijski momenat kao prekretnica u istoriji jedne države, to je bio 5. oktobar. Slobodan Milošević se putem državne televizije obratio naciji. Nakon 5. oktobra okrenuta je nova stranica politike Srbije. 24 godine kasnije nameće se pitanje da li nam je trebao taj 5. oktobar! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su advokat Dragoljub Tomašević, Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad, iza je Srbija" i bivši načelnik odeljenja za krvne delikte Žarko Popović.

05.10.2024

10:55

Izrael najavljuje moćnu odmazdu! Nabhan: Evropljani su izvršili pogrom nad Jevrejima, a ne muslimani! (VIDEO)
Live TV

Izrael najavljuje moćnu odmazdu! Nabhan: Evropljani su izvršili pogrom nad Jevrejima, a ne muslimani! (VIDEO)

Dok se približava eskalacija sukoba na Bliskom istoku, narod se sve više buni. Dok je većina naroda na strani Libana, svetski lideri su na strani Izraela. Da li više iko sluša reč naroda? Na ovu temu u "Info jutru" govorili su bivši ambasador Palestine u Srbiji Mohamed Nabhan, naučni savetnik, prof. dr Dragan Petrović i Srba O Filipović, analitičar.

05.10.2024

09:39

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija