• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer/A.S.

19.10.2024

22:29

Mirko Kodić pravi sam sebi muzej! Objekat gradi u dvorištu kuće u Jajincima: "Želim da bude gotovo dok sam živ!"

ATAIMAGES

Estrada

Mirko Kodić pravi sam sebi muzej! Objekat gradi u dvorištu kuće u Jajincima: "Želim da bude gotovo dok sam živ!"

Podeli vest

Harmonikaš je rekao da će posetioce muzeja lično on služiti sa kafom i rakijom.

Poznati harmonikaš, Mirko Kodić, odlučio je da podigne sebi muzej u okviru porodične kuće u Jajincima. 

Kodić hoće da na jednom mestu sakupi sve uspomene iz svoje duge karijere, a poštovaoce njegovog lika i rada će lično on ugostiti u pomenutom muzeju na periferiji srpske prestonice. 

Foto: Foto: Printscreen/Pink TV

 

Muzej izgrađen u njegovu čast biće završen sledeće godine, kada je planirano i svečano otvaranje. 

- U dvorištu pripremam jedan finiji mali objekat od jedno pet-šest kvadrata i to će biti muzej-soba Mirka Kodića. Tu ću izlagati moje ploče, kasete, nagrade i sva priznanja, diplome... Sve stvari koje su mi činile život biće tu i biće dostupne svima. To ću uraditi ja za života, jer ja želim da neko ko dolazi u Beograd da vidi kuću Mirka Kodića, bude uvek lično od mene lepo dočekan. Ja ću da ih služim kafom, čašicom rakije, domaćinski. Oni uglavnom nešto prave tek kad neko ode na onaj svet, a ja to želim da bude gotovo dok sam živ. Da ja sve moje poštovaoce ugostim i da dođu da me vide i da porazgovaraju sa mnom - rekao je on, pa dodao: 

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

- Muzej-sobu radim sledeće godine. Ove godine sam radio nešto drugo, imao sam obaveze oko uređenja večne kuće mog sina Aleksandra na Lešću - ispričao je Kodić za "Kurir".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija