• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer/K.Ć.

20.10.2024

09:31

Sve se saznalo: Lepa Brena odbila pesmu koja je danas veliki hit, a žena koja ju je napisala tragično je nastradala

Skymusic

Estrada

Sve se saznalo: Lepa Brena odbila pesmu koja je danas veliki hit, a žena koja ju je napisala tragično je nastradala

Podeli vest

Kompozitor i aranžer narodnih pesama Dragan Aleksandrić gostovao je nedavno u popularnom podkastu, gde je otvoreno govorio o najvećim hitovima narodne muzike.

Kako je rekao Dragan Aleksandrić, poslednji veliki hit, ne samo u Srbiji, već i u celom regionu, jeste pesma "Zlatnik," koju je izvela Tanja Savić.

Aleksandrić je istakao da je "Zlatnik" pesma koja je osvojila srca publike svojom emotivnom izvedbom i autentičnim narodnim zvukom, što je čini pravim primerom onoga što definiše dobar hit u današnje vreme. Dodao je da takvi hitovi ostaju dugo u pamćenju i prelaze granice, a Tanjina interpretacija je svakako doprinela toj popularnosti.

Foto: Foto: Toxic

 

- Poslednji hit je snimila Tanja Savić, pesma "Zlatnik". To je snimio onaj Marjanović, čija je žena Jelena ubijena u Borči. To je njegova pesma, on je kompozitor - rekao je u podkastu Sanje Ćulibrk "Pričaonica".

Da je ta pesma Tanji zaista donela sreću, pričala je sama pevačica:

- "Zlatnik" je nekako napravio revoluciju, to sa sigurnošću mogu da kažem. Ta pesma je postala evergrin.

Foto: ATAIMAGES

 

Inače, kako su domaći mediji pisali, autorka "Zlatnika" je tragično nastradala Jelena, dok je aranžman uradio Zoran Marjanović.

Zanimljivo je i to što je Saša Popović ovu pesmu 2008. godine ponudio prvo Lepoj Breni, ali ona ju je ustupila mlađoj koleginici. Inače, opšte je poznato da je numera bila ponuđena i Nadi Topčagić, koja ju je takođe odbila.

Podsetimo, Tanja Savić oglasila se za Informer nakon navoda da su kolege iz prve postave takmičenja "Zvezde Granda" odbile gostovanje na njenom velikom beogradskom koncertu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

DOSTA ZLOČINA! Kolumna Dragana J. Vučićevića: Opasni ludaci
Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Kolumna Dragana J. Vučićevića: Opasni ludaci

Alo, psihijatrija! Ima ta jedna simpatična pesma, peva je, proguglajte, malo poznati Jasmin Jusić, nikada nije postala veliki hit, ali toplo je ovim putem, evo, preporučujem na slušanje i službenu upotrebu organizatorima tzv. ekoloških protesta po Srbiji. Biće da je njima preko potrebna.

20.10.2024

11:40

TV

Nikako ne smemo zaboraviti da nam je Izrael pomagao tokom rata u Bosni! Palestinski narod je bio žrtva i talac Hamasa! (VIDEO)
Live TV

Nikako ne smemo zaboraviti da nam je Izrael pomagao tokom rata u Bosni! Palestinski narod je bio žrtva i talac Hamasa! (VIDEO)

Jahja Sinvar, vođa Hamasa, ubijen je u u Gazi pre nekoliko dana, a nedavno je i pokušan napad dronom na privatnu rezidenciju izraelskog premijera Benjamina Netanjahua. Kako će ovo uticati na tok sukoba na teritoriji Izraela komentarisali su analitičar profesor dr Miloš Laban i inženjer telekomunikacija Avram Izrael tokom gostovanja u "Info jutru".

20.10.2024

09:36

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Pešić ostaje! Čović otkrio detalje ugovora
Košarka

Pešić ostaje! Čović otkrio detalje ugovora

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Nebojša Čović objasnio je da su razgovori sa Svetislavom Pešićem trajali neko vreme jer je iskusni stručnjak imao i drugi obaveze, ali je na kraju produžio ugovor.

20.10.2024

12:33

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija