• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer/A.S.

25.10.2024

14:16

Bili su zvezde devedesetih, a onda su nestali! Predviđali su im uspešne karijere, ali ih je put naveo na drugu stranu

Shutterstock/YouTube video printscreen

Estrada

Bili su zvezde devedesetih, a onda su nestali! Predviđali su im uspešne karijere, ali ih je put naveo na drugu stranu

Podeli vest

Javnost ih je obožavala, a oni su u jeku svoje popularnosti nestali sa javne scene.

Njihove pesme su obeležile devedesete godine, a oni su, pored uspešnih karijera, odlučili da napuste javnu scenu i bave se poslovima koji su daleko od kamera. Iako se sada bave potpuno drugih poslovima, nema sumnje da će njihovi hitovi i narednih godina biti i više nego slušani. 

Ljiljana Rančić, javnosti poznatija kao Madam Piano srpska je pop, etno i džez-pevačica koja je bila aktivna u periodu od 1991. do 2003. Već odmalena je naučila da svira violinu i pokazivala je zanimanje za muziku. Godine 1993. pobedila je na festivalu "Beogradsko proleće" sa pesmom "Sanjam".

Foto: Printscreen/You Tube

 

Godine 1997, sa tadašnjim suprugom Dejanom Škopeljom objavila je svoj debitantski album i snimila obradu pesme "Yellow Flower" Lorine Maknit. Pesma "Eternal Love", koju je snimila sa italijanskim pevačem Frankom Masijem, postala je veliki hit.

Povukla se 2003. sa muzičke scene ističući da je javni život opterećuje.

Foto: Printscreen/Facebook

 

U međuvremenu je počela da radi kao profesorka džez-pevanja u srednjoj muzičkoj školi u Beogradu, kao i u jednoj školi u Novom Sadu. Osim profesurom, bavila se i astrologijom. Izdala je knjigu koja se bavi astrološkim temama. Stekla je Međunarodnu profesionalnu astrološku sertifikaciju i diplomirala na astrološkom institutu Johannes Kepler.

Svetlana Ceca Slavković važila je za nekog ko ne voli medijsku pažnju koja je prirodno došla sa njenim uspehom u muzici, ali i sa vezom sa Željkom Joksimovićem.

Foto: Printscreen You Tube

 

Iako je bila jedna od najboljih srpskih pevačica, a klupski nastupi na kojima je pevala su uvek bili puni do poslednjeg mesta, na vrhuncu svoje karijere napustila je muzičku scenu i sasvim se povukla iz javnosti.

- Ako hoćete da znate šta je u mom životu bilo poslednje što sam očekivala, to je svakako medijska pažnja i estradno eksponiranje. Ako pitate da li sam uživala u tome što sam se redovno pojavljivala u medijima - nisam. Želim li da se vratim na estradu - ne želim - otkrila je Ceca u jednom intervjuu.

Foto: printscreen instagram

 

Danas se bavi vokalnom produkcijom i radi u muzičkim studijima zajedno sa pevačima.

Tanja Banjanin je srpska pop pevačica koja se proslavila pesmom "Ja činim sve", kojom je pobedila na Budvanskom festivalu 1997.

Ima dvoje dece, iz prvog braka ćerku Stašu, a iz drugog sina Novaka.

Foto: Youtube printscreen

 

- Bilo je svašta u mom životu, razvod, bombardovanje, malo dete i jednostavno nije bilo vremena. Pokušala sam nekoliko puta sa izdavačima i stalno sam nailazila na zatvorena vrata. Izdavaštvo me je deprimiralo - rekla je pre nekoliko godina o pauzama u karijeri.

U jednoj od tih pauza počela je da radi i kao pomoćnica pokrajinskog sekretara za omladinu.

Foto: Instagram

 

- Ne može čovek da napusti samog sebe. Što se tiče estrade, u nju se uključujem i isključujem po potrebi - ispeičala je ona. 

Pevačica Brankica Buljovčić, javnosti je ostala upamćena pod umetničkim imenom Ella B.

Foto: Printscreen You Tube

 

Već prvim singlom "Ajkula" stekla je ogromnu popularnost, a potom je snimila i pesme "Kamikaza", "Titanik" i "Ginis", nakon čega je samo nestala sa scene. 

Nekoliko godina kasnije iznenadila je mnoge jer se pojavila u jednom rijalitiju u kom se udala za dugogodišnjeg dečka Ljubu iz takođe popularne grupe "Beat Street".

Foto: Instagarm printscreen/ellab_official_

 

Njih dvoje su se u međuvremenu preselili u Nemačku i dobili četvoro dece.

Vesna Pisarović imala je veliku popularnos i brojne hitove, ali se u jeku slave povukla sa scene. 

Foto: Youtube printscreen

 

Pre deset godina udala se za Ozrena Pupovca, sina hrvatskog političara Milorada Pupovca, i sa njim se odselila u Berlin. Posle izvesnog vremena vratila se muzici, ali se posvetila drugom žanru, džezu.

U intervjuu za jedne dnevne novine pre nekoliko godina istakla je da se nikada nije pokajala zbog te odluke.

Foto: Instagarm printscreen/vesna.pisarovic

 

- Mogu samo reći da nipošto ne žalim za ovom radikalnom odlukom skretanja prema džezu, koja čak i uprkos jednog sasvim trnovitog puta dugogodišnje pripreme, raznih žrtvovanja te svakodnevne discipline, zapravo i neprestano i neiscrpno ispunjava - rekla je Vesna za medije.

Muzičar Igor Todorović žario je i palio tokom devedesetih godina pod umetničkim imenom Dr Iggy. On je bio jedan od nauspešnijih muzičara, uživao je popularnost i imao dobru zaradu, a onda se povukao.

Foto: Printscreen

 

Njegova karijera išla je uzlaznom putanjom, pogotovo nakon pesme "Oči boje duge".  Igor je jednom prilikom istakao da je čak morao da pozajmi ogromnu svotu novca, kako bi izdao album, ali mu se to i te kako vratilo. 

Iako je bio jedan od najtraćenijih pevače devedesetih, on je odlučio da njegova karijera ide u drugom smeru. 

Foto: Instagram printscreen/dr_iggy_official

 

Dr Iggy je nedavno za medije istakako da je pokrenuo svoj privatni biznis, od kog zarađuje pristojnu svotu novca. 

- Nisam zvanično zaposlen, ali pokrenuo sam privatan posao s prijateljem. Skromno živim, važno mi je da imam za osnovne potrebe i skijanje - rekao je on za medije. 

Grupa "Twins" devedesetih godina osvojila je srca publike. Mladi Nebojša Kostrešević i Manuela Đurović su svojim neobičnim pojavama, stajlinzima i upečatljivom muzikom, osvojili su estradnu scenu. Dokaz tome je to da se njihova pesma "Plavi slon" sluša i dan danas.

Foto: Youtube printscreen

 

Članovi ovog sastava su pre više od decenije nestali sa muzičke scene Srbije, a danas ih mnogi ne prepoznaju. Oni su se posle devet studijskih albuma povukli iz javnosti i posvetili privatnim životima u rodnoj Švajcarskoj.

Foto: Youtube printscreen

 

Nebojša je i dalje ostao veran muzici, ali van scene, oprobao se u producentskim vodama. Sa druge strane, Manuela se udala i sa svojim suprugom otpočela biznis vezan za jednu osiguravajuću kompaniju.

Foto: Youtube printscreen/AmiG Show

 

Nebojša Kostrešević je nedavno bio gost u emisiji "Informer bar sa Sandrom", gde je govorio o svojoj karijeri i muzici. U jedom Trenuku Neša Twins se čak latio mikforona i zapevao čuveni hit "Plavi slon", a kako je to izgledalo možeze pogledati OVDE. 

Srđan Čolić osnovao je grupu "Mobi Dik" davne 1993. godine,  a 1994. godine u grupu dolazi Ana Stanić. Ona se u grupi zadržala do 1998. godine, kada započinje solo karijeru, a na njeno mesto u grupi dolazi Aleksandra Perović.

Foto: Printscreen

 

Ovaj sastav je iznedrio mnogobroje hitove poput "Brate, prijatelju", "Nema nas više", "Ljubomoran", "Padrino", a na vrhuncu popularnosti, grupa se raspala. Tačnije, oni su prestali sa nastupima 2001. godine, kada je Aleksandra napustila grupu i započela solo karijeru.

Ona je u međuvremenu počela da predaje na Fakultetu za sportski menadžment i potpuno se povukla iz javnosti, dok je sa druge strane, Ana nastavila da se bavi muzikom. 

Foto: Printscreen/You Tube

 

Iako se više ne bavi muzikom, Srđan je ostao u umetnosti, a upravo on stoji iza brojnih crtaća. 

- Samo filmovi... Tu sam se pronašao, jer ne moram da putujem, jer sam, na kraju krajeva, odrastao sa glumcima, poznajem profesiju glumaca i lako se snalazim u komunikaciji s njima, iskreno - mnogo lakše nego sa estradom" - rekao je pevač jednom prilikom. 

Prva srpska dens pevačica bila je Vesna Galiot Gala, koja se na našem estradnom nebu pojavila 1994. godine i bila je jedna od najpoznatijih i najtraženijih devedesetih godina prošlog veka.

Foto: Youtube printscreen

 

Gala je ređala hitove , a mnogi se slušaju i danas poput "Izaberi", "Zlatna ribica", "Budim se" i mnogih drugih. Ona je izdala ukupno 7 albuma, sve dok nije odlučila da se povuče sa scene, 2005. godine.

Nakon što je nestala sa javne scene, Gala je počela da se bavi svojom strukom, informacionim tehnologijama.

Foto: Youtube printscreen

 

- Onog trenutka kad je kod mene došlo do prezasićenja, kad je gaženje đonom postalo dominantno u odnosu na kvalitet kao prioritet, ja sam se povukla, pronašla nov smisao u životu i bavim se poslom u oblasti informacione tehnologije - otkrila je Vesna jednom prilikom 

Rok pevač Filip Žmaher devedesetih godina pokorio je jugoslovensku scenu svojim moćnim vokalom, a u jeku slave rešio je da se povuče, te je napravio pauzu dugu čak 20 godina.

Foto: Youtube printscreen

 

Publika i danas sluša njegove pesme "Ti si moj porok", "Hiljadu godina", a vest o njegovom povlačenju je sve iznenadila. 

Pevač se ipak, nakon dve decenije pauze, vratio na muzičku scenu i prošle godine se pprijavio na takmičnje "Pesma za Evroviziju" i predstavio se sa pesmom "Čujemo se sutra". 

Foto: Youtube printscreen

 

On se nadao da će pobediti i predstavljati Srbiju na "Evroziji", ali to se ipak nije desilo. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija