• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

12.07.2022

07:20

RADA ĐURIČIN ZBOG DEMENCIJE U BOLNICI Čuvena glumica već dvadeset dana hospitalizovana!

Youtube printscreeen

Kultura

RADA ĐURIČIN ZBOG DEMENCIJE U BOLNICI Čuvena glumica već dvadeset dana hospitalizovana!

Podeli vest

Legendarna glumica Rada Đuričin zbog zdravstvenih problema već neko vreme leži u bolnici.

Čuvena glumica Rada Đuričin (88) smeštena je u bolnicu "Sveti Sava" zbog demencije, saznaje Informer. Ona je pod stalnim nadzorom lekara i prima odgovarajuću terapiju zbog drugih zdravstvenih problema.

Foto: Youtube printscreeen

- Rada je primljena u bolnicu pre dvadesetak dana. Zbog blagog oblika demencije neko stalno mora da pazi na nju. Donedavno je imala ženu koja ju je čuvala, ali kada joj se stanje pogoršalo, dovedena je u bolnicu, gde je pod stalnim nadzorom lekara - priča za Informer izvor blizak slavnoj glumici.


Radina koleginica i dobra prijateljica Vjera Mujović kaže da je svim srcem uz nju.
- Ona je već nekoliko nedelja u bolnici. Nije najbolje, ali verujemo da će njena pozitivna energija učiniti da joj bude bolje. Nažalost, ne idem kod nje jer su sada posete zabranjene zbog kovida - priča Vjera za naš list.


I glumac Irfan Mensur, koji je godinama sarađivao sa Radom, poslao joj je preko našeg lista poruku podrške.

Foto: Novak Đurović

Irfan Mensur


- Rada mi je jedna od najdražih koleginica i glumica. Igrala je u nekoliko predstava koje sam režirao, a jedna od njih je "Primadone", zajedno sa Tanjom Bošković. Rada je jako volela tu predstavu, a poslednju je odigrala pre tri meseca u Crnoj Gori. Nedugo posle toga požalila mi se da se ne oseća dobro - kaže Mensur, koji nije želeo da priča o Radinim zdravstvenim problemima.


Rada Đuričin završila je dva fakulteta, književnost i glumačku akademiju. Na FDU je diplomirala u klasi sa Nikolom Simićem, Ružicom Sokić i Velimirom Batom Živojinovićem. Dobitnica je nagrade za životno delo Zlatni ćuran. Tokom dugogodišnje karijere glumila je u brojnim filmovima i serijama, među kojima su i "Selo gori, a baba se češlja", "Tajne vinove loze", "Miris kiše na Balkanu", "Vojna akademija" i mnoge druge.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marija

pre 1 godinu

Postovanje zs gdju glumicu sa zeljom da se oporavi ali....bolnica Sv.Sava nije za lecenje demencije ,vec teskih mozdanih udara.moja mama je lekar itekako radila i lecila,i ksd se br zena koji je uz nas paze popeo na 2,presla je u dom.cetbrtu godinu uz sve nas zivi.zato ne zsuzimajte krevet nekom bolesnom od cerebrovadk akutne bolesti gdjo glumice

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija