• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic.rs

17.07.2022

18:03

GLUMAC IZ JUŽNOG VETRA MUKU MUČI SA VISINOM: Ne mogu da stanem u kadar! Nećete verovati koliko je visok!

Kultura

GLUMAC IZ JUŽNOG VETRA MUKU MUČI SA VISINOM: Ne mogu da stanem u kadar! Nećete verovati koliko je visok!

Podeli vest

Stefan Đoković glumio je u serijama “Srpski junaci srednjeg veka“, “Nemanjići”,”Koreni”,”Urgentni centar” i “Sinđelići”, a najveću popularnost stekao je ulogom u seriji "Južni vetar"

Stefan je otkrio da je ipak u seriji “Srce zločina” najviše izrazio svoj talenat.

- Imao sam dosta sreće, posebno za vreme korone, da budem deo mnogih kvalitetnih projekata, i da već sada imam preko petnaest televizijskih uloga. Ne volim mnogo da se osvrćem na prošlost i da gledam šta sam uradio, gledam da se baziram na ono što je sad i što me čeka u bliskoj budućnosti, što ne znači da nekad nije dobro osvrnuti se da vidiš koliko si sazreo i napredovao. Smatram da je moj talenat, do sada, najviše došao do izražaja u seriji “Srce zločina”, gde sam igrao jednog od Zemunaca, čini mi se da sam tu nekako imao najviše prostora.

Visoki ste dva metra i četiri centimetra, da li je visina Vaša Ahilova peta?

- Ono što sa sigurnošću znam, što su mi mnog kostimografi rekli, koji se bave preko 40 godina tim poslom, jeste da sam ja zvanično najviši glumac u istoriji naše zemlje. Jedan rekord sam za sada oborio. Specifično je i neuobičajeno što sam toliko visok, posebno za glumca i na setu se često hvataju za glavu i gledaju me kao vanzemaljca. Problem je naći kostim za mene, problem je ukadrirati me ali s druge strane ja sam jedan jedini i svestan sam toga, i mislim da mi moja konstitucija može baš zbog toga mnogo više doneti nego odneti.

Vidim da radite reklame, da li to znači da tu ima više novca nego od uloga?

- Snimanje reklama spada u opis glumačkog poziva i to je evidentno. Ne razlikuje se ništa od drugih snimanja, samo što sve ide dosta brže i rasterećenije, bar je to moj utisak. Imati i takva iskustva je jako dragoceno.

Poslednjih godina se snima mnogo, mladih glumaca je sve više, da li je talenat dovoljan da ih gledaoci upamte?

- Mislim da je ova hiperprodukcija mač sa dve oštrice. S jedne strane mi je izuzetno drago što se toliko snima, prvenstveno zbog svojih kolega glumaca koji dobijaju svoje šanse a ako gledamo iz drugog ugla mislim da se televizijski projekti štancuju kao na traci, brzo i šturo i da se na tome gubi kvalitet. Gledajući ljude oko sebe, polako gubim veru u to da isključivo svojim trudom, radom, zalaganjem, talentom, autentičnošću možeš nešto napraviti. Recept današnjeg uspeha prvenstveno je dobar odnos sa ljudima.

Koji naš glumac Vas je oduševio načinom na koji vam je pristupio, savetovao i pomogao?

- Dva glumca su na mene ostavila snažan utisak, prvenstveno kao ljudi. Na snimanju serije “Urgentni centar”, prvi put sam imao prilike da radim sa Ivanom Bosiljčićem, koji ima takav pristup i energiju da stekneš utisak da se znate čitavog života. Čak je on mene pitao da se slikamo, što mi je bilo neverovatno. Valjda zato što sam iz Kragujevca. Neko ko je možda najjači utisak ostavio na mene jeste Žarko Laušević. Osećao sam strahopoštovanje ogromno i imao tremu, a onda sam shvatio da je i on toliko jednostavan, prizeman, normalan. Družili smo se, jeli, pričali, davao je savete nesebično i bio sjajan partner. Ono što sam tada shvatio jeste da je najvažnije od svega (karijere, uloga, imena) biti čovek. To je nešto što sam od obojice naučio - zaključio je glumac Stefan Đoković.

BONUS VIDEO:

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Dačić direktan: Osmani je želela da na sednici SB UN prestavi Srbe kao zločinački narod
Politika

Dačić direktan: Osmani je želela da na sednici SB UN prestavi Srbe kao zločinački narod

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da je jučerašnja sednica SB UN kasnila, zbog toga što je predsednica privremenih prištinskih inistucija Vjosa Osmani uvela na sednicu ljude koji nisu prethodno najavljeni i da je namera tog postupka bila da se Srbi pred međunarodom zajednicom predstave kao zločinački narod i da su odgovorni za navodnih 20.000 silovanja.

23.04.2024

11:56

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija